رشد سلول های سرطانی را با این ویتامین متوقف کنید
مصرف سبزیجات خام و تازه بخصوص سبزیجات با برگ سبز تیره، کلم، بروکلی، کاهو، هویج و میوههای تازه بسیار مفید بوده و میوه ها و سبزیجات به علت اینکه کالری کمی دارند و منابع خوبی از فیبر، ویتامین، مواد معدنی و مواد فعال بیولوژیک هستند در سلامت انسان اهمیت دارند.
دکتر امیر عباسنژاد با بیان اینکه مبارزه با سرطان یکی از بزرگترین چالشهای بشر است، اظهار کرد: اصطلاح سرطان به مجموعهای از بیماریها اطلاق میشود که سلولها فعالیت غیر طبیعی و رشد غیرقابل کنترلی را از خود نشان میدهند و میتواند به اثرات مخرب سیستمیک و موضعی منجر شده و باعث مرگ بیمار شود.
وی بیان کرد: الگوی زندگی مناسب و تغذیه سالم از مهمترین عواملی است که میتوانند در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطانها تاثیرگذار باشند، این الگوها شامل فعالیت بدنی کافی، پرهیز از مصرف الکل، سیگار، کاهش استرسهای روحی روانی و داشتن تغذیه مناسب بوده که در حفظ سلامت فردی و جلوگیری از انواع بیماریها کمک کننده است.
این دکتر تغذیه اضافه کرد: افرادی که فعالیت بدنی کمی دارند و از سیگار و تنباکو استفاده میکنند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند.
عباسنژاد تصریح کرد: از جمله عوامل مهم تغذیهای که در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش اثبات شدهای دارند حفظ وزن نرمال و جلوگیری از افزایش وزن بوده است. مطالعات نشان داده افزایش وزن و چاقی ارتباط مستقیمی با ابتلا به انواع سرطانها دارد و برای جلوگیری از این موضوع باید میزان کالری مواد غذایی دریافتی با میزان مصرف کالری بدن در تعادل باشد.
وی با بیان اینکه استفاده زیاد و مداوم از مواد غذایی که کالری بالایی دارند نظیر غذاهای چرب، خامه، شکر و دسرها در افزایش وزن نقش بسزایی دارند، یادآور شد: علاوه بر نقش چربیها در افزایش وزن، دریافت چربی زیاد میتواند در ایجاد سرطان از جمله گوارشی هم نقش داشته باشد، همچنین چربی زیاد در رژیم غذایی با بالا بردن کالری دریافتی منجر به سرطانهای روده، مری، معده، پانکراس میشود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: دریافت گوشت قرمز به مقدار زیاد با افزایش ریسک ابتلا به سرطانهای گوارشی ارتباط دارد؛ علاوه بر دریافت زیاد مواد غذایی که چربی بالایی دارند، کاهش دریافت فیبر غذایی هم در ابتلا به بسیاری از سرطانها نقش دارد.
وی خاطرنشان کرد: فیبرها مواد غذایی هستند که توسط انسان غیرقابل جذب بوده ولی برای حفظ سلامت دستگاه گوارش اهمیت فراوانی دارند و مصرف آنها میتواند از افزایش وزن، جذب چربیها و قندها جلوگیری کند.
او بیان کرد: میوه ها و سبزیجات غنی از فیبر بوده و توصیه میشود به اندازه کافی در برنامه غذایی گنجانده شود. مصرف کافی میوه و سبزیجات به کاهش ابتلا به سرطانهای حفره دهان، مری و معده کمک میکند.
عباسنژاد یاد آور شد: مصرف سبزیجات خام و تازه بخصوص سبزیجات با برگ سبز تیره، کلم، بروکلی، کاهو، هویج و میوههای تازه بسیار مفید بوده و میوه ها و سبزیجات به علت اینکه کالری کمی دارند و منابع خوبی از فیبر، ویتامین، مواد معدنی و مواد فعال بیولوژیک هستند در سلامت انسان اهمیت دارند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید براینکه رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد میوه و سبزی میتواند از اثرات سرطانزایی نیتریت و نیتراتها جلوگیری کند، گفت: نیتریت و نیترات در تنباکو، توتون سیگار، کالباس، سوسیس و در سبزیجات به مقداری وجود دارند که عامل ایجاد بسیاری از سرطانها بوده و مصرف میوههایی مانند هندوانه و سبزیجاتی نظیر گوجه میتواند از ابتلای مردها به سرطان پروستات جلوگیری کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان مصرف منظم چای و قهوه را از جمله عوامل مهم در کاهش سرطانهای گوارشی برشمرد و با بیان اینکه مصرف انوع چای نظیر چای سبز به علت داشتن مواد بسیار مفید، در پیشگیری از بسیاری از بیماریها از جمله سرطان مؤثر است، بیان کرد: نوشیدن خیلی داغ چای و قهوه با افزایش خطر ابتلا به سرطان مری در ارتباط است.
عباسنژاد با بیان اینکه کمبود بعضی از ویتامینها مانند ویتامین D با سرطانها در ارتباط است، اضافه کرد: ویتامین D دربسیاری از سلولهای بدن دارای فعالیت است و مهمترین عملکرد این ویتامین تنظیم سطوح کلسیم، فسفر و حفظ سلامت استخوانهاست درحالیکه اخیرا مطالعات متعددی نشان دادهاند که ویتامین D عملکردهای دیگری نیز دارد و کمبود آن با ابتلا به بسیاری از بیماریها ارتباط دارد.
وی با بیان اینکه مطالعات متعددی ارتباط کمبود ویتامین D و شیوع بسیاری از سرطانها را گزارش کردهاند، افزود : ریسک سرطان در افرادی که کمبود ویتامین D دارند بیشتر از افرادی بوده که سطوح کافی این ویتامین را دارند.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه ویتامین D میتواند از رشد سلولهای سرطانی را با مهار چرخه سلولی جلوگیری کند، خاطر نشان کرد: کمبود این ویتامین علل مرگ زودهنگام ناشی از سرطانهای کولون، پستان، تخمدان و پروستات است.
وی با تاکید براینکه برای جلوگیری از سرطان توصیه میشود غذاهایی سالم مانند سبزیجات و میوههای غنی از فیبر، ویتامینها و مواد معدنی در برنامه غذایی به میزان کافی گنجانده شود و از مصرف زیاد چربیها و گوشت قرمز پرهیز شود، عنوان کرد: حفظ وزن نرمال و جلوگیری از افزایش وزن در پیشگیری از سرطان بسیار اهمیت دارد؛ با کاهش دریافت کالری غذایی و افزایش فعالیت بدنی حاصل میشود.