خوراکی که بهره هوشی کودکان را کاهش می دهد
شکر با تاثیر مخربی که بر عملکرد مغز می گذارد روند یادگیری را دچار اختلال می کند و بهره ی هوشی را کاهش می دهد.
همیشه مادران به دنبال راه های برای تقویت حافظه ی کودکان خود هستند. اما شاید این از این ماده ی خوراکی غافل مانده باشند. همیشه بچه ها را از خوردن شکر و شیرینی به علت خرابی دندان ها و چاقی منع می کنند اما شکر یک اثر بسیار مخرب تر بر مغز افراد دارد. شکر بر روی سیستم عملکرد مغز اثر می گذارد و با عث کاهش یادگیری افراد می گردد. در این مقاله در مورد مضرات بیشتر شکر بخوانید.
باتوجه به تأثیر قند روی هورمونها و مغز، شکر میتواند باعث چاقی شود
تمام کالریها یکسان تولید نمیشوند. غذاهای مختلف تأثیرات مختلفی روی مغز و هورمونهای کنترلکنندهی مصرف مواد غذایی دارند. مطالعات نشان میدهد که فروکتوز تأثیرات مشابه گلوکوز روی حس سیری ندارد. در یک پروژهی تحقیقاتی تعدادی از افراد مورد پژوهش، نوشیدنی حاوی فروکتوز و عدهای دیگر نوشیدنی گلوکوزدار مصرف کردند. پس از مطالعات مشخص شد مراکز سیری در مغز مصرفکنندگان فروکتوز فعالیت بسیار کمتری داشتند و بیشتر احساس گرسنگی میکردند. از طرفی فروکتوز فعالیت هورمون گرسنگی را به اندازهی گلوکوز پایین نمیآورد. از آنجا که کالری دریافتی از شکر کافی نیست، بدن به مرور زمان نیاز به دریافت کالری بیشتری پیدا میکند، در نتیجه فرد بیشتر میخورد و چاق میشود.
ازدیاد فروکتوز در کبد به بیماری کبد چرب منجر میشود
یکی از مضرات شکر ازدیاد فروکتوز در کبد است. هنگامیکه فروکتوز در کبد به چربی تبدیل شد، به صورت ذرات کلسترول (VLDL) وارد بدن میشود. اما تمام چربی به این صورت از کبد خارج نمیشود، بلکه مقداری از آن در کبد باقی میماند. این اتفاق میتواند علائمی شبیه به کبد چرب ایجاد کند. متاسفانه این یکی از مشکلات رو به رشد، بهویژه در کشورهای غربی است که با علائم متابولیک همراه است. مطالعات نشان میدهد افراد مبتلا به کبد چرب حدودا ۲ تا ۳ مرتبه بیشتر از متوسط افراد جامعه فروکتوز مصرف میکنند.
شکر عامل پوکی استخوان
شکر عامل اصلی پوکی استخوان است. چگونه؟ شکر ماده ای زائد است که فاقد هر گونه ویتامین یا مواد معدنی است و بدن قادر به هضم و جذب آن نیست. از این رو سلولها مجبور هستند برای شکستن مولکولهای شکر از املاح کلسیم و منیزیوم ذخیره در استخوانها استفاده کنند. هر چه بیشتر چیزهای شیرین مصرف شود کلسیم بیشتری از استخوانها خارج شده و در فرایند هضم شکر مصرف می شود. در نهایت استخوانها بعد از چند سال پوک می شوند. دلیل اصلی خرابی دندانها نیز همین است. کلسیم از دندانها استخراج شده و دندان به مرور پوسیده و خراب می شود. مصرف شیر در این هنگام سودی ندارد مخصوصا اگر همراه کیک و شیرینی باشد
عامل اصلی افسردگی شکر است. مردم عامی تصور می کنند با خوردن چیزی شیرین روحیه شان شاد خواهد شد در حالیکه کاملا بر عکس است. شادی حاصل از خوردن شیرینی به خاطر اعتیادی است که به آن دارید و با خوردن آن آرامش می یابید اما در روحیه و امواج مغزی شما اثر متضاد دارد.
این چربی نیست که کلسترول را بالا میبرد و باعث افزایش بیماریهای قلبی میشود، همهچیز تقصیر شکر است.
برای چندین دهه، افراد چربیهای اشباعشده را قاتل شماره یک قلب میدانستند. اما مطالعات جدید نشان میدهند که چربیهای اشباعشده بیضرر هستند و در واقع این شکر است که به خاطر تأثیرات مضر فروکتوز روی سوختوساز، بدن را به سمت بیماریهای قلبی هدایت میکند. مطالعات نشان میدهد که ازدیاد فروکتوز منجر به افزایش تریگلیسیرید، کلسترول بد (LDL) متراکم و LDL اکسیدشده (کلسترول بسیار بسیار بد) میشود. بالا رفتن سطح گلوکوز و انسولین خون چاقی شکمی را در کمتر از ۱۰ هفته افزایش میدهد و همهی اینها عوامل عمده و خطرناک بروز بیماریهای قلبی است. پس عجیب نیست که مطالعات ارتباط آماری قوی بین مصرف شکر و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی پیدا کرده باشند.