2 دردسر بزرگِ افشای اسناد جاسوسی پنتاگون برای دولت آمریکا

    کد خبر :987279
افشای اطلاعات محرمانه ارتش امریکا

یکی از اصلی ترین نگرانی های آمریکا این است که بعید نیست کشور هایی نظیر ایران، روسیه و چین توانسته باشند به درون دستگاه های اطلاعاتی آمریکا نفوذ و همچنین به اسناد محرمانه این دستگاه دسترسی پیدا کرده باشند. موضوعی که از منظر ملاحظات مرتبط با امنیت ملی آمریکا، می تواند حامل تبعات به شدت منفی برای این کشور باشد.

بازتاب به تازگی نشریه انگلیسی دیلی میل و همچنین نشریه آمریکایی وال استریت ژورنال، در گزارش هایی به افشاگری از نشت گسترده اسناد محرمانه جاسوسی دولت آمریکا پرداختند و این موضوع را یکی از بزرگترین رسوایی‌های پنتاگون و دستگاه های اطلاعاتی آمریکا در یک دهه اخیر عنوان کردند. اسنادی که بررسی بخش‌های مختلف آن ها (این اسناد اکنون در فضای مجازی قابل مشاهده هستند) حاوی نکات قابل تاملی است.

به عنوان مثال، این اسناد در مورد جنگ اوکراین به این موضوع اشاره دارند که دولت و ارتش اوکراین علی رغم دریافت میلیاردها دلار کمک مالی و تسلیحاتی از دولت های غربی، با چالش ها و محدودیت های عدیده ای در زمینه تامین تجهیزات و تسلیحات مورد نیازشان برای مقابله با روسیه در جبهه های جنگ با این کشور رو به رو هستند.

این موضوع به قدری جدی است که حتی در بخشی از اسناد مذکور به این مساله اشاره می شود که شاید ارتش اوکراین تا ماه جاری میلادی کلیه موشک های سامانه پدافند هوایی اس 300 خود را از دست بدهد. البته که اسناد مذکور اطلاعاتی را نیز در مورد آموزش 9 تیپ نظامی ارتش اوکراین توسط تشکیلات ناتو جهت انجام برخی حملات به مواضع نیروهای روسی در تابستان سال آینده هم ارائه می کنند.

با این حال، شاید یکی از جالب ترین بخش های اسناد فاش شده پنتاگون مربوط به مساله جاسوسی دولت آمریکا از نزدیکترین متحدان خود در اقصی نقاط جهان نظیر اسرائیل، کره جنوبی، استرالیا و انگلستان باشد.

اسناد مذکور حاوی برخی موارد در مورد برنامه اتمی ایران و کره شمالی و دیگر موضوعات مهم منطقه ای و بین المللی برای آمریکا نیز هستند. با این همه، نگاهِ کلی به اسناد فاش شده پنتاگون و تحلیل و تفسیرهای مختلفی که از این موضوع به ویژه در آمریکا منتشر شده و می شود، حامل 2 پیام محوری و اساسی است.

اولا، تردیدی نیست که افشای اسناد مذکور سطح اعتماد میان آمریکا و شرکای راهبردی آن را به نحوی منفی تحت تاثیر قرار خواهد داد. به یاد داشته باشیم که پیشتر نیز گزارش های مختلف مبنی بر جاسوسی دولت آمریکا از آنگلا مرکل صدر اعظم سابق آلمان و یا دیگر رهبران اروپایی هم منتشر شد که در تمامی آن ها، چه نخبگان سیاسی اروپایی و چه افکار عمومی این کشورها، قویا خواستار برخورد با دولت آمریکا و نشان دادنِ واکنش درخور به آن شده بودند.

انتظار می رود که در شرایط کنونی نیز جدای از به اوج رسیدن فشارها بر دولت هایی که دولت آمریکا از آن ها جاسوسی کرده، شاهد تضعیف بیشتر فضای اعتماد میان آمریکا و متحدان جهانی آن باشیم و اساسا کشورها با قدرت و احتیاط مضاعفی اقدام به به اشتراک گذاشتن اطلاعات با نهادهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا کنند. موضوعی که در نوع خود برای ایالات متحده آمریکا و وجهه و اعتبار بین المللی که برای خود قائل است، کاملا آسیب زا و توام با هزینه است.

دوما، بلافاصله پس از افشای اسناد محرمانه دولت آمریکا، نهادهای قضایی و نظارتی این کشور روند تحقیقات خود را جهت شناسایی منشا لو رفتن اطلاعات آغاز کرده اند. در این شرایط، یکی از اصلی ترین نگرانی های آن ها این است که بعید نیست کشورهایی نظیر ایران، روسیه و چین توانسته باشند به درون دستگاه های اطلاعاتی آمریکا و همچنین اسناد محرمانه این دستگاه دسترسی پیدا کرده باشند. موضوعی که از منظر ملاحظات مرتبط با امنیت ملی آمریکا، می تواند حامل تبعات به شدت منفی برای این کشور باشد و جدای از آسیب‌هایی که به دولت آمریکا وارد خواهد کرد، چالش های جدی را برای آن دسته از متحدان این کشور نیز که اطلاعات محرمانه خود را با واشینگتن به اشتراک گذاشته اند هم به همراه خواهد داشت و دستِ جبهه رقیب جهان غرب در برابر آن ها را تا حد زیادی تقویت خواهد کرد.

از این رو، هیچ عجیب نیست که شاهدیم جریان های سیاسی، نظامی و رسانه ای آمریکایی به صراحت افشای اسناد محرمانه و جاسوسی دولت آمریکا در روزهای اخیر را بزرگترین رسوایی دهه اخیر پنتاگون و دردسری جدی برای دولت آمریکا ارزیابی می کنند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید