کاهش فشار خون با چای و شکلات تلخ

    کد خبر :1165780
کاهش فشار خون چای شکلات تلخ

نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد مصرف منظم شکلات تلخ و چای می‌تواند فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش داده و عملکرد رگ‌های خونی را بهبود بخشد؛ تأثیری که حتی با برخی داروهای کاهش‌دهنده فشار خون قابل مقایسه است.

نتایج یک مطالعه‌ علمی به سرپرستی کریستین هایس از دانشگاه سوری (Surrey) انگلیس نشان می‌دهد ترکیبات طبیعی گیاهی موسوم به فلاوان۳ ، که در کاکائو، چای، انگور، سیب و برخی توت‌ها یافت می‌شوند، می‌توانند به کاهش فشار خون و بهبود عملکرد رگ‌ها کمک کنند.

تحقیقات شامل مرور ۱۴۵ مطالعه تصادفی کنترل‌شده با بیش از ۵۲۰۰ شرکت‌کننده بود. شرکت‌کنندگان روزانه به‌طور متوسط حدود ۵۸۶ میلی‌گرم فلاوان-۳-اول مصرف کردند؛ معادل دو تا سه فنجان چای، یک تا دو وعده شکلات تلخ، دو تا سه قاشق غذاخوری پودر کاکائو یا دو تا سه سیب.

نتایج نشان داد مصرف منظم این ترکیبات به‌طور متوسط فشار خون سیستولیک (سرخرگ) را ۲.۸ میلی‌متر جیوه و دیاستولیک (سیاهرگ) را ۲ میلی‌متر جیوه کاهش می‌دهد. افرادی که فشار خون بالاتر داشتند، کاهش فشار خون تا ۶–۷ میلی‌متر جیوه سیستولیک و ۴ میلی‌متر جیوه دیاستولیک را تجربه کردند؛ تأثیری که با برخی داروهای تجویزی قابل مقایسه است.

علاوه بر این، فلاوان۳ عملکرد اندوتلیوم یا همان لایه درونی رگ‌ها را بهبود داده و سلامت رگ‌ها را حتی در افرادی با فشار خون طبیعی حفظ می‌کنند. عوارض جانبی نیز نادر و معمولاً محدود به مشکلات گوارشی خفیف بود، بنابراین مصرف این مواد غذایی نسبتاً ایمن است.

به گفته محققان، دریافت فلاوان-۳-اول از طریق غذاهای کامل مؤثرتر از مکمل‌های جداگانه است، زیرا سایر ترکیبات مفید موجود در غذاها جذب و اثرگذاری آن‌ها را تقویت می‌کنند.

به گزارش اطلاعات آنلاین، پژوهشگران توصیه می‌کنند افزودن دو تا سه فنجان چای، یک تا دو وعده شکلات تلخ، دو تا سه قاشق پودر کاکائو یا چند سیب به رژیم غذایی روزانه می‌تواند گامی ساده و خوشمزه برای حمایت از سلامت قلب باشد. با این حال، این ترکیبات جایگزین داروهای تجویزی برای همه افراد نیستند و باید همراه با سایر عادات سالم مصرف شوند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید