چرا نطق ترامپ نتیجه‌ای جز شکست ندارد؟/آمریکا حداقل ۲۰ میلیون نفر را بعد از جنگ جهانی دوم کشته است

  • سیاسی
  • پنجشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۶ ۱۷:۰۱
    کد خبر :108880

“موسسه گلوبال ریسرچ در سال ۲۰۱۵ تحقیقی منتشر کرد که نشان می‌داد آمریکا از بعد از جنگ جهانی دوم تا ۲۰۱۵، ۲۰ میلیون نفر را به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در دنیا کشته است!”

حمیدرضا مقدم‌فر مدرس دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر که با موضوع تحلیل سخنرانی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل پخش شد، با بیان اینکه اظهارات سخیف و بی‌ادبانه ترامپ علیرغم تلخ و نفرت‌انگیز بودن، می‌تواند ظرفیت خوبی برای قضاوت افکار عمومی دنیا درباره حاکمان آمریکا داشته باشد، اظهار داشت: نطق بی‌منطق و بی‌ادبانه ترامپ موجب شکل‌گیری واکنش منفی در خود جامعه آمریکا و بویژه جامعه بین‌الملل شده است.

وی تصریح کرد: شاید اینگونه ادبیات قلدرمآبانه و دیکتاتورمنشانه روزگاری در دنیا اثر داشت{و نشانه‌ای از قدرت و سیطره محسوب می‌شد} اما امروز این نوع گفتارها بویژه با توجه به وضعیت آمریکا در دنیا هیچ تاثیر مثبتی برای این کشور ندارد بلکه تاثیرش کاملا در جهت منفی است.

مقدم‌فر با اشاره به تشابه نطق ترامپ با سخنرانی نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس در سازمان ملل، خاطرنشان کرد که گویی یک نفر یا یک گروه متن هر دوی اینها را تدوین و تنظیم کرده بودند.

این مدرس دانشگاه با اشاره به سخنرانی حجت‌الاسلام روحانی رئیس‌جمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که آقای روحانی منطقی و با احترام سخنرانی کرد و درعین حال به اظهارات ترامپ واکنش نشان داد. به گفته مقدم‌فر، امروز افکار عمومی دنیا بین این او دو ادبیات و دو منطق می‌تواند به خوبی قضاوت کند.

وی با اشاره به هدف ترامپ برای “ایران هراسی” گفت که او قطعاً در این هدف ناکام بوده و اتفاقاً با رفتارها و مواضع و نابخردی‌های خود اجماعی علیه خودش ساخته است.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به بخشی از اظهارات ترامپ در تهدید برخی کشورها از جمله ایران و همچنین مطالب او مبنی بر نبود دموکراسی در ایران، گفت: این اظهارات از یک سو متناقض و از سوی دیگر توهم است. ترامپ در ابتدای سخنان خودش می‌گوید به تمامیت ارضی کشورها احترام می‌گذارد و در ادامه برخی کشورها از جمله ایران و کره‌شمالی را تهدید نظامی می‌کند! او در شرایطی از دموکراسی سخن می‌گوید که خودش در این زمینه کاملاً زیر سوال است. او در شرایطی رئیس جمهور شده که رای اکثریت مردم آمریکا را ندارد و امروز هم محبوبیت او به زیر 36 درصد رسیده که در تاریخ روسای جمهور آمریکا تقریباً بی‌سابقه است.

مقدم‌فر در عین حال تاکید کرد که نباید تصور شود ترامپ تافته جدافته‌ای نسبت به سیستم حاکمان آمریکاست و بقیه با او در «راهبرد» متفاوتند؛ او تاکید کرد که ترامپ همان کلینتون و همان جورج بوش و همان اوباماست منتها با این تفاوت که ترامپ آمریکای بدون‌روتوش و دست چدنی زیر دستکش مخملین دولت آمریکاست.

وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوال مجری راجع به موضع ترامپ درباره “برجام” نیز تاکید کرد: باید از یک تصور اشتباه در این زمینه حذر کرد؛ ترامپ مخالف متن برجام نیست بلکه به دنبال چیزهایی فراتر از آن و در واقع همراه‌سازی ایران با سیاست‌های ظالمانه آمریکاست. مقدم‌فر به مصاحبه ترامپ در اوایل دوران ریاست‌جمهوری‌اش با فاکس‌نیوز اشاره و تصریح کرد: ترامپ در آن مصاحبه به یک نکته اساسی درباره مواضع خود نسبت به برجام اشاره می‌کنداو می‌گوید “درباره آن توافق (برجام) من می‌توانستم کنار بیایم، اگر آنها می‌گفتند: خب حالا ما (یعنی ایران آمریکا) با هم هستیم و اما دقیقاً خلاف آن شد، آنها یعنی ایران گستاخ‌تر شده‌اند” بنابراین مسئله ترامپ، مفاد برجام نیست هرچند او می‌خواهد برای صهیونیست‌ها خوش‌رقصی کند و آنها مطالبه می‌کنند که برجام سقف زمانی دارد در حالی که نباید باشد و …

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: باور ندارم ترامپ برجام را به هم بزند، اما او کمتر از یک ماه دیگر در 25 اکتبر باید به کنگره گزارشی درباره برجام بدهد و می‌تواند در آنجا نظر منفی خود را اعلام کند. علی‌رغم اینکه تمامی مولفه‌ها حتی خود ترامپ به پایبندی ایران به برجام اذعان دارند، اما احتمالا بخواهد توپ را به زمین کنگره بی‌اندازد و به نوعی یک جنگ زرگری راه بیاندازد یا همان کار پلیس خوب و پلیس بد را انجام دهد.

مقدم‌فر تاکید کرد: نکته بسیار مهمی که درباره برجام و آمریکا وجود دارد آن است که بدانیم آمریکایی‌ها در راستای یک اقدام اخلاقی یا انسان‌دوستانه به مذاکره و برجام روی نیاوردند بلکه از سر «اجبار» و «الزام» مجبور شدند سایر گزینه‌ها را حذف و مذاکره را دنبال کنند؛ لذا امروز هم گزینه دیگری غیر از برجام ندارند اما هدف آنها این است که هرچه می‌توانند امتیازاتشان در برجام و محدودیت‌های ایران را حداکثری کنند. لذا ادبیات برهم زدن برجام که توسط ترامپ دنبال می‌شود، به عقیده من بیشتر برای امتیازگیری بیشتر است.

وی افزود: بهترین چیزی که می‌تواند به کمک ترامپ بیاید این است که احساس کند ما در برابر این ادبیات و این فشارها عقب نشینی می‌کنیم و کوتاه می‌آییم؛ لذا اگر او چنین احساسی از ایران ببیند، قطعا به فشارها خواهد افزود. اما اگر دولت ایران می‌خواهد آمریکا را به اجرای تعهداتش در برجام وادار کند، بهترین شیوه برای ایران آن است که ترامپ و آمریکا احساس نکند که هرچه فشار بیاورد ایران اقدامی نخواهد کرد، بلکه همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند و آقای روحانی هم در سخنرانی خود اشاره کرد، هرچقدر که آمریکا از تعهداتش عدول کرد ما هم باید به همان میزان از تعهداتمان کم کنیم. این بهترین راه برای پایبند نگهداشتن آمریکا به برجام است.

مقدم‌فر با اشاره به اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه اگر آمریکا علیه برجام اقدامی بکند دست ما برای هر اقدامی باز است”، خاطرنشان کرد: این جمله خوبی بود که رئیس‌جمهور به آن اشاره کردند.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به متهم کردن ایران به حمایت از تروریزم از سوی ترامپ، ضمن مضحک دانستن این ادعا گفت: دنیا مناظره خانم کلینتون با ترامپ را دید، ترامپ به خانم کلینتون در همان مناظرات تاکید می‌کرد که القاعده و داعش را خود آمریکا به وجود آورده است. اتفاقا در همان مناظره‌ها ترامپ به کلینتون میگفت که این همه جنگ‌افروزی و تاسیس این گروه‌ها و هزینه‌کردهای آمریکا در این منطقه موجب شده است که میلیاردها دلار از جیب مردم آمریکا برود و آمریکا در شرایط یک کشور جهان سومی قرار بگیرد! اینها صحبتهای ترامپ علیه کلینتون است، حالا خودش فراموش کرده است و دیگران را متهم می‌کند.

این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد که آمریکا در هر نقطه از منطقه قدم گذاشته، از سوریه و افغانستان و عراق تا سایر نقاط، تروریسم را کاشته و رفته است.

مقدم‌فر در ادامه به سابقه دولت آمریکا در کشتار و جنایت‌های بزرگ اشاره کرد و گفت: موسسه گلوبال ریسرچ در سال 2015 تحقیقی منتشر کرد که نشان می‌داد آمریکا از بعد از جنگ جهانی دوم تا 2015، 20 میلیون نفر را به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در دنیا کشته است! کدام گروه تروریستی می‌تواند چنین حجمی از جنایت را داشته باشد؟ حالا اینها ژست مبارزه با تروریسم می گیرند؟ چه کسی باور می‌کند؟ اینها ایران را متهم به تروریسم می‌کنند که خودش بزرگترین قربانی تروریسم است و 17 هزار شهید تروریسم دارد؟

وی در بخش دیگری از سخنانش، اظهارات ترامپ را ناشی از «استیصال» و «درماندگی» دولتمردان آمریکا عنوان کرد و گفت که دولت آمریکا که خود را کدخدای دنیا می‌داند امروز در بسیاری نقاط دنیا بخصوص در منطقه دچار شکست شده.خودشان اعتراف کردند ما عراق را اشغال کردیم هزاران دلارخرج کردیم و خسارت دیدم و این همه کشته دادیم اما دو دستی عراق را به یک کشور پیوند خورده با ایران تبدیل کردیم و به عقب برگشتیم؛ بنابراین آمریکا در بسیاری از نقاط جهان دچار شکست و هزیمت شده و این قلدرمابی مانند همان دعوای خیابانی است که فردی کتک خورده و چاره‌ای هم جز این ندارد که در حال فرار، فحش هم بدهد!

مقدم فر در بخش پایانی سخنانش با بازگشت مجدد به موضوع برجام گفت: امروز برجام تعهد بین‌المللی برای کشور است اما نکته‌ای هم از باب تذکر می‌خواهم به برخی از دستان داخلی بگویم؛ که ای کاش اقدامات و خطوط قرمز نظام و رهبر معظم انقلاب درباره برجام کاملاً رعایت می‌شد تا امروز شاهد چنین سوءاستفاده‌هایی از ناحیه دشمن هم نباشیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید