هر نخ سیگار، ۲۰ دقیقه از عمر انسان کم میکند
یک تحقیق جدید نشان داده است که سیگار کشیدن نه تنها برای سلامتی ضرر دارد، بلکه بهطور متوسط هر نخ سیگار حدود ۲۰ دقیقه از عمر انسان کم میکند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پژوهشی که توسط محققان دانشگاه کالج لندن انجام شده است، نشان میدهد که اثرات منفی سیگار کشیدن بسیار فراتر از آن چیزی است که بسیاری از مردم تصور میکنند. این تحقیق نشان میدهد که بهطور میانگین، هر سیگار کشیدن ۲۰ دقیقه از عمر فرد میکاهد. به عبارتی، یک بسته ۲۰ عددی سیگار میتواند حدود ۷ ساعت از عمر انسان کم کند.
طبق این بررسی، اگر فردی که روزانه ۱۰ نخ سیگار میکشد، از تاریخ ۱ ژانویه سیگار کشیدن را ترک کند، میتواند از کاهش یک روز کامل از عمر خود جلوگیری کند. بر اساس این تحقیق، این فرد در پایان سال میتواند از کاهش ۵۰ روز از عمر خود جلوگیری کند.
کاهش عمر و کیفیت زندگی
دکتر سارا جکسون، محقق ارشد گروه تحقیقاتی الکل و تنباکو در دانشگاه کالج لندن، گفت: «بسیاری از افراد میدانند که سیگار کشیدن ضرر دارد، اما اغلب از میزان واقعی آسیب آن بیخبر هستند.»
وی افزود: «افرادی که سیگار نمیکشند، بهطور متوسط حدود یک دهه از عمر خود را بیشتر از کسانی که سیگار میکشند، میگذرانند. این ده سال میتواند زمان ارزشمندی باشد که میتوانند در کنار خانواده و عزیزان خود سپری کنند.»
سیگار کشیدن یکی از مهمترین عوامل مرگ و بیماریهای قابل پیشگیری در سراسر جهان است. طبق آمار، این عادت سالانه حدود ۸۰ هزار مرگ در بریتانیا بهدنبال دارد و بهطور کلی یکچهارم مرگهای ناشی از سرطان در این کشور به سیگار کشیدن مربوط است.
تأثیرات جدید سیگار بر کاهش عمر
این مطالعه که در مجله Addiction منتشر شده، نشان میدهد که تأثیر سیگار بر کاهش عمر نسبت به ارزیابیهای قبلی بیشتر است. ارزیابیهای پیشین، در سال ۲۰۰۰ در مجله پزشکی بریتانیا نشان داده بودند که هر سیگار بهطور میانگین ۱۱ دقیقه از عمر فرد کم میکند، اما نتایج تحقیق جدید این رقم را به ۲۰ دقیقه افزایش داده است. جالب است بدانید که تأثیر سیگار کشیدن بر کاهش عمر برای مردان بهطور متوسط ۱۷ دقیقه و برای زنان ۲۲ دقیقه است.
دکتر جکسون در گفتوگو با گاردین گفت: «ممکن است برخی افراد فکر کنند که زندگی کوتاهتر برایشان مهم نیست، چون پیری معمولاً با بیماریها و ناتوانیها همراه است. اما سیگار کشیدن تنها به کاهش عمر در سنین پیری محدود نمیشود؛ بلکه این عادت بیشتر بر سالهای نسبتاً سالم میانه زندگی تأثیر میگذارد و شروع بیماریهای مزمن را تسریع میکند. بهعنوان مثال، فرد سیگاری ۶۰ ساله معمولاً وضعیت سلامتی یک فرد ۷۰ ساله غیرسیگاری را دارد.»
ترک سیگار، گام مهم برای سلامتی
محققان تأکید دارند که ترک سیگار در هر سنی سودمند است و افراد باید هرچه سریعتر این عادت مضر را ترک کنند. مطالعات گذشته نشان دادهاند که هیچ سطحی از سیگار کشیدن بیخطر نیست.
نویسندگان این تحقیق توصیه میکنند: «ترک سیگار در هر سن مفید است، اما هرچه سریعتر افراد از این مسیر مرگبار خارج شوند، از زندگی طولانیتر و سالمتری برخوردار خواهند بود.»
انتهای پیام/