غذا خوردن بعد از ساعت 8 شب، چاق کننده است؟!

    کد خبر :194903

آیا این تئوری صحیح است و غذا خوردن بعد از ساعت 8 شب، واقعا باعث چاقی می شود؟

به گزارش بهداشت نیوز، شاید تا به حال شنیده باشید که می گویند صبحانه ات را مانند یک پادشاه، نهارت را مانند ملکه و شامت را مانند فقیر بخور. حتی شاید خیلی از شما، همین کار را هم می کنید. هدف از این مثال کاملا روشن است: اگر بزرگ ترین وعده غذایی (بیشتر کالری دریافتی) را صبح میل کنید، تا زمان خواب فرصت زیادی در اختیار دارید تا آن را بسوزانید.
اما آیا این تئوری صحیح است و غذا خوردن بعد از ساعت 8 شب، واقعا باعث چاقی می شود؟

هیچ رابطه ای بین غذا خوردن بعد از ساعت 8 شب و اضافه وزن پیدا نشده است

در تحقیقاتی که اخیرا انجام شده، محققان هیچ رابطه ای بین غذا خوردن بعد از ساعت 8 شب و وزن اضافی در کودکان پیدا نکرده اند. در این تحقیق، محققان عادات غذا خوردن 1.620 کودک را از سال 2008 تا 2012 مورد بررسی قرار دادند. محققان هیچگونه رابطه ای بین چاقی یا اضافه وزن و غذا خوردن بعد از ساعت 8 شب پیدا نکردند.

این تحقیقات با دیگر تحقیق ها روی افراد بزرگسال همخوانی داشت و مشخص شد تصور افزایش وزن به خاطر غذا خوردن در هنگام شب، باوری غلط است.

نوع مصرف کالری های دریافتی توسط بدن، هیچ ربطی به زمان استفاده از آن ها ندارد. کالری دریافتی کلی، الگوهای حرکتی کلی و کیفیت کالری دریافتی (بیشتر از میوه ها و سبزیجات، غلات کامل و لبنیات و کمتر از قند های بسیار تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده) همگی تاثیر بیشتری روی سلامتی دارند.

افزایش وزن زمانی اتفاق می افتد که کالری دریافتی تان از مصرفتان بیشتر باشد، نه اینکه چه زمانی آن ها را استفاده کرده باشید.

مواظب خوردن میان وعده هایتان باشید

با این حال، همچنان دلایلی وجود دارد که نگران غذا خوردن هنگام شب باشیم و بیشترش هم به خاطر نوع غذاهایی است که شب ها خورده می شود. بعد از شام، خوردن میان وعده ها و غذاهای پرکالری مانند شکلات، بستنی و چیپس، برای رفع گرسنگی نیست و معمولا برای مقابله با کسلی، استرس، خستگی و یا از روی عادت، آن ها را می خورید. در چنین حالتی، عدم توجه به نوع غذا و کیفیت کالری دریافتی است که باعث افزایش وزن می شود، نه زمان غذا خوردن.

دیروقت غذا خوردن می تواند روی گوارش و خواب تاثیر بگذارد

در کنار کالری اضافی، غذا خوردن نزدیک به زمان خواب می تواند عواقب دیگری نیز برای سلامتتان، از جمله مشکلات گوارشی داشته باشد. وقتی می خوابید سیستم گوارش به صورت طبیعی کند می شود چون سوخت و ساز وارد حالت استراحت می شود. دراز کشیدن در تخت، بلافاصله بعد از خوردن غذا می تواند منجر به علائمی مانند سوء هاضمه، رفلاکس اسید و سوزش سر دل شود. این علائم به دلیل خوردن غذاهای چرب و یا تند نیز پیش می آید. بنابراین خوردن این غذاها در شب، توصیه نمی شود مخصوصا اگر تجربه مشکلاتش را داشته باشید.

استفاده از میان وعده های قندی در ساعات نزدیک به خواب نیز می تواند مشکلاتی برای خواب به وجود بیاورد، چون قند خون را به شدت بالا می برد.

افزایش مقدار قند در جریان خون، باعث افزایش واکنش های استرسی در بدن می شود و سطح کلسترول را افزایش می دهد. چنین اتفاقی کیفیت خواب را کاهش می دهد درست مانند مصرف الکل پیش از خواب.

توصیه هایی برای غذا خوردن هنگام شب

در مورد افزایش وزن، بدن هیچ تفاوتی بین کالری دریافتی صبح با کالری که شب دریافت می کنید قائل نمی شود. اگر کار یا سبک زندگی تان به این معنا است که تا 8:30 شب، خبری از شام نیست. نباید خود را بابت آن ملامت کنید.

در عوض، این توصیه ها را رعایت کنید:

وعده شب خود را با اضافه کردن پروتئین و فیبر سبزیجات، تبدیل به غذایی سیر کننده نمایید. کنترل کردن گرسنگی، به پیشگیری از خوردن میان وعده های ناسالم کمک می کند.

اگر می دانید از روی عادت میان وعده می خورید، انتخاب های سالم تری مانند ماست یا یک مشت آجیل را در اختیار خود قرار دهید.

از خوردن غذاهای قندی، کافئین و الکل نزدیک به ساعت خواب پرهیز کنید. چون می توانند هورمون ها را دچار اختلال کنند و تاثیری منفی روی خواب داشته باشند.

اگر معمولا شب ها از مشکلات گوارشی رنج می برید، غذاهایی که می خورید را در یک دفترچه یادداشت کنید تا ببینید کدامیک باعث تحریک علائمتان می شوند و از خوردنشان در هنگام شب پرهیز کنید.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید