ذرت و برنج اولین محصولات وارداتی به کشور

    کد خبر :19911

مروری بر آمارهای کلی گویای آن است که در اولین ماه سال جاری میزان واردات کشور رقمی حدود دو میلیون و ۹۱ هزار تن بوده که ارزشی معادل ۲۳۴۸ میلیون دلار داشته است که به ترتیب ذرت دامی، برنج، وسایل نقلیه موتوری و کنجاله سویا بیشترین واردات را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش ایسنا، آمارهای رسمی منتشر شده گویای آن است که تا پایان فروردین‌ماه سال جاری تراز تجاری کشور به رقم مثبت ۳۷۵ میلیون دلار رسیده است.

اما طی این مدت بیشترین واردات ایران مربوط به ذرت دامی بوده و در این زمینه ۶۶۲ هزارتن کالا به ارزش ۱۴۴ میلیون دلار وارد مرزهای کشور شده که واردات این کالا در مجموع ۶.۱۲ درصد از سهم واردات کشور را به خود اختصاص داده است.

پس از ذرت دامی، برنج در رتبه دوم اقلام وارداتی قرار گرفته و بدین ترتیب ۷۴ میلیون دلار ارز برای واردات این کالا از کشور خارج شده است. آمارها گویای آن است که حجم وزنی واردات این کالا نیز ۸۵ هزار تن بوده که این سهم  ۴.۰۸ وزن کل واردات کشور را در برمی‌گیرد. سهم ارزشی واردات برنج هم معادل ۳.۱۴ درصد از کل ارزی که برای واردات از کشور خارج شده را شامل می‌شود.

اما در رده سوم واردات فروردین‌ماه امسال وسایل نقلیه موتوری با حجم سیلندر ۱۵۰۰ سی‌سی تا ۲۰۰۰ سی‌سی جای گرفته‌اند که در این حوزه کالایی حدود ۳۰۰۰ تن و با ارزش ۶۴ میلیون دلار وارد کشور شده است.

کنجاله سویا در رده چهارم کالاهای وارداتی کشور قرار گرفته و ۱۴۴ هزار تن کنجاله در این مدت وارد کشور شده و حدود ۵۷ میلیون دلار ارز به واسطه واردات کالا از کشور خارج شده است. همچنین سهم وزنی این کالا از مجموع واردات ۶.۹ درصد بوده است.

در رده پنجم واردات موز سبز تازه یا خشک کرده قرار می‌گیرد که واردات این کالا نیز رقمی حدود ۵۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج کرده و وزن کالای وارد شده معادل ۶۵ هزار تن ارزیابی شده است. البته در مجموع از کل ارزش واردات کشور ۲.۱۲ درصد به واردات موز اختصاص داشته است.

اما رده‌ بعدی جدول واردات فروردین‌ماه به اجزاء و قطعات نواقل روی خط راه‌آهن اختصاص دارد که در این حوزه ۱۰۰۰ تن کالا به ارزش ۴۳ میلیون دلار وارد کشور شده است. لوبیای سویا به جز دانه حتی به صورت خرد شده در رده هفتم جدول واردات کشور قرار دارد و ۶۵ هزار تن کالا بدین ترتیب با ارزش ۴۲ میلیون دلار وارد کشور شده است.

همچنین قطعات بی‌استخوان منجمد از نوع گاو در رده بعدی جدول واردات فروردین‌ماه قرار می‌گیرد که در این زمینه نیز ۱۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۹ میلیون دلار وارد مرزهای کشور شده است.

اما اگر مجموع واردات کشور را در نظر بگیریم طی این مدت کالاهای واسطه‌ای بیشترین حجم وزنی واردات را به خود اختصاص داده‌اند و بدین ترتیب یک میلیون و ۸۳۵ هزار تن کالای واسطه‌ای وارد کشور شده است که از نظر ارزش نیز این کالاها رقمی معادل ۱۵۷۷ میلیون دلار ارزش داشته و ۸۷.۸ درصد از سهم وزنی و ۶۷.۱۴ ارزش دلاری واردات فروردین‌ماه را به خود اختصاص می‌دهد.

پس از آن کالاهای مصرفی با حجم ۲۱۹ هزار تن و با ارزش ۴۱۰ میلیون دلار در مجموع ۱۰.۴۹ درصد از سهم وزنی واردات کشور و ۱۷.۴۶ درصد از ارزش ارزی آن را به خود اختصاص داده‌اند.

کالاهای سرمایه‌ای نیز در آخرین رده واردات قرار می‌گیرند و بدین ترتیب در اولین ماه سال جاری ۳۶هزار تن کالای سرمایه‌ای به ارزش ۳۶۲ میلیون دلار وارد مرزهای کشور شده که سهم وزنی این کالاها از مجموع واردات کشور ۱.۷۱ درصد بوده و سهم ارزی آن نیز ۱۵.۴۰ درصد ارزیابی شده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید