جنجال حقوق نمایندگان

    کد خبر :178178

رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه افزایش ۷۰ درصدی حقوق نمایندگان صددرصد کذب است، گفت که ما در هیئت رئیسه به دنبال کاهش بوجه مجلس هستیم لذا نباید با آبروی افراد بازی شود ما در کشور بیشتر از عدالت اقتصادی به عدالت اخلاقی نیاز داریم.

به گزارش فرارو علی لاریجانی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس به دو اخطار علیرضا سلیمی نماینده محلات و کاظم دلخوش نماینده صومعه سرا درباره انتشار اخباری در خصوص افزایش ۷۰ درصدی حقوق نمایندگان و بودجه مجلس پاسخ داد و توضیحاتی را مطرح کرد.

این روزها در رسانه‌ها اعم از رادیو تلویزیون و روزنامه ها فضایی را می بینم که انگار به دنبال مشغول کردن و ایجاد اضطراب در بین مردم به خصوص درباره قیمت بنزین و یارانه ها هستند که این مطالب درست نیست چون تازه دولت لایحه بودجه را به مجلس ارائه کرده و نمایندگان، نمایندگان مردم هستند و اجازه نمی دهند حقوق آنها تضییع شود .پس اینطور نیست که هرچه دولت در لایحه بودجه آورد را مجلس تصویب کرد.

رسانه‌ها توجه کنند و بی‌جهت اضطراب در بین مردم ایجاد نکنند نمایندگان مصالح را در نظر دارند کمیسیون های مختلف و تلفیق بودجه ابعاد موضوع را بررسی می کند و سپس لایحه در مجلس تصویب می‌شود پس بی جهت در کشور التهاب ایجاد نشود.

برخی در مجلس و برخی دیگر در بیرون از مجلس نکاتی را نسبت به بودجه مطرح کردند که لازم به شفاف سازی است چیز پنهانی وجود ندارد بودجه مجلس تنها توسط هیئت رئیسه تصمیم گیری نمی شود کمیسیون بودجه مجلس و هیئت رئیسه مشترکا تصمیم گیری می‌کنند لذا موضوع پنهانی وجود ندارد و ما متناسب با شرایط تصمیم گیری می کنیم

اضافه شدن ۷۰ درصد به حقوق نمایندگان صددرصد کذب است و چنین چیزی وجود ندارد باید حرف‌ها به قاعده زده شود.

ما در هیئت رییسه بحث کردیم که بودجه امسال مجلس را کاهش دهیم بر همین اساس کل بودجه مجلس را امسال به دلیل مشکلات کشور در حد توان کاهش دادیم. آنچه حقوق نمایندگان و کارکنان مجلس است متعارف با قانون می باشد. ما حرفی نداریم که اگر می خواهند بودجه مجلس را کاهش دهند. لذا افزایش ۷۰ درصدی حقوق و بودجه مجلس ۱۰۰ درصد خلاف است و چنین عدد و رقمی وجود ندارد.

چرا حرفهایی زده می شود که ذهنها را خراب می کند، برادران و کسانی که پوپولیسم را تقبیح می کردند خودشان دجار پوپولیسم کذب شده اند نباید فضایی ایجاد شود که به دنبال آن حرفهای خلافی بیان شود.

در این بین شنیدم که گفته شد دیوان محاسبات بودجه مجلس را رسیدگی می کند و سپس رئیس دیوان این بودجه را خط می زند چنین چیزی درست نیست دلیلی ندارد که ما بخواهیم دیوان را معطل کنیم و کاری که دیوان انجام داده را رد کنیم اگر دیوان گزارشی دهد بررسی می کنیم.

بودجه مجلس دارای حقوق و مزایای نمایندگان و کارکنان و دیگری مربوط به بودجه سایر مراکز وابسته هچون مرکز پژوهشها و کتابخانه مجلس است، بودجه این مراکز نیز اندک است لذا فکر می کنم این فضاسازی ها نه تنها درست نیست که به مصلحت کشور نیز نیست.

کمیسیون های مجلس توجه و تمرکزشان رسیدگی به این چالشها و پیداکردن راه حل است که چطور از تنگناها نجات پیدا کنیم تا مشکلاتی همچون اشتغال رفع شود پس نباید حرفهای خلاف زده شود و مشکلاتی را به وجود آورد به همین دلیل طرح موضوع ۷۰ درصدی بودجه و حقوق نمایندگان خلاف در خلاف است و حرف ناصحیح است.

در این بین برخی می گویند که بودجه مجلس شفاف نیست این صحبت چه معنایی دارد بودجه مجلس همچون سایر نهادها نوشته می شود و در هیئت رئیسه و کمیسیون بودجه مورد بررسی قرار می گیرد ارقام اعلام شده چیزی خلاف معمول نیست چنین مطالبی تنها یک ظلم محسوب می شود و درست هم نیست.

نکته دیگر لازم است اضافه کنم مبنی بر اینکه می گویند چرا تکمیل ساختمان مجلس برای نمایندگان و کمیسیون ۱۰ سال است که طول کشیده است ما برای تسریع در این کار باید اعمال نفوذ می‌کردیم که بودجه عمرانی مجلس بیشتر شود. مثل پروژه های عمرانی که در استانها و حوزه‌های انتخابیه تان می بینید که بعضا حتی اتمام آن بیش از ۱۶ سال طول می کشد دلیل هم کمبود منابع و تعداد زیاد پروژه‌های عمرانی است.

ما برای اینکه مثلا دو ساله احداث ساختمانها و کمیسیون های مجلس را تمام کنیم باید اعمال نفوذ به سازمان برنامه برای افزایش بودجه می کردیم که این روش را نادرست دانسته و این کار را انجام ندادیم.

هرکدام نمایندگان که بخواهند می توانند گزارش دیوان محاسبات که در کمیسیون برنامه است را ببینند و مشکلی وجود ندارد. ولی بیان چنین حرفهایی برای کشور درست نیست اینکه بخواهند در موضوع بودجه اضطراب ایجاد کنند روند مناسب نمی‌شود.

انگار مسابقه‌ای برای تخریب روحیه مردم به وجود آمده است، ما اکنون بیشتر از اینکه به عدالت اقتصادی در کشور نیاز داشته باشیم به عدالت اخلاقی نیاز داریم.

نباید با آبروی افراد بازی شود باید همه مسائل باهم دیده شود و فضای کشور به سمت مصالح و نیازهای اساسی کشور برود.

مازنی: افزایش هفتاد درصدی شایعه است
این در حالی است که سیداحمد مازنی درباره افزایش هفتاد درصدی حقوق نمایندگان، گفت: گروه شغلی نمایندگان مجلس مشابه وزراست، براساس قانون مدیریت خدمات کشوری به آنان حقوق پرداخت می‌شود و این حقوق همطراز حقوق سایر کارکنان دولت تعیین می‌شود.

این عضو فراکسیون امید مجلس با رد شایعه افزایش ۷۰ درصدی حقوق نمایندگان مجلس، گفت: به حساب نمایندگان مجلس علاوه بر حقوق دریافتی که کمتر از شش میلیون تومان است مبالغ دیگری بین ۱۱ تا ۱۷ میلیون تومان بابت هزینه‌های مربوط به اجاره دفاتر، کارمندان و مشاوران و خودرو واریز می‌شود.

وی حقوق دریافتی و بودجه در اختیار نمایندگان مجلس را با وجود همطراز بودن گروه شغلی با وزرا دارای شکاف معناداری دانست و افزود: مجموعه پرداختی‌های مجلس شورای اسلامی به نمایندگان با توجه به همطراز بودن گروه شغلی آنان با وزرا شاید حدود پنج درصد امکانات و بودجه در اختیار وزرا باشد. مجموعه بودجه در اختیار وزرا برای مدیریت کردن تشکیلات دفتر و اتاق جلسات وزیر و راننده و محافظان وی، معاونان و مدیران‌کل وزارتخانه و هزینه‌های مربوط به کارکنان دفاتر و مدیرکل حوزه وزارتی و مجموعه نیروهای انسانی مستقر در دفتر، بودجه بالایی است که اختیار هزینه کردن آن به وزیر سپرده شده است حال آنکه هرگز چنین امکاناتی در اختیار نمایندگان با حجم کار سنگین قانونگذاری، نظارت و پیگیری امور موکلان‌شان قرار ندارد.

حقوق نمایندگان کمتر از راننده شان است!
پزشکیان در خصوص اضافه شدن حقوق نمایندگان مجلس،‌ گفت: البته بحث افزایش ۷۰ درصدی حقوق نمایندگان مطرح است اما هنوز تصویب نشده است. من به صراحت می‌گویم که حقوق نمایندگان مجلس از رانندگانی که آنها را جابجا می‌کنند کمتر است و این را می‌توانم ثابت کنم.

مسعود پزشکیان نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی در دانشگاه اصفهان در برنامه‌ای با عنوان فریاد سکوت به مناسبت روز دانشجو اظهار کرد: برای حل مشکلات قدم اول این است که بدانیم همه مشکلات به این سادگی‌ها قابل حل نیست. چرا در کشور همه ساز خودشان را می‌زنند. حل مشکل جامعه ساده نیست و با داد زدن این مشکلات حل نمی‌شود. ما باید مملکت را بر اساس عدالت و انصاف درست کنیم که متاسفانه تاکنون این کار را انجام ندادیم.

پزشکیان در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: ما میلیون‌ها مشکل در مدیریت کشور داریم. از این شاخه به آن شاخه پریدن آن هم در فضای دانشگاهی، نشان توسعه نیافتگی ماست. در دانشگاه جای این حرف‌ها نیست که بگوییم مثلا سپاه و بسیج پول از دولت نمی‌گیرند و خودشان درآمد کسب می‌کنند و به مناطق زلزله زده کمک می‌کنند.

وی افزود: یکی از مشکلات ما انتخاب مدیرانی است که حزبی و جناحی فکر می‌کنند. همچنین ما در مجلس مشکل بودجه‌نویسی داریم. در کشور برای تمام پروژه‌ها پول می‌گذاریم در حالیکه پول کافی برای یک پروژه وجود ندارد اما آن را قانون می‌کنیم. برای مثال محمود احمدی‌نژاد ۶۰۰ هزار میلیارد تومان برای پروژه‌ها کلنگ به زمین زد که درست نبود بنابراین اشکالاتی که در بودجه‌نویسی داریم غیرقابل انکار است.

وی بیان کرد: اینکه می‌گوییم برجام هیچ مشکلی را حل نکرده درست نیست. قبل از برجام روزانه هزار میلیارد تومان عربستان از ما پول می‌برد، اگر برجام نبود کشتی‌های ما هنوز در دریا سرگردان بودند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید