جدیدترین اخبار
9 دی 1400 ساعت 14:18 سبک زندگی کد خبر :874942
برای چاپ کلیک کنید

۱۰ اشتباه رایجی که مواد غذایی را زهر می‌کند

۱۰ اشتباه رایجی که مواد غذایی را زهر می‌کند

گاهی یک اشتباه ساده در روشی که مواد خوراکی را آماده می‌کنیم می‌تواند به بیماری‌های جدی بینجامد.

با پیشگیری از این ۱۰ اشتباه‌ رایج می‌توانیم از خانواده‌مان محافظت کنیم:

اشتباه اول خوردن خوراک پرخطر است.

به‌ویژه اگر که بیشتر احتمال دارد به مسمومیت خوراکی دچار شوید. هر کس ممکن است مسموم شود؛ اما این احتمال برای برخی بیشتر است و بیماری جدی‌تری ایجاد می‌شود. گروه پرخطر شامل این افراد است: افراد ۶۵ سال به بالا. کودکانی که کمتر از ۵ سال دارند. کسانی که مشکلات سلامتی دارند و یا داروهایی مصرف می‌کنند که توانمندی بدن را برای مبارزه با بیماری‌ها کاهش می‌دهد (افرادی با سیستم ایمنی ضعیف) و زنان باردار.

اشتباه دوم نشستن دست‌هاست.

میکروب‌هایی که بر روی دستان وجود دارند ممکن است به خوراکی منتقل‌شده و شما را بیمار کنند.

اشتباه سوم شستن گوشت و مرغ است.

چراکه میکروب‌هایی که بر روی آن‌ها قرار دارند، منتشر می‌شوند. گوشت و مرغ را نباید شست. پختن آن‌ها برای از میان بردن میکروب‌ها کافی است.

اشتباه چهارم پوست کردن یا تکه‌تکه‌ کردن میوه‌ها یا مواد خوراکی گیاهی بدون شستن آن‌هاست؛

چراکه میکروب‌هایی که روی پوست آن‌ها هستند به درون آن‌ها منتقل می‌شوند. باید میوه‌ها و سبزی‌ها همچون آووکادو را حتما شست.

اشتباه پنجم گذاشتن گوشت پخته در ظرفی است که پیش‌تر گوشت خام در آن بوده است.

چراکه میکروب‌ها می‌توانند به گوشت پخته منتقل شوند. باید از ظرف‌های جداگانه برای گوشت خام و پخته استفاده کرد.

اشتباه ششم خوب نپختن گوشت، مرغ، بوقلمون، خوراک‌های دریایی یا تخم‌مرغ است.

خوراکی‌های ‌پختنی تنها زمانی که در گرمای زیاد پخته شوند، میکروب‌هایشان کشته می‌شود.باید از دماسنج استفاده کنید و ببینید آیا دمای درون آن‌ها به‌اندازه لازم رسیده است یا نه.

اشتباه هفتم خوردن خمیر خام است از جمله خمیر کلوچه و سایز خوراکی‌هایی که آرد یا تخم‌مرغ نپخته دارد.

خمیر خام را از دسترس کودکان دور نگاه‌ دارید.

اشتباه هشتم مزه کردن یا بوییدن مواد خوراکی برای اطمینان از سلامت آن است.

نمی‌توان از مزه یا بو دریافت که آیا میکروب مسموم‌کننده‌ای در خوراکی هست یا نه. مزه کردن مقدار کمی از خوراک ناسالم نیز می‌تواند بیماری ایجاد کند. باید به زمانی که هر خوراکی سالم می‌ماند توجه داشت. خوراکی که بیش‌ از حد مانده را بیرون بریزید.

اشتباه نهم گرم ‌کردن یا مزه‌دار کردن خوراکی در روی میز آشپزخانه است.

میکروب‌های زیان‌آور در دمای اتاق به‌سرعت تکثیر می‌شوند. باید این کار را در یخچال یا آب سرد یا میکرو انجام دهید.

اشتباه دهم گذاشتن مواد خوراکی برای زمان طولانی بیرون از یخچال است.

مواد خوراکی اگر دو ساعت یا بیشتر بیرون از یخچال بمانند میکروب‌هایشان به‌سرعت تکثیر می‌شوند. هرچه سریع‌تر مواد خوراکی خریداری‌شده را در یخچال بگذارید. به‌ویژه اگر در جایی گرم مانند درون اتومبیل بوده‌اند.

صداوسیما

روی خط خبر

  • آیا ملک سلمان فوت کرده است؟
  • چطور عکاس‌ عروسی ایدآل خود را پیدا کنید؟
  • رئیس شورای شهر تهران در بیمارستان بستری شد
  • قیمت جدید مرغ در بازار
  • قیمت جدید انواع نان بسته‌بندی شده در بازار
  • واکنش وزیر نفت به خبر قطع شدن صادرات گاز به ترکیه
  • برف و سیل ۷ محور شریانی را مسدود کرد
  • یک مسئول: کانال ترانزیتی روسیه – ایران -هند احیا می‌شود
  • شرایط پرداخت «دستمزد ایام بیماری» به بیمه‌شدگان مبتلا به اُمیکرون
  • وزیر: مدارس باید آموزش حضوری را از سر بگیرند
  • برای اولین بار چهره شکارچی خانه وحشت منتشر شد
  • نرخ ۲۱ ارز افزایش یافت
  • سایه مذاکرات وین بر بازارهای ارز و سکه
  • حمله داعش به نزدیکی مرز ایران ناکام ماند
  • پیشنهاد روسیه به ایران برای یک توافق موقت
  • رییس پلیس راهور: کارت خودرو تغییر می‌کند
  • سیدمحمد مرندی: آنها می‌دانند که کار بیشتری نمی‌توانند انجام بدهند
  • تشخیص سریع کرونا با کمک اشعه ایکس
  • وزیر ورزش درباره ورود تماشاگران به ورزشگاه‌ها: هنوز به قطعیت نرسیده‌ایم
  • توییت اولیانوف در پی دیدار با باقری کنی
  • آمریکا: برای پایان موفقیت‌آمیز برجام، همچنان فرصت وجود دارد
  • وزیر بهداشت: فردا برای اعمال محدودیت‌های جدید کرونایی تصمیم می‌گیریم
  • انجام ۱۰۷۸ ماموریت توسط امدادگران هلال احمر
  • اختصاص بسته‌های تشویقی به پزشکان برای ماندگاری در مناطق محروم
  • تجارت نیم میلیارد یورویی ایران و اروپا در ۱ ماه
  • زیان ۲۰ میلیون تومانی سهامداران عدالت
  • آغاز طوفان شن در ریگان
  • رقم مالیات خودرو‌های لوکس اعلام شد
  • ادعا‌های بی اساس وزیر خارجه انگلیس درباره ایران
  • جزئیات جشنواره فروش بهاره اعلام شد