جدیدترین اخبار
1 دی 1398 ساعت 08:47 پزشکی و سلامت کد خبر :664747
سرپرست واحد آموزش انستیتو تحقیقات غذایی؛

مضرات گرم کردن غذاها/پرهیز از حرارت دهی ۵ ماده غذایی

سرپرست واحد آموزش انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، در مورد چگونگی گرم کردن غذاها، توضیحاتی ارائه داد.

 

مینا کاویانی، درباره مضرات حرارت دهی مجدد به مواد غذایی، گفت: باید دانست با انجام هر فرآیندی نظیر گرم کردن دوباره غذا، درصدی از مواد مغذی موجود در آن از بین می رود و در بعضی موارد، مضراتی هم برای بدن در پی خواهد داشت.

 

وی با بیان اینکه همه مواد غذایی به حرارت دهی مجدد و دوباره گرم کردن به خوبی پاسخ نمی دهند، افزود: برای مثال چگونگی واکنش غذاهای مختلف نسبت به آلودگی باکتریایی به ویژه در زمان ذخیره و نگهداری، متفاوت است.

 

کاویانی یادآور شد: همچنین باید دانست پروتئین ها در طول زمان پخت شکسته می شوند و ترکیب آنها تغییر می کند.

 

سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، در ادامه به توصیه آژانس استانداردهای غذایی و مرکز اطلاعات غذایی اروپا درباره پرهیز از حرارت دهی مجدد پنج ماده غذایی اشاره کرد و افزود: حرارت دهی مجدد مرغ عموما توصیه نمی شود زیرا چگالی پروتئینی بالاتری نسبت به گوشت قرمز دارد و زمانی که دوباره گرم شود، پروتئین های آن به طور متفاوتی شکسته می شوند که می توانند موجب بروز ناراحتی معده شود.

 

وی درباره نحوه پخت این ماده غذایی و سایر ماکیان نیز عنوان کرد: مرغ و سایر ماکیان اغلب می توانند حاوی مقدار قابل توجهی آلودگی سالمونلایی باشند، این امر می تواند با حرارت دهی مجدد در مایکروویو مشکل ساز باشد، زیرا حرارت به همه سطوح ماده غذایی بطور یکسان نفوذ نمی کند.

 

کاویانی ادامه داد: این بدین معنی است که بعضی از بخش های غذا زودتر از سایر بخش ها می پزند. در این مورد بخصوص باید گوشت مرغ را مرتب بچرخانیم تا مطمئن شویم که درون و بیرون آن به خوبی حرارت دیده باشد.

 

سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در ادامه تصریح کرد: بر طبق توصیه های آژانس استاندارد ملی غذایی اروپا، اینکه چگونه برنج پخته شده ذخیره و نگهداری شود، نکته با اهمیت تری نسبت به موضوع حرارت دهی مجدد این ماده غذایی است.

 

وی افزود: زیرا اگر برنج پخته شده در دمای اتاق قرار داده شود، اسپورها می توانند در آن چند برابر شوند و سم تولید کنند که ممکن است موجب بروز تهوع یا اسهال شود. از طرفی حرارت دهی مجدد هم اغلب باعث خلاصی از این سموم نمی شود.

 

کاویانی با اشاره به اینکه چگونگی نگهداری سیب زمینی ها بعد از پختن، مسئله مهمی است، افزود: اگر سیب زمینی ها در دمای اتاق خنک شده وسپس آن را بیرون یخچال بگذارید، ممکن است شرایط برای رشد کلستریدیوم بوتولینوم فراهم شود؛ به خصوص اگر آنها را میان فویل بپیچید و اکسیژن به سیب زمینی نرسد.

 

وی ادامه داد: حرارت دهی مجدد سیب زمینی، همیشه این باکتری ها را از بین نخواهد برد، بنابراین نگهداری مناسب سیب زمینی ها زمانی که خنک می شوند، مهم است.

 

سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، درباره ذخیره و نگهداری قارچ نیزتوضیح داد: قارچ ها حاوی پروتئین هستند که امکان دارد به آسانی توسط آنزیم ها و میکروارگانیسم ها تخریب شوند. اگر قارچ ها به خوبی ذخیره و نگهداری نشوند، می توانند به سرعت بعد از دوباره گرم کردن، موجب بروز ناراحتی معده شوند.

 

کاویانی خاطرنشان کرد: چنانچه قارچ پخته در یخچال به مدت کمتر از ۲۴ ساعت نگهداری شود، مشکلی برای گرم کردن دوباره در دمای پیشنهادی۷۰ درجه سانتیگراد نخواهد بود.

 

سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور وی نسبت به حرارت دهی مجدد برخی سبزیجات هشدار داد و یادآور شد: اسفناج و سایر سبزیجات برگی می توانند بسته به خاک محلی که سبزی در آن رشد کرده است، حاوی مقادیر قابل توجهی نیترات باشند.

 

وی با بیان اینکه نیترات به خودی خود بی ضرر است، توضیح داد: ولی نیترات در اثر حرارت دهی مجدد می تواند به نیتریت و سپس نیتروزآمین تبدیل شود که این ترکیبات به عنوان عوامل سرطانزا شناخته می شوند؛ بنابراین گرم کردن مجدد این سبزیجات توصیه نمی شود.

Ad

روی خط خبر

  • فیلمی با بازی شهاب حسینی برگزیده «سانفرانسیسکو»
  • «اسب سفید بالدار» در جشنواره ازمیر ترکیه
  • اطلاعیه شرکت بورس درباره اوراق اختیار فروش تبعی
  • رزم‌حسینی با حکم روحانی «وزیر صنعت، معدن و تجارت» شد
  • تولید خودروهای تسلا پیش از سال ۲۰۳۰ به سالیانه ۲۰ میلیون دستگاه می‌رسد
  • نتانیاهو: مانع تجمع ایرانی‌ها در شمال فلسطین اشغالی می‌شویم
  • معامله ارز بدون درج قیمت ممنوع شد
  • موضع رسمی یکسان ایران و آمریکا درباره بحران قره‌باغ
  • پهپاد متجاوز در شمال‌غرب کشور ساقط شد/ فیلم
  • اعلام اسامی فیلم‌های بخش «کروناروایت» در جشنواره کودک۳۳
  • کاهش عجیب انتخاب رشته داوطلبان مجاز در کنکور ۹۹
  • فرود اضطراری هواپیمای چابهار- مشهد در فرودگاه زاهدان به دلیل نقص فنی
  • سازمان حج: حج عمره پس از بازگشایی کنسولگری‌های ایران در عربستان انجام می‌شود
  • تمرکز جشنواره ایتالیایی بر سینمای ایران
  • پرونده پوری‌حسینی به دادگاه ارسال شد
  • پرونده سازی دروغین عربستان علیه ایران
  • حکم پرونده زم پس از قطعیت حتما اعلام خواهد شد
  • گازوئیل روی میز فروش بورس انرژی می‌رود
  • قیمت انواع موتورسیکلت در هشتم مهر
  • اعلام سقف تراکنش‌های غیرحضوری برای مشتریان زیر ۱۸ سال
  • تایوان با «یک خورشید» به اسکار می‌رود
  • بازیگران فیلم جدید کارگردان «شیوع» مشخص شدند
  • قیمت هر شانه تخم‌مرغ حداکثر ۳۱ هزار تومان تعیین شد
  • تسلیت معاون هنری برای درگذشت عباس جوانمرد
  • توزیع انسولین در بیش از ۵۰۰ داروخانه‌ منتخب در تهران
  • تیراندازی و قتل در «اورگن» آمریکا
  • دولت نقل قول منتسب به واعظی را رد کرد
  • جلسه مجلس دقایقی متشنج شد
  • قیمت طلا، دلار، یورو، سکه و ارز امروز ۹۹/۰۷/۰۸
  • انتخاب رشته بیش از ۴۶۹ هزار نفر در کنکور سراسری ۹۹
  • Ad