چرا باید از جنگ با ایران گریخت؟ نشریه آمریکایی توضیح میدهد
کیهان نوشت: تحلیلگر نظامی نشریه نشنال اینترست تاکید کرد براساس نتایج شبیهسازی جنگ با ایران، آمریکا هرگز و تحت هیچ شرایطی نباید وارد درگیری نظامی با ایران شود.
دیوید اکس نوشت: با توجه به تنشهای چند وقت اخیر در خاورمیانه شاید ارزشش را داشته باشد که به بازی شبیهسازی شدهای که پنتاگون در سال ۲۰۰۲ از جنگ با ایران ساخته بود نگاهی دوباره بیندازیم. در آن شبیهسازی یک ژنرال دریایی مامور شد که در نقش رهبر نیروهای ایرانی ظاهر شود و علیه ارتش آمریکا بجنگد. در جریان آن بازی نیروهای درهم و برهم ژنرال پل ون رایپر و تسلیحات هوایی و زمینی او براساس داشتههای نظامی ایران شبیهسازی شده بود. نام آن نبرد چالش هزاره ۲۰۰۲ گذاشته شده بود.
ژنرال رایپر با استفاده از قایقهای تندرو (مانند آنچه نیروی دریایی سپاه دارد) موشکهای کروز و هواپیماهای قاتلی که در ارتفاع کم پرواز میکردند تنها ظرف ۱۰ دقیقه موفق میشود ناوگان دریایی آمریکا را که از نقطه بدون بازگشت عبور کرده و به سمت ایران در حرکت بودند منهدم کند و فاتح این جنگ شود.
اما این شکست برای آمریکاییها به قدری گران آمد که حتی برای فرار از شکست دست به تغییر قواعد برنامه شبیهسازی شده زدند تا جایی که ژنرال ون رایپر فردی که در برنامه شبیهسازی نقش نیروهای ایرانی را بازی میکرد، در اعتراض به این اقدام از سمت خود استعفا داد.
اما در یک نبرد واقعی کسی نمیتواند به منظور حفظ برتری آمریکا قواعد بازی را تغییر دهد. اگر ایران واقعا بخواهد تاکتیکهای موثر و مهلک سرلشکر ون رایپر را پیاده کند، حتی ممکن است خسارات به مراتب بیشتر از خساراتی که نیروهای رایپر در این جنگ شبیهسازی وارد کردند، به نیروهای آمریکایی وارد کنند. در آن نبرد شبیهسازی شده ژنرال سه ستاره «ون رایپر» که قوای شبیهسازی شده ایران را فرماندهی میکرد و از «دکترین بوش» که یکی از مهمترین اجزای آن حمله پیشدستانه است به خوبی آگاه بود، به سختی و با شدت تمام حمله کرد. واحدهای موشکهای زمین به زمین و هواپیماهایی که در ارتفاع پایین پرواز میکردند و همچنین قایقهای تندرو که پر از مواد منفجره بودند با استفاده از تاکتیکهای انتحاری، ناوگان نیروی دریایی آمریکا را منهدم کردند.