از ایجاد مراکز هوشمند مشاوره تا بیمه درمان معتادان

    کد خبر :612660

معاون سابق پیشگیری، فرهنگی و درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در شش ماه گذشته اقداماتی در جهت پیشگیری از اعتیاد شکل گرفته است و 30 هزار نفر از معتادان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.

سردار سعید منتظرالمهدی، معاون سابق پیشگیری، فرهنگی و درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور ، درباره اهم اقدامات صورت گرفته در شش ماهه اول سال 98 در این معاونت اظهار داشت: در این مدت بیمه معتادان و عملیاتی شدن بیمه درمان معتادان برای 30 هزار نفر و همچنین بیمه عمومی برای همه معتادان و خانواده آنها مورد پیگیری و اصول نتیجه قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه جلسات ایده‌پردازی و احصاء ایده‌های برتر در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برگزار شد، اظهار داشت: اشتغالزایی معتادان پس از درمان و صیانت از آنان و خانواده‌هایشان یکی از حلقه‌های اصلی در موضوع ترک اعتیاد است که این اقدام نیز مورد پیگیری قرار گرفت.

وی ادامه داد: با اجرای نشست‌های تخصصی با گروه‌های مرجع با موضوع بررسی تبعات واگذاری متادون به داروخانه‌ها و پیشگیری از دیگر مشکلات، پرداخته شد.

سردار منتظرالمهدی بیان داشت: در پنج استان کشور آئین‌نامه درمان معتادان بی‌بضاعت به صورت پایلوت اجرایی شد و ساماندهی معتادان خیابانی و غربالگری جامعه آسیب‌دیدگان اجتماعی در سند سیاستی مورد توجه قرار گرفت.

وی ادامه داد: از دیگر اقداماتی که در شش ماهه سال 98 مورد پیگیری و بررسی قرار گرفت، درمان به کمک تئاتر، ایجاد چالش در فضای مجازی و امکان بهره‌برداری از آن، اجرای تلنگردرمانی، بررسی ابزار آموزشگاه مجازی مولتی‌ویتامین و امکان بهره‌برداری از آن و همین‌طور اجرای یاریگران زندگی و نحوه بهره‌برداری از این طرح بوده است.

وی اظهارکرد: کلیات طرح SETAD تدوین شد و در این طرح شاخه‌های مختلف پدیده اعتیاد به مواد مخدر مانند روش‌ها، فناوری‌های نوین شناسایی و کشف مواد، از بین بردن مزارع،‌ اشراف بر قاچاقچیان، پیشگیری از گرایش به مواد، درمان گروه‌های مختلف سنی و جمعیتی، کاهش آسیب و مدیریت مورد بررسی قرار گرفت.

منتظرالمهدی افزود: کلیات طرح SEBNA تدوین شد و در این طرح نیز به موضوعاتی از جمله روانشناسی اجتماعی، روانشناسی رفتاری، جامعه‌شناسی، اقتصاد، مدیریت شهری و روانشناسی جرم پرداخته شده است.

معاون سابق پیشگیری، فرهنگی و درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: از دیگر برنامه‌هایی که مورد بررسی و اجرا در دوره فعلی قرار گرفته است، تدوین کلیات راه‌اندازی آموزش‌های مجازی پیمان، تولید مسابقه تلویزیون و راه‌اندازی برنامه کوهنوردی همگانی در پنج مرکز استان با همکاری سازمان جوانان هلال احمر بوده است.

وی ادامه داد: با دستگاه‌هایی که در حوزه آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد مؤثر هستند، از جمله وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، صدا و سیما، وزارت کشور، وزارت ارشاد و دیگر دستگاه‌های فرهنگی و اجتماعی کشور تفاهم‌نامه‌ای منعقد شد تا در قالب طرح یارگیری زندگی بتوانیم اقداماتی در این حوزه‌ها انجام دهیم.

معاون سابق پیشگیری، فرهنگی و درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: از مراکز ماده 16 و نگهداری معتادین، بازدیدهایی به عمل آمد و نسبت به رفع مشکلات و موانع آنها اقدام شد و همین‌طور از مراکز بهزیستی در خصوص ساماندهی معتادین بازدید کردیم و پروتکل غربالگری معتادان متجاهر با حضور سازمان بهزیستی تدوین شد.

وی گفت: جلسات کارگروه‌های تخحصصی برای تدوین طرح جامع کنترل و آسیب‌های اجتماعی زیرنظر شورای کشور و حضور متخصصین و اشخاص حقیقی و حقوقی و دستگاه ها و سازمان‌های ذیربط برگزار شده است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته، راه‌اندازی سامانه هوشمندسازی مراکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب موضوعات ماده 16 و همینطور هوشمندسازی ارائه خدمات به معتادین با استفاده از تکنولوژی عنبیه بوده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید