توصیههای تغذیهای طب ایرانی برای فصل گرما
در روزهای گرم تابستان، تغذیه عامل بسیار مهمی برای جلوگیری از گرمازدگی و خنک شدن افرد است.
دکتر نفیسه حسینییکتا – متخصص طب ایرانی و معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت ضمن تاکید بر لزوم توجه به حرارت بدن در تابستان، گفت: یکی از مواردی که میتوان با توجه به آن حرارت بدن را در تابستان کنترل کرد، توجه به نوع تغذیه در این فصل است. با توجه به اقلیم و گرمای خاص هر منطقه، نوعی از تغذیه مورد توجه قرار میگیرد.
وی افزود: مصرف آبدوغخیار در فصل گرما از عادتهای دیرینه ایرانیان است. ترکیبی از ماست به همراه خیار، گلسرخ، نعنا، کشمش و گردو این غذا را تشکیل میدهد. این غذا علاوه بر آنکه باعث تعدیل طبع گرم بدن میشود، به علت وجود برخی از مواد تشکیل دهندهاش، خواص دیگری نیز دارد. گل سرخ موجود در آبدوغخیار، خاصیت پاکسازی بدن را دارد.
نائب رییس انجمن علمی طب سنتی ایران ادامه داد: مصرف سوپ جو در رژیم غذایی هفتگی را نیز توصیه میکنیم؛ چراکه جو دارای طبع سرد و تر بوده و میتواند مقابل طبع گرم و خشک تابستان قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه پرخوری در فصل تابستان به هیچ عنوان توصیه نمیشود، افزود: مصرف شربت زرشک، عناب، تمرهندی و همچنین مصرف میوههای فصل مانند گوجه سبر و آلو میتواند طبع گرم فصل تابستان را بویژه برای آنان که خودشان هم طبع گرم و خشک دارند، تعدیل کند.