چین: آمریکا در عزم ما برای ایستادگی در جنگ تجاری تردید نکند

    کد خبر :256266

سخنگوی وزارت خارجه چین با انتشار بیانیه ای تاکید کرد آمریکا هرگز نباید در عزم راسخ چین برای ایستادگی در مقابل آن کشور در جریان جنگ تجاری تردید کند.

‘لوکانگ’ امروز شنبه در این بیانیه که وزارت خارجه این کشور در تعطیلات عید اموات منتشر کرده، آورده است: آمریکا هرگز در اراده چین در این عرصه تردید نکند و مقابله جویی چین تا نهایت ادامه خواهد یافت.
وی درباره اینکه آمریکا می خواهد تعرفه هایی به ارزش ۱۰۰ میلیارد دلار دیگر روی تعرفه های قبلی در نظر گیرد، افزود: اگر واشنگتن این کار را انجام دهد، چین فورا تدابیر مقابله جویانه اتخاذ خواهد کرد.
دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا بار دیگر چین را به سرقت فن آوری های این کشور متهم کرده و خواستار آن شده است که به غیر از ۵۰ میلیارد دلار تعرفه قبلی فهرست تازه ای به ارزش ۱۰۰ میلیارد دلار تهیه شود.
در چنین صورتی ارزش تعرفه ها بر روی کالاهای وارداتی چین از مرز ۱۵۰ میلیارد دلار عبور خواهد کرد و یکی از بزرگترین نبردهای تجاری میان دو کشور در تاریخ مدرن رقم خواهد خورد.
در بیانیه سخنگوی چین آمده است آمریکا امروز یکجانبه گرایی را مقابل چند جانبه گرایی قرار داده و حمایت گرایی تجاری را مقابل تجارت آزاد قرار داده است.
این بیانیه آمریکا را مسئول تهدید تجارت آزاد و چند جانبه گرایی تجاری دانسته و افزوده است این کشور هم اکنون به خطری برای جهانی شدن تبدیل شده است و این فرایند را به نابودی می کشاند و تهدیدی بزرگ برای اقتصاد رو به بهبود دنیاست.
در بیانیه وزارت خارجه چین تصریح شده است حالا وقتی با این تهدیدهای جدی روبرو هستیم باید ایستادگی و مبارزه را سرلوحه خود قرار دهیم و قاطعانه به جنگ واشنگتن برویم.
آمریکا ماه گذشته تصمیم گرفت با وجود اعتراضات جهانی، بر واردات فولاد از برخی از کشورها از جمله چین ۲۵ درصد و بر واردات آلومینیوم نیز ۱۰ درصد تعرفه اعمال کند.
به دنبال این اقدام آمریکا، وزارت بازرگانی چین نیز اعلام کرد در مقابله با اعمال تعرفه آمریکا بر روی کالاهای چینی، این کشور نیز بر ۱۲۸ قلم کالای وارداتی از آمریکا از جمله گوشت خوک و میوه ها تعرفه اعمال کرده است.
به گزارش ایرنادفتر نمایندگی تجاری آمریکا موسوم به (USTR) نیز در ادامه جنگ تجاری با چین، یک روز بعد، فهرست جدید خود برای اعمال تعرفه بر روی ۱۳۰۰ کالای وارداتی دیگر از چین از جمله کالاهای صنعت هوافضا، تکنولوژی های ارتباطی و اطلاعاتی، محصولات رباتیک و ماشین آلات به ارزش ۵۰ میلیارد دلار را منتشر کرد.
چین نیز مجددا مقابله به مثل کرد و یک روز بعد از این تصمیم آمریکا، در اقدامی مشابه بر لیست جدیدی از محصولات وارداتی آمریکا از جمله سویا، خودرو و محصولات شیمیایی، تعرفه اعمال کرد.
به نظر بسیاری از تحلیلگران، آمریکا این بار خیلی جدی تر از قبل روی چین متمرکز شده است و این نشان می دهد دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا در حال عمل به وعده ای است که در کارزار انتخاباتی داده بود.
او گفته بود وقتی قدرت را در اختیار بگیرد بتدریج تعرفه بر روی کالاهای چینی را تا ۴۵ درصد افزایش می دهد او تا کنون بخش عظیمی از این قول خود را عملی کرده است و از یک ماه دیگر این اتفاق خواهد افتاد.
چین می گوید مازاد تجاری ۲۷۵ میلیارد دلاری در برابر آمریکا دارد ولی آمار واشنگتن رقم ۳۷۵ میلیارد دلار را ثبت کرده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید