افزودن سبوس به آرد در نانواییها غیربهداشتی است
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر کاهش سبوسگیری از آرد، گفت: برخی از نانوایان سبوس فلهای از کارخانجات آرد خریداری میکنند و به آرد مصرفی اضافه میکنند که این کار به هیچ عنوان بهداشتی نیست؛ چرا که ممکن است به هنگام جداسازی سبوس، آلودگیهای شیمیایی، میکروبی و قارچی برای سبوس ایجاد شود.
به گزارش ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی درباره کیفیت آرد و نان موجود، گفت: به دنبال مصوبه شواری عالی سلامت و امنیت غذایی مبنی بر اجرای استانداردهای لازم در مورد آرد و نان، وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد موظف هستند مسئولیت پایش اجباری استاندارد نان را برعهده گیرند و بازرسین بهداشت محیط، میزان نمک موجود در نان (که باید کمتر از یک درصد باشد) و میزان جوش شیرین را بررسی میکنند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان این که طبق آخرین گزارشات مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، ۵۰ درصد نانواییها استانداردهای نمک در نان را رعایت میکنند، افزود: نان مهمترین منبع دریافت نمک در غذای ایرانیها است و به طور متوسط ایرانیها روزانه ۳۰۰ تا ۳۱۰ گرم نان مصرف میکنند که با اجرای ۱۰۰ درصدی کاهش میزان نمک در نان، میتوان روزانه ۳ گرم نمک مصرفی را کاهش داد تا با کاهش میزان نمک مصرفی از بروز بیماریهای غیرواگیر مثل فشارخون، دیابت و سکتههای قلبی و مغزی جلوگیری شود.
بنابر اعلام وبدا، عبداللهی یکی از معایب آرد توزیع شده در نانواییها را سبوسگیری بیش از اندازه از آرد توسط کارخانجات آرد بیان کرد و گفت: در صدد هستیم که میزان سبوسگیری از آرد را کاهش دهیم تا بتوانیم بروز بیماریهای غیرواگیر را کاهش دهیم.