علاج مشکلات در توجه به بازار آزاد و رقابتی است

    کد خبر :198883

نخستین نشست چاره‌اندیشی کارآفرینان بخش خصوصی با مجلس و دولت با حضور کارآفرینان بخش خصوصی و نمایندگان دولت و مجلس برگزار شد.
در این نشست یک روزه که با حضور بیش از 200 کارآفرین و فعال مهم اقتصادی کشور برگزار شد، غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، اوحدی مشاور معاون اول رئیس‌جمهوری، سید محمد صدرهاشمی‌نژاد رئیس کانون کارآفرینان توسعه‌گرا، حسین سلطانی‌نیا دبیرکل و نایب‌رئیس کانون کارآفرینان توسعه‌گرا، محمد عطاردیان عضو شورایعالی کانون کارآفرینان توسعه‌گرا و رئیس کانون عالی کارفرمایان کشور، مصطفوی از مدیران سازمان برنامه و بودجه، گلابتونچی دبیرکل سندیکای شرکت‌های ساختمانی ایران، نادر عطایی رئیس هیات‌مدیره کانون کارآفرینان توسعه‌گرا، علیرضا محمدی‌دانیالی عضو هیات‌مدیره کانون کارآفرینان توسعه‌گرا، محمدحسن کرمانی عضو شورای کانون کارآفرینان توسعه‌گرا و دادمان عضو هیات‌مدیره سندیکای شرکت‌های ساختمانی و کارآفرینان بخش خصوصی سخنرانی کردند.

دولت برخی امور را به سازمان‌های مردم‌نهاد واگذارد
دبیرکل کانون کارآفرینان توسعه‌گرا با اشاره به اینکه کشور ما نسبت به خیلی از کشور‌ها حتی کشورهای همسایه چون ترکیه توسعه‌یافتگی کمتری دارد، گفت: مقایسه‌ای بین ما با کشور ترکیه نشان می‌دهد شکاف ما با این کشور قابل ملاحظه است. سهم ایران از واردات 15 کشور  همسایه فقط 14.5 میلیارد دلار است و این در حالیست که سهم این کشورها بیش از 1300 میلیارد دلاراست.

تنها راه نجات، اقتصاد آزاد است
رئیس کانون کارآفرینان توسعه‌گرا در نشست چاره‌اندیشی کارآفرینان بخش خصوصی با مجلس و دولت با تاکید بر اینکه نسخه شفابخش اقتصاد کشور توجه به اقتصاد آزاد و رقابتی یا همان اقتصاد مقاومتی است، گفت: در حال حاضر مشکل اصلی اقتصاد کشور توسعه‌نیافتگی است.
سید محمد صدرهاشمی‌نژاد در این نشست کارآفرینی با اشاره به مشکلات و معضلات توسعه‌نیافتگی کشور، گفت: اقتصاد کشورمان بدون احتساب نفت تنها یک چهارم اقتصاد ترکیه است و این برای کشوری که می‌خواهد اقتصاد اول منطقه باشد یک فاجعه است.
وی نسخه اقتصاد اجتماعی را پروژه شکست‌خورده در همه‌جای دنیا از جمله چین و شوروی سابق عنوان کرد و گفت: کشوری مثل روسیه زمانی در مسیر اقتصاد توسعه‌یافته قرار گرفت که از نگاه سوسیالیستی فاصله گرفت و به اقتصاد بازار آزاد روی آورد. رئیس کانون کارآفرینان توسعه‌گرا با اشاره به اینکه دولت درک درست و اطلاعات صحیحی از بخش خصوصی ندارد، یادآور شد: مسیر توسعه کشور از محافل دولتی بیرون نمی‌آید و همه بحث‌هایی که در این محافل صورت می‌گیرد، بی‌فایده است و علاج مشکلات در توجه به بازار آزاد و رقابتی و یافتن مسیر توسعه توسط کارآفرینان و فعالان بخش خصوصی است که سران قوا و کشور باید به آن توجه کنند.

از پیشنهادات بخش خصوصی برای مصوبات بودجه استفاده می‌کنیم
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از تشکیل کانون کارآفرینان توسعه‌گرا به عنوان یک حرکت جدی و سازنده از سوی بخش خصوصی یاد و اعلام کرد: آمادگی کامل داریم تا پیشنهادات بخش خصوصی را برای مصوبات بودجه استفاده کنیم و آنها را در برنامه توسعه اقتصادی کشور به کار ببندیم.
غلامرضا تاجگردون با اشاره به اینکه توجه کافی به بخش خصوصی نشده است، یادآور شد: مهم‌ترین حرکتی که می‌تواند برای توسعه اقتصادی کشور صورت بگیرد از سوی بخش خصوصی است و در حال حاضر این بستر برای نقش‌آفرینی بخش خصوصی تا حدودی فراهم است و مجلس برای شنیدن همه نظرات و پیشنهادات فعالان و مدیران بخش خصوصی آماده است.
وی با اشاره به اینکه در همه مسائل و مشکلات کشور یک سر آن دولت و یک سر دیگر آن بخش خصوصی است، تاکید کرد: این حرکتی که تحت عنوان کانون کارآفرینان توسعه‌گرا آغاز شده است، می‌تواند در حوزه‌های مختلف و به‌طور جدی و مداوم دنبال شود تا بتوانیم به مشکلات اقتصادی کشور فائق آییم.

بدون بخش خصوصی کارآمد راه به جایی نمی‌بریم
اوحدی، مشاور عالی معاون اول رئیس‌جمهوری در حوزه سرمایه‌گذاری و گردشگری نیز در این نشست با انتقاد از عدم حضور مسئولان بانک مرکزی و سایر مدیران بانکی تاکید کرد: همه تلاش خود را برای شنیدن صدای فعالان بخش خصوصی به کار خواهیم بست و حمایت‌های خوبی را از طریق صندوق توسعه ملی و توسعه گردشگری برای توسعه اقتصادی از طریق بخش خصوصی دنبال می‌کنیم.
اوحدی از ایجاد کانون کارآفرینان توسعه‌گرا به عنوان یک حرکت جدی و جدید برای نقش‌آفرینی بخش خصوصی در حل مسائل اقتصادی کشور یاد کرد و اظهار داشت: تنها با حضور جدی بخش خصوصی و همکاری با مجلس و دولت به اهداف خود در زمینه تحقق اهداف برنامه‌های توسعه دست خواهیم یافت.

وی بر توسعه اقتصادی کشور از طریق صادرات و ورود به بازارهای منطقه و جهان تاکید کرد و گفت: بازار کشورهای منطقه از جمله عراق و روسیه و… سهل و ممتنع است و باید با همت بخش خصوصی ورود خود را تضمین کنیم و سهم خود را به سطح مناسب ارتقا دهیم.

کمیته 9 نفره برای حل مشکلات اقتصادی کشور تشکیل می‌شود
رئیس کانون کارآفرینان توسعه‌گرا با اشاره به اینکه این کانون به عنوان یک تشکل فعال برای حل مشکلات اقتصادی کشور نقش‌آفرینی خواهد کرد و اهداف آن در سطح ملی و بین‌المللی دنبال می‌شود، اظهار داشت: یکی از نتایج و خروجی‌های این نشست چاره‌اندیشی تشکیل کمیته 9 نفره برای حل مشکلات اقتصادی کشور در زمینه‌ها و بخش‌های مختلف است.
سید محمد صدرهاشمی‌نژاد با اشاره به استقبال خوب نمایندگان دولت و مجلس و رسانه‌ها از نخستین نشست چاره‌اندیشی با فعالان بخش خصوصی اظهار داشت: این کمیته 9 نفره شامل 9 نفر از مجلس، 9 نفر نماینده دولت و 9 نفر از بخش خصوصی است که به زودی کار خود را آغاز می‌کنند.

22 میلیون حاشیه‌نشین در کشور وجود دارد
عضو شورایعالی کانون کارآفرینان توسعه‌گرا با اشاره به اینکه 22 میلیون حاشیه‌نشین در کشور وجود دارد، گفت: بخش خصوصی نباید منتظر تصمیم دولت باشد و همانطور که کانون کارآفرینان توسعه‌گرا درباره اهداف تشکیل خود گفته به دنبال حل مشکلات اقتصادی کشور است.
محمد عطاردیان با اشاره به اینکه تجربه کشورهای دیگر نشان می‌دهد که اشتغالزایی از ناحیه دولت همواره با شکست مواجه بوده است، خاطرنشان کرد: از دو سال پیش درباره آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی کشور و نتایج غیرقابل پیش‌بینی آن به مسئولان هشدار داده‌ایم، ولی جدی نگرفته‌اند که مشکلات و اتفاقات اخیر هشداری در این زمینه بود تا آنها به خود آیند.
نایب‌رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایان ایران از تشکیل کانون کارآفرینان توسعه‌گرا به عنوان هلدینگی برای حمایت از بنگاه‌های اقتصادی خبر داد و گفت: کارفرمایان برای ایجاد این هلدینگ، 200 میلیارد تومان سرمایه اختصاص می‌‌دهند تا به اشتغال پایدار کمک کنند. چنانچه دولت از تشکیل این هلدینگ حمایت کند کارفرمایان سرمایه خود را تا 1000 میلیارد تومان افزایش می‌دهند و بسیاری از مشکلات اقتصادی و اشتغال را حل می‌کنند.

نادر عطایی، رئیس هیات مدیره کانون کارآفرینان توسعه گرا  نیز در این نشست با توجه به اهمیت تکمیل پروژه‌های زیربنایی، گفت: اقتصاد کشور در شرایط خاصی است و قشر متوسط به پایین برای تامین مایحتاج خود در مضیقه هستند. پر واضح است تا پروژه‌های اساسی و زیربنایی به اجرا درنیاید، مشکلات اقتصادی حل نمی‌شود و کسب‌وکار به حرکت در نخواهد آمد. برای مثال ساخت یک پالایشگاه نفت برای 5 تا 25 هزار نفر شغل ایجاد می‌کند . بنابراین با استفاده از پروژه‌های فصلی و زیربنایی می‌توان اشتغال ایجاد کرد. با وجودی که 70 درصد پروژه‌های اساسی و زیربنایی هنوز انجام نشده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید