اثرات کاهش قیمت لیر ترکیه بر درآمد ایران
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تاکید دارد که افت قیمت لیر ترکیه آثار مثبت و منفی بر اقتصاد ایران دارد، اما مهمترین تاثیر آن کاهش درآمد کشور است.
محمد حسینی با اشاره کاهش ارزش لیر ترکیه و تاثیر آن بر اقتصاد ایران، اظهار داشت: در دنیا کشورهایی که سهم خاصی در اقتصاد یکدیگر در زمینههای چون صادارت و واردات دارند، نقش موثری بر درآمدزایی دارند، بنابراین با تغییر و نوسان در ارز یک کشور، کشورهای مرتبط با آن نیز شاهد نوسانات مثبت و منفی خواهد بود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ایران، چین و ترکیه روابط اقتصادی دارند، بیان داشت: با این حساب با تغییر ارزش ارز دو کشور ترکیه و چین، در ایران نیز تغییرات مثبت و منفی ایجاد میشود و اقتصاد گردشگری و رونق تولید داخلی را تحت تاثیر قرار میدهد.
نماینده مردم تفرش در مجلس دهم شورای اسلامی با اشاره به کاهش نرخ لیر در ترکیه، توضیح داد: کاهش پول ترکیه، باعث میشود که اقتصاد گردشگری ترکیه تقویت و در مقابل اقتصاد گردشگری ایران کاهش پیدا میکند، چرا که گردشگر ایرانی میتواند با همان هزینهای که به کیش، مشهد با هر مکان گردشگری دیگری سفر کند، به کشور ترکیه برود، بنابراین درآمد کشور از صنعت گردشگری کاهش پیدا میکند.
وی با اشاره به تاثیرگذاری کاهش نرخ لیر بر تولید کشور، گفت: از سوی دیگر شاهد خواهیم بود که خریدوفروش در مراکز خرید در کشور از رونق میافتد و به نوعی تولید کشور تحت شعاع قرار میگیرد، با این حال بسیاری از افراد میتوانند مواد اولیه خود را با هزینه کمتری از ترکیه تهیه کنند.
به گزارش مهر،این نماینده مجلس تاکید کرد: تغییر نرخ ارز کشورهای مرتبط آثار مثبت و منفی دارد که با ارزیابی و بررسی آن میتوان برای اقتصاد کشور برنامهریزی دقیق و درستی داشت.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با این حساب کاهش قیمت لیر ترکیه بر کاهش درآمد داخلی کشور اثر مستقیمی دارد و مشکلاتی برای تولید داخلی ایجاد میکند که باید با برنامهریزی و مدیریت جلوی آثار منفی آن را گرفت.