کمبود یک ریزمغذی ساده پشت پرده اضطراب

تحقیقات جدید نشان میدهد ممکن است ریشه بخشی از اضطرابها در کمبود ماده مغذیای به نام کولین باشد؛ ترکیبی ضروری برای عملکرد مغز که خیلی از بزرگسالان به اندازه کافی آن را دریافت نمیکنند.
بر اساس پژوهش دانشگاه کالیفرنیا، بررسی بیش از ۲۵ مطالعه روی ۷۰۰ نفر نشان داده سطح کولین در مغز افراد مبتلا به اختلالات اضطراب بهطور متوسط ۸ درصد کمتر از افراد سالم است. این کاهش بیشتر در قشر پیشپیشانی، مرکز کنترل احساسات و تصمیمگیری، مشاهده شد.
کولین برای تولید انتقالدهنده عصبی «استیلکولین» ضروری است؛ مادهای که نقش مهمی در حافظه، خلقوخو و کارکرد سیستم عصبی دارد. کمبود آن میتواند تعادل مغز در مدیریت استرس و تنظیم هیجانها را مختل کند و تعامل بین القشر پیشپیشانی و آمیگدال—مرکز پردازش ترس—را بر هم بزند.
اختلالات اضطراب از شایعترین مشکلات روانی هستند و حدود ۳۰ درصد بزرگسالان را درگیر میکنند. پژوهشگران میگویند مغز افراد مضطرب ممکن است به دلیل فعال بودن مداوم واکنش «جنگ یا گریز» به کولین بیشتری نیاز داشته باشد و همین باعث کاهش سطح آن شود.
اگرچه هنوز مشخص نیست افزایش مصرف کولین در رژیم غذایی میتواند اضطراب را کاهش دهد یا خیر، محققان بر اهمیت دریافت کافی این ماده از غذاهایی مانند تخممرغ، گوشت، جگر، ماهی، مرغ، لبنیات، سیبزمینی و غلات تأکید میکنند. مصرف مکمل کولین نیز بدون مشاوره پزشکی توصیه نمیشود.
به گزارش زومیت، ابزارهای تصویربرداری پیشرفته مانند H-MRS نیز میتوانند به شناسایی کمبود کولین در مغز کمک کنند. این پژوهش در ژورنال Molecular Psychiatry منتشر شده است.











