شروط ایران برای بازگشت به مذاکره

    کد خبر :1153739
سردار کوثری

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت، اقدامات نظامی در خصوص تنگه هرمز تکمیل شده اما هنوز تصمیمی برای [بستن] آن اتخاذ نشده و در حال بررسی است.

به گزارش همشهری آنلاین:؛ عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت، اقدامات نظامی در خصوص تنگه هرمز تکمیل شده اما هنوز تصمیمی برای [بستن] آن اتخاذ نشده و در حال بررسی است.

سردار محمد اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران، در گفت‌وگو با شبکه خبری المیادین تأکید کرد که ایران میز مذاکره را ترک نکرده بلکه طرف مقابل آن را بر هم زد سپس به ایران تجاوز کرد بنابراین الان اصلا شرایط بازگشت به مذاکرات وجود ندارد و بازگشت به آن هم شروطی دارد.

ایران زیر بار توقف غنی سازی یا برنامه هسته ای نمی‌رود

برنامه هسته‌ای ایران نتیجه تلاش دانشمندان جوانانش و تماماً دانشی بومی است و کاملا صلح‌آمیز است بنابراین ایران آن را در چارچوب قوانین بین‌المللی ادامه خواهد داد و هیچ کشوری نمیتواند به جای ما تصمیم بگیرد. امر ثابت و رسمی برای ایران این است که خودش تصمیم میگیرد و بر اساس تصمیم نهایی مسئولان، پیش می‌رود و زیر بار هیچ موضوعی درباره غنی سازی یا صفر کردن آن نمی‌رود و کسی نمیتواند برای ایران تعیین تکلیف کند.

همکاری با آژانس به شرط اصلاح برخورد دوگانه

ما غنی سازی را حق قانونی خود می دانیم و اصلا از آن عقب نشینی نمیکنیم. گزارشی که بازرسان آژانس از برنامه ما تهیه کرده اند گفته اند که تاکنون هیچ انحرافی در برنامه صلح آمیز ایران رخ نداده است… اما مسئولان مربوطه دو گانه برخورد کردند و چرا از وجود دوربین ها و بازرسیها در جهت فشار بر ایران استفاده کردند؟ ایران به همکاری با آژانس برنمیگردد مگر اینکه آژانس از برخورد دوگانه خود با ایران دست بکشد.

کوثری با بیان اینکه ایران در حال مذاکره بود و پنج مرحله هم پشت سر گذاشت و حتی در اثنای این پنج مرحله هم بارها تحریم جدید شد گفت، اما در مرحله ششم مجوز دادند به صهیونیست که به ایران حمله کنند. چه کسی مذاکره را زیر پا گذاشت؟ خودشان به هم میزنند سپس جنگ را تحمیل می‌کنند.

دو شرط بازگشت ایران به میز مذاکرات از زبان کوثری 

در ادامه المیادین پرسید آیا ایران به مذاکره برمیگردد؟ آیا درخواست آمریکا را قبول میکند که دوباره مذاکره کند؟ وکوثری گفت، ما زمانی مذاکره را قبول خواهیم کرد که یک، این تجاوز را محکوم کنند. هم سازمان ملل هم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این حرکت نابخردانه آنان را محکوم کنند.

دوم، وقتی به تاسیسات اتمی ما حمله میکنند باید محاکمه شوند. طبق قانون آژانس وقتی این را محکوم کردند آنوقت ما تصمیم خواهیم گرفت که مذاکره بکنیم یا خیر.

عضو کمیسیون امنیت ملی افزود، چه تضمینی هست که ما به مذاکره بازگردیم و اینها دوباره اقدام به تجاوز نکنند. خیلی روشن است که خلاف قانون بین الملل رفتار کرده و به مراکز هسته ای ایران حمله کرده اند اصلا چرا به ایران حمله کرده اند؟ ما که مذاکره را ترک نکردیم. معنایش قلدری آنان است که البته ما در مقابل آن کوتاه نخواهیم آمد… در زمان کنونی مذاکره معنا ندارد. جنایتکاران باید محاکمه شوند و ضمانت داده شود که تجاوز مجدد نخواهند کرد… و شرایط برای مذاکره اصلا مهیا نیست و آنها خودشان شرایط مذاکره را بر هم زدند. اصلا آمریکا چرا توافق هسته ای را پاره کرد.

احتمال جنگ هست 

احتمال این هست که آنها دوباره مرتکب حماقت شوند. نیروهای مسلح ایران هم صددرصد آماده اند و اهداف و اولویتهای اما ما شروع کننده جنگ نخواهیم بود. هر کسی به حریم این کشور تجاوز کند، قطعا به حال خودش رهایش نخواهیم کرد و ما تعیین میکنیم که جنگ چگونه تمام شود.

اقدامات نظامی درباره تنگه هرمز تکمیل شده

المیادین از برگه تنگه هرمز به عنوان یک اهرم فشار راهبردی پرسید که در اختیار ایران است و کوثری گفت، بله هنوز این احتمال (بستن تنگه) هست و در حال بررسی است. از نظر نظامی کارهاش انجام شده اما اینکه تصمیم نهایی درباره آن چگونه گرفته می شود باید گفت که ما هستیم چه مشخصی باز باشد چه زمانی بسته باشد. ما فعلا در حال بررسی هستیم و هر وقت نیاز باشد میتوانیم آن را اجرایی کنیم… اما فعلا تصمیمی برای آن نیست.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید