ایلان ماسک: باید حزب جدیدی در آمریکا تأسیس شود

    کد خبر :1147424
ایلان ماسک حزب جدیدآمریکا

ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت‌های تسلا و اسپیس‌ایکس، در ادامه اختلافات فزاینده خود با دونالد ترامپ، پیشنهاد تشکیل یک حزب سوم در آمریکا را مطرح کرده و نام «حزب آمریکا» (The America Party) را برای آن پیشنهاد داده است. این ایده در پی نظرسنجی پرمخاطبی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) اعلام شد و با استقبال گسترده کاربران مواجه گردید.

ماسک در این نظرسنجی که با مشارکت بیش از ۴ میلیون نفر همراه بود، پرسید: «آیا زمان تشکیل یک حزب جدید فرارسیده که واقعاً نماینده ۸۰ درصد میانه‌روهای آمریکاست؟» نتایج این نظرسنجی نشان داد که حدود ۸۰ درصد از شرکت‌کنندگان با این پیشنهاد موافق هستند.

او پس از اعلام نتایج در پستی نوشت:

«مردم سخن گفتند. وقت آن است که حزبی جدید شکل بگیرد تا نماینده اکثریت میانه‌روها در آمریکا باشد.»

پیشنهاد ماسک در فضایی پرتنش با دونالد ترامپ مطرح شده است. او در هفته‌های اخیر به‌شدت از لایحه مالیاتی پیشنهادی ترامپ موسوم به «یک لایحه بزرگ و زیبا» انتقاد کرده و آن را «منزجرکننده» توصیف کرده بود. ترامپ نیز در واکنش، ماسک را فردی «بی‌ثبات» خواند و تهدید به لغو قراردادهای فدرال با شرکت‌های متعلق به او کرد. ماسک با حمایت از استیضاح ترامپ و انتشار اسنادی مرتبط با جفری اپستین، پاسخ تندی به این حملات داد.

پیشنهاد ماسک واکنش چهره‌های شناخته‌شده‌ای را در پی داشت. مارک کوبان، سرمایه‌گذار برجسته آمریکایی، از این ایده استقبال کرده و در شبکه‌های اجتماعی نوشت که سال‌هاست از عملکرد هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه ناامید است.

همچنین ماریو هاووال، از مدیران ارشد شبکه اجتماعی ایکس، در پستی نوشت: «وقتی ۵.۶ میلیون نفر خود را سیاسی بی‌خانمان می‌دانند، شاید وقت آن رسیده که کل محله را با بولدوزر صاف کرد.» او تأکید کرد که پیشنهاد ماسک با استقبال ۸۰.۴ درصدی روبرو شده و بازتاب‌دهنده نارضایتی عمومی از ساختار دوحزبی فعلی آمریکاست. ماسک این پست را نیز بازنشر داد.

تجربه تاریخی نشان می‌دهد که احزاب سوم در آمریکا با موانع قانونی و سیاسی قابل‌توجهی مواجه‌اند. حضور در برگه‌های رأی در ایالت‌های مختلف، نبود منابع مالی گسترده، تسلط رسانه‌ای دو حزب اصلی و جذب ایده‌های احزاب نوظهور توسط آن‌ها، همگی موانعی هستند که در گذشته مانع از رشد احزاب جایگزین شده‌اند.

با این حال، برخی تحلیلگران معتقدند که نفوذ مالی، رسانه‌ای و فناوری ایلان ماسک، به همراه محبوبیت شخصی‌اش، ممکن است فضای متفاوتی را رقم بزند. از سوی دیگر، حمایت سرمایه‌گذاران مطرحی مانند مارک کوبان نیز می‌تواند به افزایش مشروعیت و اثرگذاری این حرکت سیاسی کمک کند.

با وجود پتانسیل بالای این پیشنهاد، موفقیت نهایی آن وابسته به عوامل متعددی است؛ از جمله توانایی در ساخت شبکه‌ای ملی برای جمع‌آوری رأی، جلب حمایت نخبگان، و ایجاد ساختار حزبی منسجم. همچنین برخی کارشناسان معتقدند که برای نفوذ در ساختار سیاسی آمریکا، جلب حمایت لابی‌های پرنفوذ مانند آیپک نیز از الزامات جدی است؛ موضوعی که هنوز از سوی ایلان ماسک مورد توجه قرار نگرفته است.

ایلان ماسک بار دیگر با اقدامی غافلگیرکننده، فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشیده است. در حالی که احزاب سوم در آمریکا سابقه‌ای محدود از موفقیت دارند، اما پیشنهاد تشکیل «حزب آمریکا» می‌تواند نقطه آغازی برای بازنگری در ساختار سیاسی و بازتعریف نمایندگی مردم در یکی از پرچالش‌ترین دوره‌های سیاسی ایالات متحده باشد.

ایرنا

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید