پیکر پروفسور لطفی زاده در باکو به خاک سپرده شد

    کد خبر :114076

پیکر پروفسور لطفی زاده بنیانگذار منطق فازی که 15 شهریور ماه گذشته در سن 96 سالگی در کالیفرنیا دارفانی را وداع گفت، ساعت سه بامداد جمعه وارد باکو شد و پس از انجام مراسم مذهبی در گورستان مفاخر این شهر به خاک سپرده شد.

به گزارش ایرنا، هم اکنون مراسم اقامه نماز بر پیکر این دانشمند برجسته ی ایرانی – آذربایجانی در مسجد حیدر باکو به پایان رسیده و تا ساعتی دیگر در خانه ابدی خود در گورستان مفاخر باکو آرام خواهد گرفت.
‘جنت سلیم اوا ‘ یکی از کارگردانان برجسته جمهوری آذربایجان که از نزدیکان پروفسور لطفی زاده به شمار می رود، اعلام کرد که مراسم وداع و مجلس ترحیم این دانشمند فرهیخته پس از مراسم تشییع در سالن اجتماعات فرهنگستان علوم ملی جمهوری آذربایجان برگزار می شود.
پرفسور لطفی‌زاده تحصیلات عالی خود را در دانشکده فنی دانشگاه تهران در سال 1321 به پایان رساند، وی سپس به آمریکا مهاجرت کرد و در دانشگاه‌های این کشور فوق لیسانس و دکترای خود را کسب کرد و به تدریس پرداخت.
دانشگاه تهران در اسفند سال 1394 به پاس خدمات علمی پروفسور لطفی زاده، به این دانش آموخته پیشین خود دکترای افتخاری اعطا و از سردیس وی رونمایی کرد.
لطفعلی عسکرزاده مشهور به لطفی زاده بنیانگذار منطق فازی و استاد دانشگاه برکلی در کالیفرنیا بود. وی در سال 1299 شمسی برابر با 1921 میلادی در باکو متولد شد. پدر او یک روزنامه‌نگار ایرانی و مادرش یک پزشک روس بود. او در 10 سالگی همراه با خانواده به خانه پدری مراجعت کرده و در تهران ساکن شد.
لطفی‌زاده تحصیلات متوسطه را در کالج البرز (دبیرستان البرز فعلی) به پایان رساند و با کسب رتبه دوم در کنکور سراسری در رشته برق و الکترونیک دانشگاه تهران پذیرفته شد و در سال 1320 با مدرک لیسانس از آن دانشگاه فارغ‌التحصیل شد.
تا سال 1343 تحقیقات دکتر لطفی‌زاده عموما در زمینه تئوری سیستم‌ها و تجزیه و تحلیل تئوری تصمیمات بود. در آن سال، وی تئوری منطق فازی را پایه‌گذاری کرد و سپس در زمینه کاربردهای این تئوری در هوش مصنوعی، زبان‌شناسی، منطق، تئوری تصمیمات، تئوری کنترل، سیستم‌های خبره و شبکه‌های اعصاب به تحقیقات گسترده‌ای پرداخت.
تحقیقات دکتر لطفی‌زاده در زمینه منطق فازی در بخش‌های گوناگون طراحی نرم‌افزار و سخت‌افزار و محاسبات کامپیوتری بر مبنای کلمات، تئوری شعور کامپیوتر، در درک زبان طبیعی و صنایع سبک و سنگین متمرکز شده بود.
پس از معرفی تئوری فازی، بیش از 111 هزار مقاله علمی توسط دانشمندان جهان درباره منطق فازی و کاربردهای گسترده آن در نشریات علمی منتشر شده و در حدود هزار درخواست ثبت اختراع در این زمینه در ژاپن و سایر کشورهای مختلف جهان به عمل آمده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید