افسردگی اشتها را باز می‌کند

    کد خبر :1125583
افسردگی اشتها

نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که افسردگی می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر تمایل افراد به مصرف مواد غذایی خاصی بگذارد و باعث افزایش میل به خوردن کربوهیدرات‌ها نسبت به چربی‌ها و پروتئین‌ها شود. این ولع غذایی ارتباطی با گرسنگی ندارد و بیشتر به شدت علائم افسردگی بستگی دارد. درک این ارتباط ممکن است به توسعه راهکارهای درمانی مبتنی بر رژیم غذایی کمک کند.

نزدیک به ۲۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان از افسردگی رنج می‌برند. تأثیر افسردگی بر افراد به‌شدت متفاوت است؛ برخی افراد افسرده تمایل دارند که زندگی روزمره خود را کنار بگذارند، در حالی که دیگران موفق می‌شوند جنبه‌هایی از زندگی‌شان را حفظ کنند. این تفاوت‌ها در عادات غذایی نیز مشاهده می‌شود، زیرا افسردگی می‌تواند به تغییر در الگوهای غذایی منجر شود.

در حالی که برخی از افراد مبتلا به افسردگی کاهش اشتها را تجربه می‌کنند، گروه دیگری از افراد تمایل به خوردن بیشتر غذا دارند و به ویژه میل زیادی به خوردن شیرینی‌ها پیدا می‌کنند؛ این تغییرات می‌تواند باعث تغییرات قابل توجهی در وزن بدن افراد شود.

پژوهشگران بیمارستان دانشگاه بُن، دانشگاه بن و بیمارستان دانشگاه توبینگن در آلمان کشف کرده‌اند که افراد مبتلا به افسردگی غالباً کاهش اشتها را تجربه می‌کنند اما به غذاهای پرکربوهیدرات تمایل دارند.

پروفسور نیلز کرومر، سرپرست گروه پژوهشی، توضیح داد که برخی افراد مبتلا به افسردگی از بی‌اشتهایی رنج می‌برند، در حالی که برخی دیگر در طول دوره افسردگی اشتهای بیشتری پیدا می‌کنند و تمایل به خوردن غذاهایی مانند شیرینی‌ها دارند؛ این تغییرات می‌تواند به تغییر در وزن بدن منجر شود.

این پژوهش نشان داد که افسردگی می‌تواند بر ترجیحات غذایی افراد تأثیر بگذارد و بر نوع ترکیبات غذایی مصرفی آن‌ها مانند کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی‌ها تأثیر بگذارد. در میان این ترکیبات، کربوهیدرات‌ها به‌عنوان منبع اصلی انرژی برای سلول‌های انسانی شناخته می‌شوند.

یافته‌های این پژوهش نشان داد که افراد مبتلا به افسردگی در مقایسه با افراد سالم تمایل کمتری به خوردن غذاهای پرچرب و پروتئین‌دار دارند و به جای آن، تمایل بیشتری به مصرف غذاهای پرکربوهیدرات مانند شیرینی‌ها پیدا می‌کنند.

این پژوهش همچنین نشان داد که افزایش مصرف کربوهیدرات‌ها در افراد مبتلا به افسردگی می‌تواند باعث افزایش تمایل آن‌ها به مصرف غذاهای پرچرب و پر پروتئین شود؛ به عبارت دیگر، این افراد تمایل بیشتری به مصرف خوراکی‌هایی دارند که ترکیبی از کربوهیدرات و چربی هستند، مانند شکلات شیری. این نوع خوراکی‌های پرانرژی معمولاً با رژیم‌های غذایی ناسالم همراه هستند.

به گزارش ایرنا، لیلی تورن، یکی از اعضای گروه پژوهشی، توضیح داد که یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که میل به مصرف کربوهیدرات‌ها با افزایش شدت افسردگی، به ویژه علائم اضطراب، ارتباط دارد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید