بهترین جایگزین برای گوشت قرمز را بشناسیم

    کد خبر :1100010
توقف مشکوک تامین گوشت قرمز یارانه‌ای

برخی از کودکان تمایلی به مصرف گوشت قرمز ندارند و این برای سلامت آنها اصلا خوب نیست؛ چرا که گوشت قرمز زمینه را برای ساخت گلبول های قرمز سالم فراهم می کند و برای داشتن بدنی سالم ضروری است.

 بسیاری از کودکان خردسال در خوردن گوشت مشکل دارند. برخی از کودکان ممکن است طعم آن را دوست نداشته باشند و برخی ممکن است بگویند طعم و بافت گوشت را دوست ندارند.

اهمیت مصرف گوشت و جایگزین های گوشت 

گوشت، تخم مرغ و غذاهای پروتئینی گیاهی مانند حبوبات و توفو منبع پروتئین، آهن و غیره هستند؛ مواد مغذی و آهن موجود در منابع گوشت توسط بدن نسبت به آهن از منابع پروتئینی گیاهی، بهتر جذب می شود.

خوردن غذاهای غنی از ویتامین C (مانند گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای) با منابع پروتئینی گیاهی به افزایش جذب آهن از این غذاها کمک خواهد کرد.

پروتئین به ساخت و ترمیم بافت های بدن کمک می کند.آهن به ساخت خون سالم کمک می کند.

جایگزین های گوشت حیوانی

اگر کودک شما گیاهخوار است یا انواع گوشت مانند گوشت گاو، گوشت بره، بز، مرغ، بوقلمون یا ماهی را دوست ندارد جایگزین های گیاهی گوشت را امتحان کنید مانند:

تخم مرغ
کره بادام زمینی یا آجیل
توفو
حبوبات (لوبیا، عدس، نخود)
آجیل و دانه ها
جایگزین های گوشت بر پایه سویا

این غذاها دارای مواد مغذی مشابهی هستند و به کودک شما کمک می کنند نیازهای غذایی خود را تامین کند.

فراموش نکنید که: آجیل کامل، دانه ها و ادامام ممکن است برای کودکان زیر چهار سال خطر خفگی ایجاد کند. بیشتر دقت کنید!

چه مقدار پروتئین مصرف کنیم؟

راهنمای غذای کانادا توصیه می کند که یک چهارم غذاهایی که هرروز می خوریم باید از مواد غذایی پروتئینی باشند.

• سعی کنید غذاهای پروتئینی گیاهی بیشتری انتخاب کنید.
• در هر وعده غذایی و هنگام مصرف تنقلات غذای پروتئینی هم ارائه دهید.

نکاتی برای کمک به جویدن راحت تر گوشت 

گوشت های نرم و آبدار سرو کنید.
گوشت را به اندازه لقمه کوچک (1/2 – 1 سانتی متر یا 1/4 اینچ) برش دهید.
برای طعم بیشتر، گوشت ها را در آبگوشت کم سدیم بجوشانید.
گوشت را خرد کرده، چرخ کرده یا پوره کنید و به سوپ ها، فلفل قرمز و سس ها اضافه کنید.

ایده هایی برای سرو گوشت در منو غذای کودک 

از گوشت چرخ کرده بدون چربی، مینی پته های گوشتی درست کنید و در یک نان سبوس دار کوچک سرو کنید.
با استفاده از گوشت چرخ کرده یا رنده شده تاکو درست کنید و بگذارید فرزند شما تاپینگ های خود را اضافه می کند.
قطعات کوچک گوشت را در یک غلات کامل و نرم بپیچید.

چرا کودکان نوپا با مصرف گوشت رشد می کنند؟

1. گوشت نیروگاه پروتئین است
بسیاری پروتئین را مهم ترین درشت مغذی می دانند و گوشت بهترین منبع آن است. گوشت عمدتاً پروتئینی است و غنی از اسیدهای آمینه در زیستی ترین شکل آن است و به عبارتی آمینو اسیدها بلوک های ساختمانی حیاتی برای ماهیچه ها و استخوان ها هستند.

2. گوشت اسیدهای چرب ضروری دارد
گوشت و فرآورده های حیوانی بهترین منابع اسیدهای چرب ضروری به ویژه چربی های اشباع شده هستند که نقش کلیدی در جذب ویتامین و رشد مغز و چشم کودک نوپا دارند.

3. گوشت غنی از آهن است
گوشت یکی از بهترین منابع آهن و یکی از تنها منابع آهن هِم فوق زیستی است. آهن یک جزء کلیدی در کمک به تولید گلبول های قرمز خون است.

4. گوشت غنی از روی است
گوشت همچنین سرشار از روی است که برای داشتن سیستم ایمنی سالم و پوست سالم مهم است.

5. گوشت ویتامین B12 دارد
گوشت سرشار از بسیاری از ویتامین های B است، ویتامین B12 به ویژه برای عملکرد صحیح سیستم عصبی بسیار مهم است. ویتامین B12 تنها به طور طبیعی در محصولات حیوانی یافت می شود. برخی از غذاهای دیگر مانند غلات فرآوری شده و نان با ویتامین های B مصنوعی غنی شده اند.

اگر کودک گوشت نخورد چه؟ 

گوشت سرشار از مواد مغذی است که کودکان برای رشد و نمو به آن نیاز دارند. در حالی که برخی از این مواد مغذی در غذاهای گیاهی یافت می شوند، اغلب از نظر مواد مغذی متراکم نیستند و همچنین به شکل هایی هستند که زیستی کمتری دارند. به عنوان مثال، آهن محصولات حیوانی به عنوان آهن هِم یافت می‌شود، شکلی از آهن که برای بدن بسیار قابل استفاده است. آهن همچنین در سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج یافت می شود، اما به شکل غیرهم است که به نسبت هم کمتر جذب می شود.

بنابراین، اگر کودک گوشت نمی خورد، احتمال بیشتری برای مواجهه با کمبود مواد مغذی دارد. به طور خاص، گوشت منبع بسیار خوبی از پروتئین، چربی، آهن، روی و ویتامین B12 است.

1. کمبود پروتئین
کمبود پروتئین می تواند منجر به ضعف عضلانی، رشد ضعیف و تاخیر در رشد شود. با این حال، دریافت پروتئین کافی تنها دلیل مهم برای گنجاندن گوشت در رژیم غذایی کودک شما نیست، بلکه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که ارزش غذایی بالایی دارد!

2. کمبود چربی
چربی برای سلامت مغز، عملکرد سیستم ایمنی، تولید هورمون، جذب ویتامین و موارد دیگر ضروری است. منابع خوبی از چربی‌های سالم (مانند آووکادو، نارگیل، زیتون، آجیل و دانه‌ها) وجود دارد، اما گوشت مقدار زیادی چربی سالم نیز دارد.

آهن برای حفظ گلبول های قرمز سالم بسیار مهم است و کمبود آن می تواند منجر به کم خونی یا رشد شناختی ضعیف شود. غذاهای گیاهی حاوی مقداری آهن هستند اما شکل زیستی کمتری دارند. خوردن غذاهای غنی از ویتامین C در کنار غذاهای غنی از آهن می تواند به افزایش جذب آهن کمک کند. کسانی که با کمبود آهن مواجه هستند ممکن است نیاز به مصرف مکمل آهن داشته باشند. با این حال، بسیاری از مکمل‌های آهن می‌توانند برای هضم سخت باشند و باعث یبوست شوند.

4. کمبود روی
کمبود روی می تواند سیستم ایمنی و رشد کودک را به خطر بیندازد.

5. کمبود ویتامین B12

سطوح پایین ویتامین B12 می تواند منجر به کم خونی، خستگی و مشکلات عصبی شود.

سلامت نیوز/

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید