برای شنوایی سنجی در مرکز تهران به کجا مراجعه کنیم؟
همه ما نیاز است به صورت دوره ای برای چکاپ کامل بدن به پزشک مراجعه نماییم. بررسی سلامت شنوایی نیز از اهمیت خاصی برخوردار است و باید در چکاپ های دوره ای مورد توجه قرار بگیرد. با استفاده از انواع تست شنوایی سنجی نوع و درجه کم شنوایی تشخیص داده میشود و در نتیجه یک سمعک مناسب میتوان تهیه نمود.
تست شنوایی سنجی شامل آزمایشات و اندازه گیری های مربوط به شنوایی است و این امکان را فراهم میکند تا عملکرد شنوایی به طور کامل ارزیابی شود. چنانچه قصد انجام شنوایی سنجی در مرکز تهران را دارید، بهتر است برای به دست آمدن نتایج دقیق، به کلینیک های معتبر مراجعه کنید. کلینیک سمعک آلفا با 24 سال سابقه، یکی از بهترین مراکز برای شنوایی سنجی در مرکز تهران است.
انواع تست های شنوایی سنجی
در هر سنی ممکن است کم شنوایی به دلایل رخ بدهد و این مشکل تنها مختص افراد سالمند نیست. شنوایی سنجی شامل تست هایی است که در آن، سیستم شنوایی توسط متخصصان بررسی شده و در صورت وجود مشکل، برنامه درمانی مختص بیمار ارائه میشود. هدف از شنوایی سنجی این است که شنوایی شناس تشخیص دهد شما چقدر صداها را خوب میشنوید.
برای انجام تست های شنوایی سنجی از روش های غیرتهاجمی استفاده میشود؛ در نتیجه هیچ خطری نداشته و دردی ایجاد نمیکنند. تست های مختلفی برای بزرگسالان و نوزادان و کودکان ارائه شده که ما در ادامه هر یک را به شما معرفی میکنیم.
شنوایی سنجی تن خالص
رایج ترین آزمایش، شنوایی سنجی تن خالص بوده که آستانه شنوایی هردو گوش را در فرکانس های مختلف تعیین میکند. روش انجام این تست به این صورت است که از مراجعه کننده درخواست میشود به اتاق عایق صدا برود و هدفون را بر روی گوش خود قرار دهد. سپس صداهایی به گوش مراجعه کننده ارسال میشود و با شنیدن آنها دست خود را بلند کند یا دکمه تعبیه شده در روبروی خود را فشار دهد.
در شنوایی سنجی تن خالص، دو گوش به صورت جداگانه آزمایش میشوند و آستانه شنوایی هر یک مشخص میشود. منظور از آستانه شنوایی، حداقل شدت صداهایی است که گوش میتواند بشنود. بعد از انجام این آزمایش، نتایج بر روی نموداری به نام ادیوگرام ثبت میشود. در شنوایی سنجی تن خالص نوع کم شنوایی نیز مشخص میشود؛ به بیان دیگر با انجام این تست مشخص میشود کم شنوایی شما از نوع انتقالی است یا حسی – عصبی.
ادیومتری گفتاری
متخصص شنوایی برای به دست آوردن کمترین شدتی که فرد صدای گفتاری را تشخیص میدهد، معمولاً از ادیومتری گفتاری استفاده میکند. به جهت اینکه وجود مشکل در درک گفتار یا تشخیص کلمات مشخص شود، انجام ادیومتری گفتاری بهترین گزینه است.
روش انجام این آزمایش به این صورت است که کلماتی از طریق بلندگو یا هدفون برای فرد بیان میشود و مراجعه کننده باید هر کلمه ای را که میشنود تکرار کند. در تست ادیومتری گفتاری ممکن است هم از کلمات تک سیلابی (SDS) هم از کلمات دو سیلابی (SRT) استفاده شود. انجام تست ادیومتری گفتاری در تعیین نوع سمعک بسیار مفید است.
تمپانومتری
از تست تمپانومتری (tympanometry) برای بررسی وضعیت گوش میانی استفاده میشود. همچنین در این تست از سلامت پرده گوش و استخوانچه های گوش میانی اطمینان حاصل میشود. چنانچه پارگی پرده گوش، عفونت گوش میانی و یا هرگونه اختلال در استخوانچه های گوش میانی وجود داشته باشد، با انجام تمپانومتری قابل تشخیص است.
شنوایی شناس در تست تمپانومتری، هر مشکلی که از گوش خارجی تا انتهای میانی وجود داشته باشد را شناسایی میکند. در بیمارانی که با مشکل پارگی پرده گوش یا بیماری گوش میانی مواجه اند، تست تمپانومتری به صورت دوره ای باید انجام شود تا روند درمان پیگیری و اثر دارو و بهبودی تثبیت گردد.
رفلکس اکوستیک
در تست رفلکس اکوستیک وضعیت عصب شنوایی و عصب هفتم مغزی یا همان عصب صورتی مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین این تست برای بررسی انقباض عضله استاپدیوس نیز مورد استفاده قرار میگیرد. انقباض این عضله از آسیب دیدن پرده گوش در هنگام شنیدن صداهای بلند جلوگیری میکند.
در این تست یک پروب کوچک که شبیه به هندزفری است در هر یک از گوش ها قرار گرفته و میزان فشار داخل گوش تغییر پیدا میکند. سپس نتایج توسط دستگاه بر روی یک نمودار ثبت شده و شنوایی شناس آنها را بررسی میکند.
شنوایی سنجی ABR
در شنوایی سنجی نوزادان از تست های متفاوتی استفاده میشود که یکی از آنها تست ABR میباشد. این آزمایش در مورد بخش های انتهایی گوش داخلی، عصب و مسیرهای شنوایی واقع در ساقه مغز، اطلاعاتی را به شنوایی شناس میدهد. با استفاده از تست ABR میتوان آستانه های شنوایی افرادی که نمیتوانند تست های معمول را بگذرانند را مشخص کرد. شایان ذکر است که از این آزمایش برای بررسی علت وزوزگوش نیز استفاده میشود.
برای انجام دقیق این آزمایش، کودک یا نوزاد شما باید آرام باشد و تنها زمانی تست ABR انجام میشود که بخوابد. شیوه انجام این آزمایش به این صورت است که الکترودهای کوچکی بر روی پیشانی و گوش های کودک شما قرار میگیرد. همچنین هدفونی نیز بر روی گوش کودک شما قرار میگیرد تا صداها از طریق آن به گوش کودکتان ارسال شوند. صدا از طریق هدفون پخش میشود و الکترودها پاسخ مغز کودک را اندازه گیری و ثبت میکنند.
بهترین کلینیک برای شنوایی سنجی در مرکز تهران
توصیه میشود برای انجام شنوایی سنجی در مرکز تهران، به کلینیک ها و مراکز معتبر شنوایی مراجعه کنید. کلینیک تخصصی سمعک آلفا یک گزینه ایده آل برای دریافت خدمات شنوایی سنجی در مرکز تهران محسوب میشود.
کلینیک سمعک آلفا با 24 سال سابقه در زمینه ارائه خدمات شنوایی، یکی از بهترین مراکز در این زمینه است. در این کلینیک انواع آزمایشات شنوایی بزرگسالان و کودکان و نوزادان انجام شده و تمامی مراحل تجویز سمعک، با جدیدترین دستگاه ها و توسط پرسنل مجرب و متخصصین حرفه ای انجام میشود.
تنظیم و تعمیر سمعک، قالبگیری و ارائه مشاوره درمانی، از دیگر خدمات کلینیک سمعک آلفا محسوب میشوند. خدمات تجویز سمعک در منزل نیز برای رفاه حال سالمندان و بیماران دارای مشکلات حرکتی نیز فراهم شده است. چنانچه به دنبال بهترین کلینیک برای انجام شنوایی سنجی در مرکز تهران هستید، کلینیک سمعک آلفا آماده خدمت رسانی به شما هموطنان گرامی می باشد. برای دریافت نوبت و یا هرگونه اطلاعات بیشتر، با کارشناسان کلینیک تماس بگیرید.