5 رویداد شگفت انگیزی که آینده جهان را تحت تاثیر قرار می دهد

    کد خبر :1044658
5 رویداد

مجله تایم آمریکا در مقاله ای به بسیاری از رخدادهای تکان دهنده ای که جهان در سال ۲۰۲۳ نظیر حمله حماس به اسرائیل، تجاوز این رژیم به غزه، بالن های جاسوسی چین و ترور یوگنی پریگوژین رئیس گروه واگنر از سرگذراند، پرداخته است.

به گزارش شفقنا، الجزیره نوشت: «مها حسین عزیز» نویسنده این مقاله که محقق شورای جهانی آینده در مورد خطرات پیچیده در مجمع جهانی اقتصاد نیز هست، بیان کرده است: این رخدادهای تکان دهنده، خطرات یا تهدیدهایی برای ثبات هستند که پیش بینی آنها دشوار است، با این حال، تلاش برای مشخص کردن ماهیت این رخدادها، می تواند ابزار مفیدی برای کمک به تصمیم گیرندگان اعم از سیاستمداران، سرمایه گذاران، شرکت ها و سازمان های غیرانتفاعی جهت آماده شدن برای چالش های غیرمنتظره باشند. از جمله این رخدادهای تکان دنده که نویسنده معتقد است باید مورد بررسی قرار گیرد، موارد زیر است:

اول: عدم تغییر ملموس در اجلاس آب و هوای سازمان ملل 

علی رغم اینکه سران کشورها در این اجلاس به «انتقال منصفانه» به دور از سوخت های فسیلی تا سال ۲۰۵۰ میلادی دعوت کردند اما تغییر آنچنانی رخ نداده است؛ جایی که دولت ها همچنان میلیاردها دلار برای حمایت از این صعنت هزینه می کنند و همه دلایل و نشانه ها به این واقعیت اشاره دارد که باید منتظر استفاده بیشتر از سوخت های فسیلی و وقوع رخدادهای اقلیمی و اجتماعی در سالهای آتی باشیم.

دوم: تروریسم زیست محیطی با چهره ای قبیح بازمی گردد

نویسنده معتقد است: اگر دولت ها نتوانند سوخت های فسیلی را متوقف کنند که همان اقدامات بیشتر اقلیمی است، خطر بالقوه دیگری وجود خواهد داشت اما این خطر تنها به اعتراضات محدود نمی شود که ممکن است ماهیت خشونت آمیزتری داشته باشد. رخدادتکان دهنده در این جا در صورتی خواهد بود که مردمی که رویداد عظیم آب و هوایی آنها را نابود کرده، به تشکیل قیام خشونت آمیزی علیه دولت هایی اقدام کنند که در زمینه آب و هوا و شرکت های نفتی فعالیتی انجام نمی دهند.

این موضوع همچنین می تواند به ایجاد دایره خطرناکی از خشونت منتهی شود که در آن منکران تغییرات اب و هوایی و تروریست های زیست محیطی با هم درگیر شوند که در آن صورت چه بسا دولت ها قربانی شوند و فعالان حقوقی هدف قرار گیرند.

سوم: جایگزینی دلار آمریکا در تجارت جهانی

وی در ادامه با اشاره به اینکه دلار نماد اصلی و سلاح قدرت هژمونیک آمریکاست، آورده است: در حالی که بعید است دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی با پول دیگری جایگزین شود، اما نقش آن در تجارت بین المللی قطعا مورد هجمه قرار خواهد گرفت.

نویسنده با اشاره به پیشنهادهای استفاده از  ارز جدیدی که سازمان بریکس مطرح کرده و فراخوان های چین برای استفاده از پول خود در تجارت های بیشتر، آورده است: هم زمان با استفاده چین و هند از ارزهای خود، احتمالا تحرکات بیشتری برای تجارت نفتی به دور از دلار صورت خواهد گرفت. تجارت غیرنفتی اکنون به ورای دلار چشم دوخته است برای مثال امارات و سریلانکا در حال بررسی استفاده از روپیه در معاملات خود با هند هستند.

براساس این مطلب، زمانی که تجارت سایر ارزها در برابر دلار گسترش یابد، شوک وارد خواهد شد و این رویکرد در دهه جاری توسعه خواهد یافت که فرسایش قدرت مالی آمریکا را تا سال ۲۰۳۰ در پی خواهد داشت.

چهارم: هوش مصنوعی تضاد بیشتری ایجاد خواهد کرد

حسین عزیز در ادامه این مطلب با اشاره به پیش بینی های تکان دهنده سران تکنولوژی مبنی بر اینکه هوش مصنوعی اگر سازماندهی نشود، پتانسیل نابودی بشر را دارد، افزوده است: نگرانی های موجهی در مورد ابزارهای هوش مصنوعی وجود دارد که می تواند باعث جنگ شود. نمونه آن ویدئوهای جعلی است که می تواند تنش ها بین دو کشور رقیب را تسریع بخشد و یا حملات سایبری به انتخابات ریاست جمهوری و استفاده از سلاح های هوش مصنوعی است که بسیاری از محققان و رهبران صنایع را واداشته است تا نسبت به منجر شدن آن به جنگ جهانی سوم هشدار دهند.

پنجم: بازگشت ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا

نویسنده در ادامه با اشاره به اینکه بیشتر مراکز پیش بینی در نوامبر ۲۰۲۳ میلادی همچنان پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را متصور می شدند اما اکنون بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید. را ترجیح می دهند، یادآور شده است: با این حال ممکن است از هم اکنون تا نوامبر ۲۰۲۴ میلادی اتفاقات زیادی رخ دهد و چه بسا نظرسنجی ها اشتباه از آب دربیاید. با این حال در این مرحله، نادیده گرفتن ضعیف بودن نظرسنجی ها درباره بایدن و جمع آوری میلیون ها دلار توسط ترامپ برای تبلیغات انتخاباتی که به نظر می رسد کیفرخواست ها علیه او باعث محبوبیت بیشتر بین طرفدارانش شده، غیرممکن است.

وی در ادامه می نویسد: بازگشت ترامپ محتمل ترین و خطرناک ترین شوک تا سال ۲۰۲۵ میلادی است و این به معنای بازگشت ناآرامی های داخلی و جهانی در زمینه های مختلف از جمله افزایش جرایم ناشی از نفرت پراکنی در داخل و افزایش پناهجویان و تغییر نتیجه جنگ اوکراین و افزایش بی ثباتی در نظم جهانی است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید