گزارش مرکز اطلاعات امریکا علیه ایران

    کد خبر :334040

آمریکا در این گزارش مدعی است، ایران می‌تواند از اطلاعاتی که در حملات سایبری به دست می‌آورد، برای پیشرفت تکنولوژیک خود در زمینه اقتصادی و نظامی بهره ببرد. این گزارش مشخصا حملات چند گروه هکری ایرانی به صنایع نظامی، هوایی و انرژی در آمریکا را برجسته کرده است.

در گزارش مفصلی که اداره اطلاعات ملی آمریکا منتشر شده است ایران به انجام حملات سایبری گسترده به مراکز مهم اقتصادی و تکنولوژیک ایالات متحده متهم شده است. در این گزارش ادعا می شود که ایران از این حملات قصد به دست آوردن اطلاعات لازم برای پیشبرد برنامه های توسعه اقتصادی، انرژی و نظامی خود را دارد.

به گزارش بی بی سی، در این گزارش که شبکه های اروپایی و امریکایی همزمان آن را منتشر کرده اند ایران را، در کنار چین و روسیه، یکی از “توانمندترین و فعالترین” بازیگرانی خوانده که در حوزه جاسوسی تجاری تهدیدی سایبری برای آمریکا قلمداد می‌شود.

آمریکا در این گزارش مدعی است، ایران می‌تواند از اطلاعاتی که در حملات سایبری به دست می‌آورد، برای پیشرفت تکنولوژیک خود در زمینه اقتصادی و نظامی بهره ببرد.

این گزارش مشخصا حملات چند گروه هکری ایرانی به صنایع نظامی، هوایی و انرژی در آمریکا را برجسته کرده است.

این گزارش ادعا می‌کند ایران پیش از این در زمینه جاسوسی تجاری عمدتا رقبای منطقه‌ای خود را هدف می‌گرفت، اما از سال میلادی گذشته حملات سایبری متعددی را علیه افراد و نهادهای آمریکایی انجام داده است.

اداره اطلاعات ملی آمریکا معتقد است ایران برای کاهش اتکای اقتصادی به نفت، به دنبال رشد صنایع غیرنفتی است، که سرقت اطلاعات از طریق نفوذ سایبری می‌تواند به این هدف کمک کند و این توانایی را به ایران بدهد که شکاف تکنولوژیکش با کشورهای غربی را پایین بیاورد.

آن‌چه ایران را در کنار روسیه و چین به عنوان یکی از سه کشور خطرناک در زمینه جاسوسی سایبری صنعتی قرار داده، نه روش‌های پیشرفته و پیچیده هکرهای ایرانی، بلکه پشتکار و حجم فعالیت‌هایشان است.

گزارش اطلاعاتی آمریکا مثلاً توضیح می‌دهد که چینی‌ها با سوءاستفاده از “در پشتی” یک نرم‌افزار محبوب، از غول‌هایی مثل گوگل، اینتل و مایکروسافت جاسوسی کرده‌اند.

در مقابل به گفته این گزارش، اصلی‌ترین روش هکرهای ایرانی برای نفوذ به سیستم‌ها، فیشینگ یا فریب دادن افراد برای دزدیدن اطلاعاتی مثل پسورد آن‌هاست.

احتمال موفقیت چنین روش‌های ساده‌ای معمولاً پایین است و شاید از هر چند هزار هدف، یکی فریب بخورد.

ولی گستردگی فعالیت گروه‌های هکر مرتبط با ایران، باعث می‌شود که حتی با استفاده از همین روش‌های ابتدایی هم آمریکا آن‌ها را خطری مهم قلمداد کند.

اداره اطلاعات ملی آمریکا وظیفه هماهنگی میان نهادهای مختلف اطلاعاتی و امنیتی آمریکا را دارد و گزارش آن بر اساس یافته‌های دیگر نهادها تهیه شده است.

برآورد این اداره آن است که سه کشور چین، روسیه و ایران همچنان در حوزه سرقت اطلاعات تجاری فعال باقی بمانند.

گزارش این نهاد همچنین می‌گوید متحدان آمریکا نیز برای به دست آوردن اسرار تجاری و تکنولوژی‌های آمریکایی حملات سایبری انجام داده‌اند.

پیش از این هم آمریکا و چند کشور غربی دیگر، ایران را به عنوان یک تهدید سایبری معرفی کرده‌اند.

در عین حال ایران هم هدف حملات سایبری، به خصوص در حوزه هسته‌ای، بوده که کارشناسان آنها را به آمریکا و اسرائیل نسبت می‌دهند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید