کشت برنج در خوزستان ممنوع شد

    کد خبر :1142647
کشت برنج در خوزستان ممنوع شد

سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب و برق خوزستان در اطلاعیه‌ای مشترک اعلام کردند که کشت شلتوک (برنج) در حوضه‌های کرخه، دز، کارون، مارون، جراحی و زهره ممنوع شده است.

در این اطلاعیه آمده است: با توجه به تداوم خشکسالی، کاهش ۳۸ درصدی بارندگی، افت ۳۷ درصدی آورد رودخانه‌ها نسبت به سال گذشته و کاهش چشمگیر ذخایر سدهای استان، بر اساس مصوبات ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران خوزستان، کشت برنج در این حوضه‌های آبریز ممنوع است.

این تصمیم با هدف تأمین پایدار آب شرب، حفظ منابع آب و محیط زیست، برقراری عدالت آبی و تأمین آب مورد نیاز نخیلات، باغات، گیاهان دائمی و دام‌های سبک و سنگین (به ویژه گاومیش) اتخاذ شده و بر پایه جلسات متعدد کارشناسی و مدیریتی استوار است. ادامه کشت‌های پرمصرف در شرایط کنونی می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد.

به گزارش ایسنا، در راستای حمایت از معیشت کشاورزان، امکان کشت محصولات کم‌مصرف مانند کنجد، ماش، لوبیا، سبزی، صیفی‌جات، ذرت و سورگم — متناسب با شرایط منابع آب هر حوضه آبریز (به جز مارون، زهره و بالارود) — فراهم شده است که جزئیات آن از طریق شورای کشاورزی استان اطلاع‌رسانی خواهد شد.

همکاری آگاهانه کشاورزان، کلید عبور از این بحران و تضمین آینده‌ای پایدار برای کشاورزی خوزستان است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید