کاهش مصرف ذغال سنگ در آمریکا/ رکورد ۳۹ساله جابجا شد

    کد خبر :456093

در حالی که بازارهای جهانی انرژی تعطیلات پایان سال میلادی را سپری می کنند، گزارش های سالیانه این حوزه از سوی سازمان های مختلف منتشر می شود. آخرین گزارش منتشر شده از سوی سازمان انرژی آمریکا نمایانگر کاهش مصرف ذغال سنگ در این کشور است به نوبه ای که در سال ۲۰۱۸ کمترین میزان ذغال سنگ را در ۳۹ سال گذشته مصرف کرده است.

به گزارش اقتصاد آنلاین، اداره اطلاعات انرژی آمریکا، در گزارش سالانه خود میزان مصرف ذغال سنگ در این کشور را پیش بینی کرد. طبق این گزارش، آمریکا در سال ۲۰۱۸، با کاهش ۴ درصدی مصرف نسبت به سال ۲۰۱۷، به کمترین سطح مصرفی ذغال سنگ از سال ۱۹۷۹ تاکنون رسیده است. مصرف ذغال سنگ از نقطه اوج مصرفی خود در سال ۲۰۰۷، کاهش چشمگیری داشته و طبق پیش بینی EIA، در سال ۲۰۱۸، مصرف ذغال سنگ ۴۴۷ میلیون تن نسبت به سال ۲۰۰۷ کاهش داشته، یعنی آمریکا کاهش ۴۴ درصدی مصرف را در سال ۲۰۱۸ داشته است، که عمدتا به دلیل کاهش مصرف انرژی در بخش برق است.

بخش برق، بزرگترین مصرف کننده ذغال در این کشور است که ۹۳ درصد کل مصرف ذغال سنگ در ایالات متحده را بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۸ شامل می شود. کاهش مصرف ذغال سنگ از سال ۲۰۰۷ به دلیل بازنشستگی نیروگاه های ذغال سنگی، همچنین کاهش ظرفیت بهره برداری از کارخانه های ذغال سنگ است. علت این امر نیز افزایش رقابت بین گازهای طبیعی و منابع تجدیدپذیر است که باعث کاهش سهم ذغال سنگ در بازار مصرفی شده است.

در سال ۲۰۰۷، با استفاده از ذغال سنگ، ۳۱۳ گیگاوات برق در بین ۱۴۷۰ ژنراتور تولید شد. در سال ۲۰۱۷، تعداد ۵۲۶ دستگاه از این ژنراتورها با ظرفیت ۵۵ گیگاوات از کارافتاده شدند. براساس گزارشی که اپراتورها و صاحبان این کارخانه ها به اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) داده اند، در سال ۲۰۱۸، و تا ماه سپتامبر، ۱۱ گیگاوات از ظرفیت تولید برق توسط زغال سنگ کنار گذاشته شده و در سه ماهه پایانی سال نیز ۳ گیگاوات دیگر به این مقدار اضافه خواهد شد. با این پیش بینی، سال ۲۰۱۸، دومین سال بزرگ بازنشستگی تولیدات ذغال سنگی خواهد بود. قرار است ۴ گیگاوات دیگر نیز تا پایان سال ۲۰۱۹ کنار گذاشته شوند.

انتظار می رود در سال ۲۰۱۹، تنها یک ژنراتور جدید تولید شده با زغال سنگ با ظرفیت ۱۷ مگاوات، در مدار و در حال فعالیت باشد. از آنجایی که اداره اطلاعات انرژی پیش بینی کرده است واحدهای تولید برق در سال ۲۰۱۸ چهار درصد کمتر و در سال ۲۰۱۹ هشت درصد کمتر از ذغال سنگ استفاده کنند، در نتیجه کاهش ظرفیت تولید برق از طریق واحد های ذغال سنگی، کاهش مصرف این ماده را نیز به همراه خواهد داشت.

یکی از عوامل اصلی کنار گذاشتن زغال سنگ، قیمت آن نسبت به گازطبیعی است. قیمت گاز طبیعی نسبتا پایین است، زیرا تولید گاز طبیعی از سال ۲۰۰۷ در این کشور افزایش پیدا کرده و این دوره پایدار و قیمت پایین گازطبیعی، باعث رقابت شدید در تولید برق از گاز طبیعی و ذغال سنگ شده‌است. از عوامل دیگری که در این امر تاثیرگذار بودند می توان به سن ژنراتورها، تغییر تقاضای برق منطقه ای و افزایش رقابت انرژی های تجدیدپذیر اشاره کرد که باعث کاهش مصرف ذغال سنگ شده است.

ذغال سنگ

ذغال سنگ

علاوه بر این، نگرانی های محیط زیستی نیز در کاهش مصرف ذغال سنگ تاثیرگذار بوده است. بالاترین میزان کنار گذاشتن ذغال سنگ مربوط به سال ۲۰۱۵ است که در این سال مقررات استاندارهای جیوه و سموم هوا(MATS) سخت گیرانه تر اعمال شد. همچنین به جای سرمایه گذاری در فناوری های کنترل انتشار، بسیاری از نیروگاه های کوچک، قبل از اجرای استانداردهای جدید کنار گذاشته شدند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید