چرا نباید غذاهای حجیم، سنگین، پرچرب و سرخ شده خورده شود
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درخصوص تغذیه صحیح بعد از ماه مبارک رمضان گفت: با توجه به این که در طول ماه مبارک رمضان، برنامه منظمی برای تغذیه وجود داشت و ریزه خواری در این ماه کمتر بود بنابراین بهتر است این عادت غذایی بعد از ماه رمضان هم ادامه یابد.
زهرا عبداللهی با تاکید بر اجتناب از ریزه خواری، خوردن تنقلات و دم به دم خوردن اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان، دستگاه گوارش به دلیل نخوردن در ساعات طولانی در حال استراحت بود بنابراین باید حداقل تا یک هفته بعد از ماه رمضان از خوردن غذاهای حجیم و سنگین، پرچرب و سرخ شده جلوگیری شود و غذاهای کم ادویه، بدون چربی و سرخ شده و کم حجم، بخار پز و آب پز شده مصرف شود تا مشکلات گوارشی که عمدتا به صورت سوء تغذیه و سوء هاضمه بروز میکند، اتفاق نیفتد.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بر لزوم استفاده از میان وعدههای سالم تاکید و توصیه کرد: در میان وعدهها از سبزیجات و میوه استفاده و مواد خوراکی که ارزش غذایی بالایی دارند، مصرف شوند.
وی با اشاره به اینکه ممکن است برخی از افراد در ماه مبارک رمضان دچار کمبود وزن شده باشند، اظهار کرد: لازم است این افراد بعد از این ماه، برنامه غذایی متنوع و متعادل داشته باشند و به میزان لازم و کافی، سبزی، میوه و مایعات مصرف کنند تا وزن از دست رفته آنها جبران شود و دچار سوء تغذیه و مشکلات تغذیهای نشوند.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، بر ضرورت رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه بعد از ماه رمضان و مصرف روزانه میوه و سبزیجات و مایعات کافی تاکید کرد و گفت: مصرف نمک، قند و چربی باید رعایت شود و همانطور که در ماه رمضان فست فود و نوشابههای گازدار کمتر مصرف میشد، این روند همچنان ادامه یابد چراکه کاهش یا مصرف نکردن فست فودها در ماه رمضان نشان میدهد که میتوان عادت غذایی را تغییر داد و از فست فودها کمتر استفاده کرد و یا اساسا مصرف آن را کنار گذاشت.
وی با بیان این که ماه مبارک رمضان، فرصتی برای بازسازی و بازتوانی دستگاه گوارش و کبد است، اظهار کرد: اگر یکباره بعد از ماه رمضان به مقدار زیادی غذای حجیم و چرب مصرف شود، اختلال در سیستم گوارش و کبد ایجاد و باعث بروز سوء هاضمه، تهوع و سنگینی میشود بنابراین مهم است که بعد از این ماه، رژیم غذایی به آرامی به شکل عادی و معقولش بازگردد.
عبداللهی با بیان اینکه برخی از افراد ممکن است در ماه رمضان به دلیل مصرف مواد قندی مثل زولبیا و بامیه چاق شوند، گفت: در ماه مبارک رمضان بهطور معمول باید ۲۰ درصد کالری دریافتی کاهش یابد تا چربیهای متراکم و ذخیره شده از بین بروند و ممکن است در این ماه به دلیل استفاده از مواد شیرینی و چربی دار زیاد، شاهد چاق شدن و اضافه وزن شویم که این مسئله ممکن است منجر به بروز بیماریهای غیر واگیر مثل فشار خون و دیابت شود.
وی تاکید کرد: بعد از ماه مبارک رمضان باید با متعادلسازی و محدودیت در مصرف قند و چربی و افزایش تحرک بدنی مثل ۳۰ دقیقه پیاده روی و مصرف بیشتر منابع فیبردار غذایی مثل حبوبات به کاهش وزن کمک کرد چراکه چاقی از جمله عواملی است که موجب بروز مشکلات و بیماریهای غیر واگیر میشود.