ورود کالای قاچاق از گمرک و مناطق آزاد

    کد خبر :256664

توضیح درباره لندکروزهای جدید پلیس، قاچاق کالا ار مبادی رسمی و مناطق آزاد و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر در امنیت کامل از جمله موضوعاتی بود که فرمانده نیروی انتظامی در یک برنامه تلویزیونی به آنها اشاره کرد.

به گزارش ایسنا، سردار حسین اشتری با اشاره به اقدامات و ماموریت‌های پلیس در سال ۹۶ اظهار کرد: در این سال مناسبت‌ها و حوادث مختلفی را داشتیم و وظیفه ما هم حضور و انجام وظیفه در رخدادهای مختلف بود. اصولا در هر مناسبت و برنامه‌ای در کشور، نیروی انتظامی حضور دارد و افتخار می‌کنیم که در خدمت مردم شریف و بزرگوار هستیم.

وی یادآور شد: ما امسال دو انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا را داشتیم و به سبب شرایط خاصی که در مورد فعالیت گروه‌های تکفیری در منزقه داشتیم باید مراقبت بیشتری صورت می‌گرفت و خوشبختانه قبل، بعد و حین انتخابات نیروی انتظامی توانست به وظایف خود عمل کند و مسئولیت اصلی امنیت انتخابات برعهده نیروی انتظامی بود و در کنار ما عزیزان بسیج و سپاه و ارتش هم حضور داشتند.

فرمانده ناجا با تاکید بر اینکه انتخابات در سال ۹۶ بدون هیچ حادثه خاصی سپری شد، گفت: قبل از رای‌گیری در تبلیغات نامزدها و همنگام اخذ رای همکاران من در تمام صندوق‌ها حضور داشتند و هیچ مورد امنیتی نداشتیم و بحمدالله آن انتخابات یک افتخار برای نظام جمهوری اسلامی ایران شد.

وی با اشاره به دو عملیات تروریستی گروهک های تکفیری در حرم امام خمینی (ره) و مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: دو نفر قصد ورود به حرم حضرت امام را داشتند و در آن روز هم مراسمی در حرم در حال برگزاری بود که خوشبختانه همکاران ما با هوشیاری عمل کردند.

پس از آن عملیات اربعین را داشتیم و حدود دو و نیم میلیون زائر را داشتیم که از مرزها سفر کردند و همینقدر هم برگشتند. حدود ۳۰ هزارنفر از همکاران من حضور داشتند وبحمدالله با سلامت کامل برگزار شد. حادثه دلخراش زلزله در استان کرمانشاه را داشتیم و برخی از نیروهای ما که مدت ها در مرز مهران بودند از همانجا به شهرهای زلزله زده اعزام شدند و برای آرامش خاطر مردم زلزله زده تا هفته ها در کنار مردم بودند.

فرمانده ناجا اضافه کرد: در اغتشاشات دی ماه و توطئه دشمن چند روزی درگیر این حادثه بودیم که نیروی انتظامی با تمام توان حضور پیدا کرد که خوشبختانه این توطئه خنثی شد و ما ماموریت را به خوبی انجام دادیم و بدون هیچ حاشیه ای که ضدانقلاب و خارج نشین ها از آن سواستفاده کنند این فضا مدیریت شد. پیش بینی این بود که دشمنان در دی و بهمن و اسفند تحرکاتی را داشته باشند که خوشبختانه در دهه فجر هم آمادگی کاملی داشتند و این مراسم در امنیت کامل برگزار شد. بعد هم حوادث خیابان پاسداران رخ داد که جا دارد از همکاری همه دستگاه ها با نیروی انتطامی تقدیر کنم و انصافا اقدامات هوشمندانه بود و پلیس در جای خودش هوشمندانه ودر جای خود مقتدرانه وارد شد و غائله‌ای که می‌توانست فتنه‌ای برای خودش باشد با هوشیاری و حضور مردم خنثی شد. در چهارشنبه آخر سال هم ناجا با کمک دستگاه های دیگر وارد شد و امسال هم طبق آمار حدود ۳۰ درصد مجروحین و مصدومین و تحرکات کاهش یافت و پس از آن هم از ۲۴ اسفند آماده باش طرح نوروزی آغاز شد.

اشتری با اشاره به طرح نوروزی پلیس در سال ۹۷ اظهارکرد: از ۲۴ اسفندماه قرارگاه نوروزی ما کار خود را آغاز کرد و فعالیتش تا ۱۵ فروردین ادامه داشت. نیروی انتظامی در این مقطع با تمام ظرفیت ورود پیدا کرد و ما چند ماموریت داشتیم و با تمام ظرفیت در آنها حضور داشتیم.

وی با بیان اینکه امسال برابر آمار تردد شمارها در ورودی ها و خروجی شهرها، تردد ۱۵ درصد افزایش داشت، ادامه داد: یک میلیون و ۶۰۰ هزار خودرو در یک سال به ناوگان خودرویی کشور اضافه شد، سفرها دو روز اضافه تر شده و از عصر روز ۲۳ اسفند ماه آغاز شد و وضعیت جوی امسال خیلی خوب بود و همین باعث افزایش سفر شد. اگر این نسبت ها را بخواهیم مثایسه کنیم اصادفات کمتر شد. اما اگر بخواهیم با تعداد سال قبل مقایسه کنیم تصادفات در جاده های اصلی کاهش و در فرعی ها افزایش داشته و ۳۸ نفر بیشتر در مقایسه با سال قبل کشته شدند در تصادفات.

به گفته اشتری، در جاده‌های فرعی علائم کمتر است و باید فکری اساسی در مورد این جاده‌ها بشود.

فرمانده ناجا ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی نرخی دارد که در دنیا به ازای هر ۱۰ هزار خودرو ۷.۵ کشته در سال است، در آسیا این عدد ۱۰ است اما درکشور ما امسال ۴.۸ شده است که نشان می دهد شمار جانباختگان حوادث کاهش داشته است.

سردار اشتری با بیان اینکه عوامل موثری در تصادفات دخیل است، گفت: سه عامل در تصادفات مهم است؛ یکی عامل انسانی، عامل بعدی بحث زیرساخت و جاده‌هاست. ما امروزه حدود ۵۴۰۰ نقطه حادثه‌خیز در راه‌ها داریم که مستندات آن ها هم وجود دارد، البته این نقاط کم شده اما باید بیشتر تلاش کنیم و این نقاط را برطرف کنیم. حدود سه هزار نقطه حادثه خیز در جاده‌های اصلی ماست. موضوع سوم صنعت خودرو و ایمنی خودرو است و خیلی مهم است که خودروی ما استانداردهای لازم را داشته باشد. بنابراین ما اگر بتوانیم روی این سه عامل کار کنیم حتما در کاهش تلفات و حوادث موثر خواهد بود.

وی درباره وضعیت ایمنی خودروها و اینکه آیا احتمال دارد شماره‌گذاری خودرویی تا زمان ارتقا استاندارد آنها متوقف شود، اظهارکرد: ما در سال ها گذشته هم اینکار را انجام دادیم و در سال جدید هم این مساله را مورد توجه قرارخواهیم داد چرا که جان انسان ها مهم است. اگر ثابت شد برای ما که خودرویی تولید می شود که ایمنی حداقلی را ندارد ما حتما وارد می شویم و در این زمینه تعارف نداریم.

فرمانده ناجا با تاکید بر اینکه در ایمنی خودروها حداقل‌ها باید رعایت شود، گفت: ما کیسه هوا، ترمزها و … را حتما پیگیری می‌کنیم و البته باید دستگاه‌های دیگر مانند سازمان استاندارد هم به ما کمک کنند.

اشتری با بیان اینکه پلیس در این زمینه با دستگاه قضایی مکاتبه کرده است، گفت: ما در این مورد شکایت می کنیم اما اگر خودرویی هم مشکلی داشت خود مردم هم می توانند گزارش دهند.

فرمانده ناجا درپاسخ به سوالی درباره لابی گری خودروسازان و قدرت آنان هم گفت: قدرت لابی گری قدرتی است که وجود دارد اما بحث جان مردم مطرح است و ما در این مورد پافشاری می کنیم. اشکال کار این است که ما یک ایرادی می بینیم و مانع می شویم و آنها می روند و اشکال را حل می کنند اما بعد از مدتی کیفیت دوباره پایین می آید اما ما با جدیت دنبال می کنیم و امیدواریم که دستگاه های مربوطه با ما همکاری داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه حتما به دنبال این هستیم تا کالای ایرانی با کیفیت بالا خریداری کنیم، گفت: تلاش می کنیم که مردم هم برای خرید کالای ایرانی مشتاق شوند وخودمان هم بر خریدد کالای با کیفیت ایرانی تاکید داریم و این موضوع را هم ابلاغ کردیم. اما اگر محصولی به ویژه برخی خودروهای عملیاتی و تجهیزات مرزی مشابه داخلی نداشته باشد با مجوز ستادکل و وزارت دفاع نسبت به خریداری آنها اقدام خواهیم کرد.

اشتری در پاسخ به سوالی درباره خرید لندکروزهای جدید اظهارکرد: برای خرید خودروهایی که لازم است پلیس راه در جاده ها استفاده کرده یا در مرز استفاده کنیم ما درخواستمان را به ستادکل نیروهای مسلح دادیم و پس از تایید آن درخواست ما به وزارت دفاع رفت. ما معتقدیم که پلیس نباید در تعقیب و گریز متهمان عقب بیفتد و در بعضی جاها لازم است از این خودروها در ماموریت ها استفاده کنیم. این خودروها را برای مسیرهای مرزی و جاده ها و … است و در شهر ها استفاده نمی شود. امروز بیش از ۸۰ درصد خودروهای ناجا از نوع خودروهای داخلی است.

فرمانده نیروی انتظامی در مورد شعارامسال گفت: یک بخش حمایت خودمان از کالای ایرانی است، موضوع دیگر حمایت از تولیدکنندگان داخلی و تامین امنیت و محل کار آنان است که از همین جا هم اعلام می کنم که اگر افرادی می خواهند در این زمینه فعالیت کنند نگران مسائل انتطامی آن نباشند. موضوع دیگر این است که هرچه ما بخواهیم تولید بیشتر شود باید از ورود کالای قاچاق به کشور جلوگیری کنیم که ناجا هم در این زمینه وظیفه دارد و ما باید از مبادی رسمی و غیررسمی نظارت داشته باشیم و در این زمینه اولویت ما مبادی رسمی و مرزهاست

اشتری که در یک برنامه زنده تلویزیونی صحبت می کرد، با تاکید بر اینکه یک بخشی از ورود کالای قاچاق ما به کشور از مبادی رسمی است و ما آمار و مستندات آن را هم داده ایم، گفت: در مورد قاچاق کالا ما اقدام خواهیم کرد. قرارگاه مبارزه و مقابله با ورود کالای قاچاق در نیروی انتظامی تشکیل شده و امسال هم فعالیت خواهد کرد و ما سعی می کنیم از تجهیزاتمان استفاده کنیم، اما در این زمینه بعضا امکانات به روزی را که لازم باشد در اختیار نداریم مثلا ما به دستگاه ایکس ری احتیاج داریم که دیگر خودرویی را معطل نکنیم که برای خرید آن در سال های گذشته درخواست کردیم، اما هنوز عملی نشده است. شما ببینید کالای قاچاق حتی در آسیب های اجتماعی هم تاثیر دارد و بیکار شدن یک کارگر تاثیرات زیادی برجای می گذارد بنابراین کمک به خرید این تجهیزات به نوعی سرمایه گذاری محسوب می شود.

وی تصریح کرد: بنده معتقد هستم که هم در مناطق آزاد و هم در گمرکات ما کالای قاچاق وارد می شود و ما در خواستمان این است که پلیس در این مناطق حضور داشته باشد و امیدواریم که امسال این همکاری با ناجا وجود داشته باشد که ما در مبادی رسمی ورود کالا مستقر شویم.

اشتری ادامه داد: در مواردی که شناسایی می کنیم و پرونده ای تشکیل می‌دهیم حدود ۸۰ درصد نتیجه می گیریم و البته درصد بالایی را هم کشف نکردیم و متوجه نشدیم، اقدامات نیروی انتظامی مشخص است و پرونده و حکم آن و مشخصات متخلفان وجود دارد و دستگاه قضایی هم در این زمینه با ما همکاری دارد. به عنوان مثال سال گذشته انبارهای بسیاری در تهران کشفیات داشتیم که یک نمونه آن لوازم آرایشی بود که می توانست سلامت شهروندان را به خطر بیندازد.

فرمانده ناجا افزود: متاسفانه هرگاه ما شبکه و باندی را شناسایی کردیم و افراد مافیا قاچاق هر موقع که به سمتشان می رویم، توصیه ها به ما زیاد می شود و برای ما مشکل ایجاد می کنند و گاهی پرونده ای را که در یک ماه می توانیم به نتیجه برسانیم یک سال طول می کشد. ما پرونده ای داریم که مربوط به سه سال گذشته است اما متاسفانه هرازچندگاهی یک نامه ای می آید که این کالا قاچاق نبوده و ما باید دوباره از نو برویم و آن اثبات کنیم.

وی افزود: اما وقتی سراغ قاچاقیان خرد می رویم دیگر چنین توصیه هایی به ما نمی شود. در هرصورت ما از مبارزه با قاچاق کالا خسته نخواهیم شد.

فرمانده ناجا در مورد وضعیت مرزهای کشور گفت: ناجا در ۹۵ درصد این مرزها حضور دارد و ما سعی کردیم که تجهیزات لازم را در این زمینه داشته باشیم. یکی از اولویت های ما تقویت مرزبانی است و نیروی انسانی را تقویت کردیم، تجهیزات و خودرو را اضافه کردیم و خصوصا در بخش انسداد مرز اقدامات خوبی انجام شده و البته نقاطی هم هست که انسداد صورت نگرفته است. امسال اعتبار ما در تقویت ما حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است اما کسری وجود دارد.

اشتری با بیان اینکه وزارت کشور هم توجه جدی به موضوع مرز دارد، گفت: بحث مرزها نیازمند یک اقدام جهادی است و ما باید این اقدامات را انجام دهیم.

فرمانده ناجا با بیان اینکه انگیزه و روحیه بسیار خوبی در مرزبانی وجود دارد، خاطرنشان کرد: مرزنشینان ما همکاری خیلی خوبی با مرزبانان ما دارند و جا دارد که از این عزیزان که از قومیت های مختلف هم هستند تشکر کنیم.

اشتری در مورد کشفیات مواد مخدر هم گفت: در سال ۹۶ نسبت به سال قبلش حدود ۱۴ درصد کشفیات ما افزایش پیدا کرد. ۷۷ درصد کشفیات ما در مرزهای شرقی بوده و این نشان می‌دهد که مرزبانان ما سهم زیادی در جلوگیری از ورود موادمخدر به کشور داشتند. ما معتقدیم که چند برابر این هم وارد کشور شده است. کشور افغانستان تولید تریاک را برعهده دارد و از زمان استقرار آمریکایی ها هم کشت این مواد چند برابر شده است که برای تمام دنیا ضرر دارد. از نظر من بالاترین تروریست خود آمریکایی ها هستند که از این طریق جوانان کشورهای مختلف را از بین می برند.

وی با بیان اینکه این افزایش ۱۴ درصدی از جهتی خوب و از جهتی دیگر نگران کننده است، گفت: ما باید فکری اساسی کنیم و نگذاریم که این مواد به کشور وارد شود و البته قول هایی از سوی مسئولان کشور افغانستان به ما داده است.

اشتری با بیان اینکه ناجا بیشترین مقابله را با ورود موادمخدر به کشور داشته است، اظهارکرد: همچنان هرچندوقت یکبار تعدادی از همکاران ما درراه مبارزه با این مواد شهید می شوند این شهدا سندی بر اقدامات نیروی انتظامی است، در این زمینه نقش دیگر دستگاه ها را نیز مشخص کردیم.

فرمانده ناجا با اشاره به خردفروشان موادمخدر اظهارکرد: در کنار قاچاقچیان ما با خرده فروشان که امنیت مردم را به خطر می اندازند برخورد خواهیم کرد و نسبت به جمع آوری معتادان متجاهر نیز اقدام خواهیم کرد و اگر فضا باشد آمادگی جمع آوری یک شبه این افراد را خواهیم داشت.

اشتری درباره اقدامات پلیس فتا و امنیت فضای مجازی در سال ۹۶ اظهارکرد: طبق آمار پلیس فتا آمار جرائم فضای مجازی در سال ۹۶ نسبت به ۹۵ ، ۴۸ درصد رشد داشته است و بیش از ۸۰ درصد جرائم هم کشف شده است که این نشان می دهد قدرت کشف ما بالاست. ما بستری را در فضای مجازی داریم که مجرمان در آن فضا به دنبال اهداف خود هستند و من باید صریح بگویم. ما هر ظرفیتی که در کشور ایجاد می کنیم باید یک پیوست انتظامی هم داشته باشیم و اگر ما زمینه را ایجاد کنیم و هیچ کنترلی نداشته باشیم این به ضرر جامعه است.

وی با بیان اینکه باید به سمت اینترنت ملی و استفاده از پیام رسان های داخلی برویم، گفت: اگر به سمت فضاهایی برویم که زیر ساخت های آن در کشور وجود ندارد ضرر خواهیم کرد. ما باید ظرفیت بومی را در کشور ایجاد کنیم.

فرمانده ناجا در با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد جرائم فضای مجازی که به پلیس گزارش شده است در تلگرام رخ داده است، گفت: متاسفانه این فضاها نه تنها به مردم ما پاسخگو نیستند و بعضا حتی به مردم ما اهانت هم می کنند. ظرفیت بسیار خوبی در کشور وجود دارد و ما می توانیم به سمت پیام رسان های داخلی برویم.

اشتری افزود: اگر کسانی هستند که خوش خیال هستند، بیاند و من به آنها نشان دهم که چه مشکلاتی رخ داده است در این فضا. بنابراین ما باید از جوانان و توان داخلی خودمان حمایت کنیم.

وی با تاکید بر اینکه پلیس حافظ جان و مال و ناموس مردم است، گفت: ما در خدمت مردم هستیم و اقتدار ما برای مجرمان و قانونشکنان است و امیدواریم که در سال ۹۷ در خدمت مردم عزیزمان باشیم.

فرمانده ناجا در پایان با اشاره به وضعیت معیشتی کارکنان ناجا اظهارکرد: تمام کارهایی که ما کردیم در برابر زحمات همکاران ماناچیز است اما ما در سال‌های ۹۵، ۹۶ و ۹۷ اقداماتی برای وضعیت همکارانمان انجام دادیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید