دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران:

واگذاری داریی‌های مالی در بودجه ۹۷ شهرداری تهران کاهش یافته است

    کد خبر :214459

یک استاد دانشگاه تهران در تشریح بودجه سال ۹۷ شهرداری تهران گفت: شهرداری تلاش کرده است درآمدها افزایش یافته و واگذاری داریی‌های مالی و سرمایه‌ای، کاهش یابد.

به گزارش ایسنا، محسن طباطبایی‌مزدآبادی با بیان اینکه «بودجه سال ۱۳۹۶ شهرداری تهران ۱۷هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان بود که این عدد برای بودجه پیشنهادی سال ۱۳۹۷، ۱۷هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است و از حیث مقدار، نسبت به سال ۹۶، ۴۰۰ میلیارد تومان کاهش داشته اظهار کرد: این میزان حتی نسبت به سال ۹۵ نیز کاهش داشته است. در این بودجه درآمدها حدود ۷هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که نسبت به بودجه ۱۳۹۶ حدود ۸۰۰ میلیارد تومان افزایش درآمد را انتظار دارد.

وی ادامه داد: واگذاری داریی‌های مالی در بودجه ۹۷ نسبت به ۹۶، کاهش حدود ۵۰۰ میلیارد تومانی را نشان می‌دهد و در زمینه واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای نیز کاهش ۷۰۰ میلیارد تومانی را شاهد هستیم؛ به عبارتی در بودجه ۱۳۹۷؛ شهرداری تلاش کرده است درآمدها افزایش یافته و واگذاری داریی‌های مالی و سرمایه‌ای، کاهش یابد.

این استاد دانشگاه تهران در حوزه درآمدهای شهرداری در بودجه ۹۷ هم توضیح داد: نکته مهم در این زمینه افزایش ۱۰۰۰ میلیارد تومانی درآمدهای مستمر نسبت به سال ۹۶ است که از ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به ۵هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

طباطبایی‌مزدآبادی با بیان اینکه در بودجه ۱۳۹۷ سهمی از افزایش درآمد پیش‌بینی شده، مربوط به مالیات بر ارزش‌افزوده است، گفت: طبق پیش‌بینی قرار است از ۲۴۰۰ میلیارد تومان به ۲۸۰۰ میلیارد تومان برسد که اگرچه افزایش چهارصد میلیارد تومانی را پیش‌بینی کرده اما در سال ۹۵ از عوارض مالیات بر ارزش‌افزوده، نزدیک به ۴ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل شده است. حال باید ببینیم علت این کاهش چیست و چرا درآمد این بخش که پایدار نیز می‌باشد، کاهش یافته است.

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران عوارض نوسازی را یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی شهرداری‌ها در جهان عنوان و اظهار کرد: در بودجه ۹۷ نیز تقریباً مشابه بودجه ۹۶، همان ۴۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده و نکته اینجاست که از پیش‌بینی ۴۰۰ میلیارد تومانی سال ۹۶ طی ۹ ماهه نخست این سال تنها ۱۳۰ میلیارد تومان وصول شده است که نشان می‌دهد مکانیزمی برای محقق کردن و وصول همین مقدار نیز در شهرداری وجود ندارد و باید برای آن چاره‌ای اندیشید.

طباطبایی‌مزدآبادی که بر این باور است که در بودجه ۹۷ متأسفانه تلاشی برای کاهش درآمدهای ناپایدار و اتکا به درآمدهای پایدار صورت نگرفته در پایان تاکید کرد: کمتر از ۲۵درصد از بودجه ۱۷هزار و پانصد میلیارد تومانی، از روش‌های پایدار به دست می‌آید کما اینکه درآمد ناشی از عوارض مازاد بر تراکم، از ۳ هزار و پانصد میلیارد تومان به ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسیده است و عوارض ناشی از تغییر کاربری نیز اگرچه نسبت به مصوب ۹۶، کاهش داشته است اما با نگاه به وصولی ۱۳۹۵ و ۹ ماهه اول سال ۹۶ تنظیم شده و حدود ۲ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. این موضوع نشان می‌دهد که این دو ردیف درآمدی ناپایدار، هنوز هم محل اتکای بودجه شهرداری هستند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید