نقش مهم فعالیت‌های ورزشی در ارتقای سلامت روانی زنان

    کد خبر :126420

یک روانشناس بالینی با اشاره به نقش مهم فعالیت‌های ورزشی در ارتقای سلامت روانی زنان، اظهار کرد: ورزش در پیشگیری و درمان مشکلات جسمی و اختلالات روانی در زنان نیز مفید و موثر است.

دکتر ابوالقاسم خوش کنش با اشاره هفته ملی سلامت بانوان و شعار امروز مبنی بر «نقش ورزش در سلامت روانی و اجتماعی زنان» افزود: طبق آمار و تحقیقات سازمان بهداشت جهانی حدود ۸۰ درصد از افرادی که به متخصصان برای درمان دردهای جسمی مراجعه می‌کنند، منشا بیماری‌ آنان در مشکلات روحی و روانی است که خود ناشی از بی‌تحرکی و نداشتن فعالیت‌های جسمانی است.

این روانشناس بالینی، زمینه‌ساز بدست آوردن سلامتی روان را در ورزش کردن دانست و تشریح کرد: سلامت فیزیولوژی رابطه مستقیم و اثرگذاری در بحث روانشناختی دارد. تنها عامل مهمی که می‌تواند ارتباط دهنده سلامتی بین جسم و روان افراد جامعه به ویژه زنان باشد، ورزش است که به شکل‌های مختلفی می‌تواند به حفظ سلامت جسم و روان کمک کند.

وی اظهار کرد: سرعت اثرگذاری فعالیت‌های جسمی در سلامت روان قابل توجه بوده و بانوان می‌توانند حتی با یک پیاده‌روی ساده، اصولی و روزانه از مزایای آن در ارتقای سلامت روان خود بهره‌مند شوند.

به گفته این روانشناس بالینی، تفاوت‌های جنسیتی را نمی‌توان در بحث ورزش مطرح کرد و زنان نباید محدودیتی در ورزش کردن برای خود ایجاد کنند، مگر در مواردی که به سلامتی آنان لطمه‌ای وارد کند.

خوش‌کنش با بیان این‌که انجام هر گونه فعالیت ورزشی موجب تقویت مهارت‌های حرکتی و هماهنگی اعضای مختلف بدن می‌شود، تصریح کرد: استفاده از ورزش‌های مختلفی مانند نمونه‌های ریتمیک، شنا کردن، طناب زدن، پیاده‌روی تند، انجام فعالیت بدنی با وسایل ورزشی موجود در پارک‌ها، موجب تحولات فیزیولوژی مغز شده و در پی آن بسیاری از مشکلات فکری و درگیری‌های ذهنی بانوان را کاهش می دهد.

وی درباره تاثیر طناب زدن در کنترل وسواس و تاکید به بانوان در انجام آن، توضیح داد: رهایی از جاذبه زمین هر چند در لحظه ای کوتاه، هماهنگی حرکات بدن همراه با حرکات طناب، موجب نشاط در افراد و موجب تسریع گردش خون می شود که ضمن تاثیر مثبت آن بر سلامت جسم، در از بین بردن وسواس نیز موثر واقع می‌شود.

این روانشناس بالینی گفت: همچنین شنا کردن و حرکت در استخر و شوک‎های ناشی از آن به بانوان در زمینه رفع وسواس، رفع افسردگی، ایجاد نشاط و تاثیر مثبت در سلامت روانی و جسمی فرد، کمک کننده خواهد بود.

به گفته وی، درمان اختلالات روانی در زنان مبتلا، اگرچه با دارو نیز امکان پذیر است، اما فعالیت جسمانی و ورزش می‌تواند علاوه بر کمک به درمان از بروز آن نیز پیشگیری کرده و موجب تقویت ذهن و حافظه در آنان شود.

خوش‌کنش اظهار کرد: ورزش‌ و پیاده‌روی و مصرف انرژی زیاد، علاوه بر کاهش استرس و تخلیه فشارهای عصبی، موجب شادی و نشاط در زنان می شود و فرد را به زندگی خوشبین و امیدوار می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: از آنجایی که ورزش موجب سلامتی همزمان جسم و روان می‌شود، به تقویتروابط اجتماعی زنان نیز کمک می کند که این خود مساله مهمی در ارتقای سلامت جامعه است.

 

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید