موشک قاره پیمای کره شمالی آماده شلیک هسته ای است؟

یک روزنامه ژاپنی جزئیات بیشتری درباره آزمایش جدید موشکی کره شمالی و پرتاب موشک قاره پیما کره منتشر کرد.
ایچی یامادا کن، در گزارشی در روزنامه نیکی (ژاپن)، نوشت:
دولت ترامپ روز چهارم ماه جاری ( سپیده دم روز پنجم ماه جاری به وقت ژاپن ) برای نخستین بار تایید کرد ، موشک بالستیکی که کره شمالی روز قبل به فضا پرتاب کرد ، از نوع موشک بالستیک قاره پیما ( ICBM) بوده است. رکس تیلرسون ، وزیر امور خارجه آمریکا ، در همین راستا با انتشار بیانیه ای کره شمالی را سخت سرزنش کرده است. افزون بر این ، ارتش آمریکا و کره جنوبی با تحرکات مهار کننده از جمله اجرای آموزش پرتاب موشک موجب شدند که بار دیگر تنش در شبه جزیره شعله ور شود.
رکس تیلرسون ، وزیر امور خارجه آمریکا ، در بیانیه نامبرده خاطرنشان کرد:« پرتاب موشک بالستیک قاره پیمای کره شمالی ( ICBM ) می تواند تهدید ها علیه آمریکا ، کشورهای متحد و منطقه را افزایش دهد. » وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه بیانیه به منظور مهار کره شمالی آورده است:« هر کشوری چنانچه کارگران کره شمالی را استخدام یا منافع اقتصادی و نظامی کره شمالی را تامین کند ، به دولت خطرناک کمک کرده است. » رکس تیلرسون ، وزیر امور خارجه آمریکا ، در پایان بیانیه « اقدامی در جهت پایان دادن تهدید کره شمالی » را از همه کشورهای جهان درخواست کرده است.
فرماندهی ایالات متحده آمریکا در اقیانوس آرام کشف کرد ، موشکی که کره شمالی پرتاب کرد ، از نوع موشک بالستیک میان برد بوده است. بر اساس گزارش رسانه های آمریکا ، فرماندهی ایالات متحده آمریکا در اقیانوس آرام ، در تجزیه و تحلیل پس از پرتاب موشک ، آنچه که در خصوص پرتاب موشک بالستیک کره شمالی اعلام کرد ، اصلاح کرده است. در این اصلاحیه آمده است ، موشکی که کره شمالی این بار پرتاب کرده ، ممکن است موشک قاره پیما دو مرحله ای باشد و به نظر می رسد ، قادر است سرزمین آلاسکا را هدف قرار دهد.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا هم با انتشار بیانیه ای ، پرتاب موشک قاره پیما کره شمالی را سخت سرزنش کرده است. سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در ادامه بیانیه تاکید کرده است:« ما توانایی این را داریم با حداکثر توان از کشورهای متحد در مقابل تهدیدهای فزاینده کره شمالی ، محافظت نماییم . »
بر اساس گزارش مرکز ستاد مشترک ارتش کره جنوبی ، ارتش آمریکا و کره جنوبی حول و حوش ساعت هفت صبح روز پنجم ماه جاری ، آموزش پرتاب موشک بالستیک را در آب های ژاپن واقع در بخش شرقی کره جنوبی انجام دادند. هدف از انجام آموزش ، نشان دادن قدرت و مهار کره شمالی بود که روز قبل تصمیم گرفت آزمایش پرتاب موشک بالستیک قاره پیما را انجام دهد.
بر اساس گزارش دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی ، مون جائه این ، رییس جمهور کره جنوبی ، دستور آموزش پرتاب موشک بالستیک را صادر کرده است. مون جائه این ، رییس جمهور کره جنوبی ، در همین راستا اظهار داشت:« نباید تنها به واکنشی که کره شمالی را از طریق بیانیه محکوم می کند ، بسند کنیم ، بلکه لازم است رویکرد و اقدامی سفت و سخت به کره شمالی نشان دهیم . »
از سوی دیگر ، خبرگزاری مرکزی کره شمالی صبح روز پنجم ماه جاری گزارش داد ، با آزمایش « مریخ چهارده » موشک بالستیک قاره پیما که روز قبل به فضا پرتاب شد ، فناوری « ورود دوباره کلاهک به جو » را تایید نهایی کرده است. کره شمالی در همین راستا ادعا کرده ، پس از ورود دوباره کلاهک به جو ، دمای پایدار داخل موشک حفظ شده و فیوز کلاهک هسته ای هم به شکل عادی عمل کرده است. گفته می شود ، مشکلات بسیار زیادی از جمله در زمینه فناوری محافظت از کلاهک در برابر لرزش و دمای بالا در هنگام ورود دوباره به جو ، پاشنه آشیل توسعه موشک های قاره پیما کره شمالی بوده است. چنانچه امکان اعلام موفقیت کره شمالی در پرتاب موشک بالستیک قاره پیما واقعیت داشته باشد ، به احتمال قوی موشک بالستیک قاره پیما برای نبرد تجهیز خواهند شد.
بر اساس گزارش خبرگزاری مرکزی کره شمالی ، در « مریخ چهارده » موشک بالستیک قاره پیمای کره شمالی ، از مواد کامپوزیت کربن جدید استفاده شده است. بر اساس گزارش همین خبرگزاری ، در مرحله دوم ، می توان موشک بالستیک قاره پیما را به کلاهک اتمی با وزن بسیار زیاد مجهز کرد. گفته می شود کلاهک موشک بالستیک قاره پیما حتی پس از ورود دوباره به جو هم ( که از لرزش شدید و دمای چند هزار درجه برخوردار است ) توانست پایدار ( بدون لرزش ) باقی بماند و دمای بخش داخلی را بین بیست و پنج تا چهل و پنج درجه حفظ نماید.
کیم جون اون ، رهبر کره شمالی که شاهد آزمایش پرتاب موشک بالستیک بود ، با اشاره به اینکه:« پس از این هم به کرات هدایای ریز و درشت برای آمریکا و دیگر کشورها ارسال خواهیم کرد » رویکردی دایر بر ادامه روند چالش تسلیحاتی نشان داده است. رهبر کره شمالی در ادامه خاطرنشان کرد:« تا زمانی که تهدیدهای هسته ای و سیاست های خصمانه آمریکا از بین نرود ، موشک بالستیک و موشک هسته ای را بر روی میز مذاکره نخواهیم گذاشت. »
منبع:خبرگزاری آریا