معلمان گوش بهزنگ بیمهشان/بدعهدی آموزش و پرورش
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت به تشریح مشکل عدم پرداخت حق بیمه از سوی آموزش و پرورش پرداخت و گفت: برخی سازمانها با وجود اینکه حق بیمه کارمند را کم کردند ولی بدهی خود را به بیمه سلامت پرداخت نکردند و سوال این است تا چه زمانی باید این رویه را پیش گیریم.
به گزارش تسنیم، طاهر موهبتی – رئیس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: هزینه هایی که سازمان بیمه سلامت برای ٤١ میلیون بیمه شده اختصاص میدهد، از محل منابعی است که بخشی از آن توسط بیمه شده و دستگاههای اجرایی پرداخت میکنند. به عنوان مثال در صندوق کارکنان دولت از ٧ درصد حق بیمه، ٣ درصد را دولت، ٢ درصد دستگاه اجرایی و ٢ درصد دیگر را بیمه شده پرداخت میکند.
وی با بیان اینکه برخی سازمانها با وجود اینکه حق بیمه کارمند را کم کرده ولی بدهی خود را به بیمه سلامت پرداخت نکردند، گفت: این موضوع به سازمان خسارت وارد کرده که در صورت ادامه این روند در ارائه خدمات با مشکل روبرو خواهیم شد.
موهبتی گفت: به عنوان مثال سازمانهایی از سال گذشته هزار میلیارد تومان به سازمان بدهی دارد. با وجود اینکه چندین بار نامه کتبی برای آنها ارسال شده و پیگیریهای مکرر صورت پذیرفته ولی هنوز اقدامی صورت نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه بدهی آموزش و پرورش فقط در 6 ماهه اول امسال 288 میلیارد تومان است، ادامه داد: با وجود اینکه نامهها و پیگیریهای متعددی مبنی بر عدم ارائه خدمات به آنها ارسال شد، اقدامی به منظور پرداخت بدهیهایشان انجام ندادند. مسلما ما نمیتوانیم خدمت به معلمین عزیز را به عنوان فرهیختگان کشور را متوقف کنیم. اما سوال این است که تا چه زمانی باید این رویه را پیش گیریم؟
موهبتی گفت: در شرایطی که سازمان با محدودیت منابع روبروست و از پول دیگران که به تعبیری حق الناس محسوب میشود برای دیگر صندوقها هزینه کند، به لحاظ حقوقی و احتمالا شرعی نیز دارای اشکال است.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران بیان کرد: براساس قانون برنامه ششم در صورتیکه سازمانها بدهی خود را پرداخت نکنند، خزانه داری کل این اختیار را دارد که این مبلغ را از اعتبارت آنها کسر کند که ما این موضوع را به خزانه داری کل اعلام کردیم.
موهبتی افزود: به زودی این سازمان در این بخش با کسری اعتبار مواجه خواهد شد. علی رغم مکاتباتی که صورت گرفته هنوز پاسخی دریافت نکردیم. سازمان بیمه سلامت ایران به عنوان خریدار خدمت باید مصالح 40 میلیون جمعیت را در نظر بگیرد و به طور طبیعی سازمانها هم نباید کاری کنند که ما با مشکل روبرو شویم.
به گزارش بیمه سلامت، وی تاکید کرد: همان اندازه که ما برای بیمه شدگان خود آرامش و احترام قائل هستیم، نهادهای مربوطه نیز باید این احترام را قائل باشند.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران خاطرنشان کرد: طبق مصوبه هیات مدیره و قانون ما نمیتوانیم مازاد بر منابع سازمان ارائه خدمت کنیم در غیر این صورت مدعی العموم میتواند ما را احضار کند. ما تمام راهها را رفته ایم تا این سازمانها بدهی خود را پرداخت کنند. سازمانها باید سلامت همکاران خود را در اولویت قرار دهند تا خدشه ای به ارائه خدمت وارد نشود.