مصرف این دو میوه خطر مرگ زودهنگام را کاهش میدهد
محققان چینی اعلام کردهاند که خوردن ۴ سیب در هفته میتواند خطر مرگ زودهنگام را کاهش دهد.
بر اساس گزارش دیجیاتو، پژوهشگران از بیمارستان یانگ تسه چین، طی یک تحقیق ۱۰ ساله بر روی ۲,۱۸۴ مرد و زن میانسال مبتلا به فشار خون بالا، به این نتیجه رسیدند که مصرف منظم سیب میتواند از مرگ زودرس جلوگیری کند. در این مطالعه، که در پایان آن ۶۵۸ نفر از شرکتکنندگان بر اثر عوامل مختلف جان خود را از دست دادند، محققان دریافتند افرادی که ۳ تا ۴ سیب در هفته میخورند، در مقایسه با کسانی که مصرف سیب ندارند یا کمتر از یک سیب در ماه میخورند، ۳۹ درصد کمتر احتمال دارد که در طول این مدت جان خود را از دست بدهند.
دکتر «ویل بولسیویچ»، متخصص گوارش و نویسنده کتاب «کتاب آشپزی سرشار از فیبر»، پیشتر فواید سیب را مورد اشاره قرار داده بود. او در کتاب خود توضیح داده است که یک سیب بهطور متوسط حاوی ۴.۴ گرم فیبر است و همچنین سرشار از فیتوکمیکالها (ترکیبات گیاهی) است که میتواند به پیشگیری از بیماریهای مزمن کمک کند.
پژوهشهای قبلی نشان داده بود که سیبهایی با پوست قرمز یا تیرهتر معمولاً نسبت به سیبهای با پوست روشنتر، آنتیاکسیدانهای بیشتری دارند. همچنین، زنانی که روزانه یک یا چند سیب میخورند، نسبت به زنانی که هیچ سیبی مصرف نمیکنند، ۲۸ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند.
محققان همچنین اشاره کردند که موز نیز مشابه سیب دارای فواید زیادی است. مصرف ترکیبی موز و سیب ۳ تا ۶ بار در هفته، خطر مرگومیر ناشی از علل مختلف را بهطور قابل توجهی کاهش میدهد. موز حاوی مقادیر زیادی ویتامین C، ریبوفلاوین (ویتامین ب۲)، پتاسیم و منیزیم است که میتواند به کاهش فشار خون و تقویت سلامت قلب کمک کند. همچنین، موز دارای کاتچین است که میتواند از حملات استرس اکسیداتیو جلوگیری کرده و فرآیند پیری را کند کند.
در مقابل، هیچ ارتباط معنیداری بین مصرف سایر میوهها مانند گلابی، آناناس و انگور با کاهش مرگومیر مشاهده نشد.
یافتههای این مطالعه در نشریه Frontiers in Nutrition منتشر شده است.