ماجراهای کاندالیزا رایس با جوان ایرانی، دستمایه«یک عاشقانه سیاسی»
مجموعه داستانی با عنوان «یک عاشقانه سیاسی» بر مبنای یک خبر جنجالی درباره کاندالیزا رایس و با اجازه او در ایران منتشر شده است.
مجموعه داستانی با عنوان «یک عاشقانه سیاسی» به قلم مجتبی صیدی در ایران منتشر شده است که یکی از داستانهای کوتاه وی درباره کاندالیزا رایس نوشته شده و با اجازه وی در این کتاب قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش سال ۲۰۰۶، زمانی که خانم کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا بود، یکی از نمایندگان مجلس ایران، آقای شکرالله عطار زاده، در اظهاراتی جنجالی، خانم رایس را به دخالت احساسات شخصی در امور سیاسی متهم کرد.
او در این اظهارات بیان کرد که خانم رایس در جوانی در ارتباطش با یک ایرانی شکست عاطفی خورده و حالا با همه ایرانیها چپ افتاده است… . و در صورتی که رایس حرفهای او را تکذیب کند با مدارکی که از آن شخص (جوان ایرانی) در دست دارد، ادعایش را ثابت میکند.
اظهارات آقای عطارزاده مدتی جنجالهای مطبوعاتی زیادی برپا کرد اما نه خانم رایس حرفهای آقای عطار زاده را تکذیب کرد و نه آقای عطارزاده مدارکش را منتشر کرد. با این همه جنجالهای عطارزاده باعث شد تا سوژهای برای نوشتن یک داستان خیالی به دست نویسندهای ایرانی به نام مجتبی صیدی بیافتد تا بعد از سالها داستان عشق خانم رایس سر زبانها بیافتد.
او در مجموعه داستان کوتاه خود با عنوان «یک عاشقانه سیاسی» داستانی کوتاه با عنوان «یک عاشقانه سیاسی» در مجموعه داستانی با همین نام منتشرکرده است که درباره نویسندهای است که داستانی درباره عشق خانم رایس مینویسد و بعد از انتشار آن حوادث عجیب و غریبی برایش اتفاق میافتد.
به گزارش مهر، به گفته او داستان این داستان در ظاهر سیاسی و عاشقانه است اما نه سیاسی است و نه عاشقانه. داستان درباره آدمی است که حتی اگر مسیر تاریخ را تغییر بدهد باز محکوم به دیده نشدن است.
صیدی قبل از انتشار داستان یک نسخه از داستان را به دانشگاه استنفورد (محل تدریس خانم رایس) ارسال و داستان را با اجازه کتبی خانم رایس منتشر کرده است.
متن نامههای مبادله شده در این زمینه نیز به کتاب ضمیمه شده است.
نشر کیان افراز این اثر داستانی را در ۱۵۰ صفحه با قیمت ۱۶ هزار تومان منتشر کرده است.