سهم هر تهرانی از منابع آبی تجدیدپذیر تنها 350 متر مکعب است

لزوم تدوین قوانین سخت‌گیرانه برای مقابله با سوءمصرف آب

    کد خبر :318317

تهرانگردی این هفته مسجدجامعی به موضوع آب اختصاص داشت و تیم تهرانگردی به همراه احمد مسجدجامعی از شرکت آب و فاضلاب منطقه 4 و تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران بازدید کردند.

به گزارش ایسنا، علیرضا نوذری پور در حاشیه بازدید اعضای تیم تهرانگردی از شرکت آب و فاضلاب منطقه 4 و تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران در سخنانی با اشاره به اینکه کشور ما در زمینه آب در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار گرفته است، اظهار کرد: میزان بارندگی کشور یک سوم آسیا است. بنابراین باید خودمان را با این شرایط سازگار کنیم.

سهم هر تهرانی از منابع آبی تجدیدپذیر تنها 350 متر مکعب است

وی ادامه داد: به جای اینکه مدام بگوییم با بحران آب روبرو هستیم ، باید بگوییم که چگونه با کم آبی سازگاری پیدا کنیم. رشد جمعیت و مهاجرت سبب شده است که روز به روز منابع تجدیدپذیر را از دست بدهیم.

قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه در سال 1335 به ازای هر ایرانی 7000 متر مکعب منابع آب تجدیدپذیر داشتیم ،تصریح کرد: امروز این عدد در کشور 1000 متر مکعب، در استان تهران 500 متر مکعب و در شهر تهران 350 متر مکعب است.

نوذری پور افزود: با توجه به این شرایط می توان گفت که کشور ما در تنش آبی قرار گرفته است و مصرف متناسب با میزان آب نیست.

وی با تاکید بر اینکه تامین آب در کشور از سه مشکل عمده رنج می برد، گفت: اولین مشکل این است که نگرش ما نسبت به گذشته فرق نکرده است و تغییر رفتاری در مصرف آب نداشتیم. در صورتیکه اصلاح رفتار و فرهنگ مصرف آب اهمیت زیادی دارد. دومین مسئله نیز اقتصاد آب است چراکه وقتی آب در نگاه مصرف کننده کالای بی ارزشی باشد، بی ارزش می شود.

لزوم تدوین قوانین سخت گیرانه برای مقابله با سوءمصرف آب

به گفته نوذری پور ، همین عامل سبب می شود که سرمایه گذاری در بحث آب نداشته باشیم. لوازم کاهنده مصرف آب در اصلاح قیمت مصرف آب اهمیت زیادی دارد.

قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران در ادامه اظهار کرد: سومین مشکل تامین آب در کشور نبود قوانین و ضوابط است. برای مثال در بحث کمربند ایمنی، قوانین سخت گیرانه سبب شد که این قانون رعایت شود. بنابراین باید قوانین سخت گیرانه برای مقابله با سو مصرف آب داشته باشیم.

نوذری پور با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب استان تهران تصفیه خانه‌های فاضلاب برخی مناطق استان تهران را راه اندازی کرده است، گفت: در این زمینه 70 درصد شبکه جمع‌آوری فاضلاب احداث شده است و 30 درصد مابقی نیز در حال احداث است. شبکه جمع‌آوری فاضلاب علاوه بر حفظ محیط زیست به بهداشت عمومی نیز کمک بسیاری می‌کند.

وی ادامه داد: در دشت ورامین به صورت سالانه سطح آب زیرزمینی 1.5 متر پایین می‌رود و 36 سانتی‌متر نشست زمین در این ناحیه اتفاق افتاده است.

هدررفت 24 درصد آب تولیدی آبفا

به گفته قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران، بخشی از پساب تصفیه شده در استان تهران برای کشاورزان منطقه ری و ورامین فرستاده می‌شود. همچنین 24 درصد آبی که این شرکت تولید می‌کند به فروش نمی‌رسد که به این مقدار هدر رفت آب می‌گویند.

نوذری پور با اشاره به اینکه هدر رفت آب از سه آیتم تشکیل شده است، گفت: هدر رفت واقعی، هدر رفت ظاهری و مصارف مجاز بدون درآمد بخش‌های مختلف هدر رفت آب هستند. مصارف مجاز بدون درآمد 2 درصد بخشی از آبی است که در چرخه تصفیه آب مصرف می‌کنیم. هدر رفت ظاهری نیز آبی است که تولید می‌شود و به دست مصرف کننده می‌رسد ولی دستگاه‌های اندازه گیری به دلیل دقت پایین آن را نشان نمی‌دهد.

وی در ادامه تصریح کرد: بخشی دیگر از هدر رفت ظاهری مصارف غیر مجاز است برخی از مشترکین آب را به صورت غیرمجاز برداشت می‌کنند که حجم آن 11 درصد از کل آب تولیدی است. هدر رفت واقعی نیز به دلیل فرسودگی و یا شکستگی لوله‌های آب اتفاق می‌افتد.

وی در پایان با اشاره به اینکه جلوگیری از هر یک درصد هدررفت آب 400 میلیارد تومان سرمایه گذاری می‌خواهد گفت: در بخش شرب و بهداشت در استان تهران مصرف آب 6 درصد ، در بخش کشاورزی 90 درصد و در بخش صنعت چهار درصد است ولی باید به این نکته توجه کنیم که شش درصدی که برای مصرف شرب و بهداشت است کیفیتی متفاوت با سایر آب‌ها دارد و محدودتر از سایر منابع آب است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید