عقبگرد 573 واحدی شاخص کل بورس تهران امروز شنبه

معاملهگران بورس تهران امروز همزمان با اقدام آمریکا در تعیین تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات آلومینیوم و فولاد از چین، شاهد ریزش قیمت سهام گروه فلزات اساسی، معدنی و پالایشیها بودند و شاخص بورس کل ۵۷۳ واحد کم شد.
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران (تدپیکس) در پایان معاملات امروز شنبه ۱۲ بهمن ماه ۹۶ با کاهش ۵۷۳ واحدی روی رقم ۹۷ هزار و ۳۸۸ واحد ایستاد.
شاخص کل هم وزن اما با افزایش ۴۳ واحدی عدد ۱۷ هزار و ۶۶۴ واحد را به نمایش گذاشت.
شاخص سهام آزاد شناور نیز با کاهش ۵۹۶ واحدی به رقم ۱۰۴ هزار و ۶۷۷ واحد دست یافت.
شاخص بازار اول اما در حالی با کاهش ۵۰۳ واحدی به رقم ۶۹ هزار و ۶۸ واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با کاهش ۷۱۳ واحدی عدد ۲۰۷ هزار و ۹۶۵ واحد را به نمایش گذاشت.
امروز همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) نیز با کاهش ۱۲ واحدی روی رقم یک هزار و ۸۰ واحد ایستاد.
بر اساس این گزارش، امروز معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت های فولاد مبارکه با ۱۲۴ واحد ، پالایش نفت اصفهان با ۶۴ واحد و هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس با ۵۶واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی را بر برآورد شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.
در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکتهای همراه اول با ۲۱ واحد، پتروشیمی پردیس با ۱۶ واحد و سایپا با ۱۵ واحد افزایش بیشترین تاثیر مثبت را در محاسبه این نماگر به دوش کشیدند.
ارزش کل معاملات امروز بورس تهران در حالی به بیش از ۵۶۱ میلیارد تومان نمایش داده شد که ناشی از دست به دست شدن بیش از دو میلیارد و ۴۱۰ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۷۵ هزار و ۲۹۳ نوبت داد و ستد بود.
بیشترین ارزش معاملات در بورس تهران شامل معاملات درون گروهی و کد به کد در نماد مخابرات ایران، فولاد خوزستان،بانک انصار و اوراق مشارکت مشهد بوده است.
طی معاملات امروز نماد معاملاتی شرکتهای کشتیرانی دریای خزر، سرمایه گذاری گروه صنایع بهشهر ایران ایران، حقتقدم خرید سهام فیبر ایران، داروسازی سبحان انکولوژی، پالایش نفت لاوان، شیشه قزوین، سرمایهگذاری گروه توسعه ملی، سرمایهگذاری توسعه صنعتی ایران، کیبیسی، نوش مازندران، سیمان خاش از سوی ناظر بازار سهام متوقف و در مقابل نماد معاملاتی شرکتهای لیزینگ ایرانیان، سرمایهگذاری گروه توسعه ملی، کیبیسی، حقتقدم خرید سهام کشت و صنعت شهداب ناب خراسان، سیمان آرتا اردبیل، سرمایهگذاری صنعت بیمه، کارخانجات کاشی و سرامیک حافظ، حقتقدم خرید سهام گروه دارویی البرز بازگشایی شدند.
امروز در بازار۲ بورس تهران که به معاملات درونگروهی سهامداران عمده اختصاص دارد، بیش از یک میلیون سهم مخابرات ایران به ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان با معاملات انتقالی از سوی سهامدار عمده مواجه بود.
در بازار معاملات بلوکی اما ۱۷.۳۴ درصد از سهام شرکت بیمه البرز از سوی سازمان خصوصیسازی به وکالت از دولت به قیمت هر سهم ۱۳۰۱ ریال عرضه و از سوی یک شرکت حقوقی خریداری شد. ۵۴.۵ میلیون سهم سرمایهگذاری مسکن نیز به ارزش بیش از ۴ میلیارد تومان کدبهکد شد و فولاد خوزستان، اما بیش از ۵۳ میلیون سهم به ارزش کمتر از ۲۶ میلیارد تومان با معاملات انتقالی از سوی سهامدار عمده روبرو بود و در پتروشیمی زاگرس ۲۳.۵ میلیون سهم به ارزش بیش از ۷۷ میلیارد تومان به کدهای درونگروهی سهامدار عمده تجمیع شد.
همچنین کمتر از ۱۸.۵ سهم قند ثابت خراسان به ارزش کمتر از ۵ میلیارد تومان با معاملات انتقالی روبرو شد و تراکتورسازی ایران نیز با بیش از ۱۶ میلیون سهم به ارزش کمتر از ۴.۵ میلیارد تومان میان سهامداران عمده این سهم منتقل شد.
امروز در صندوق سرمایهگذاری سپهر خبرگان نفت بیش از ۱۳.۵ میلیون واحد سرمایهگذاری به ارزش کمتر از ۱.۵ میلیارد تومان از سوی مدیر این صندوق کدبهکد شد و در نهایت ۱۳ میلیون سهم گروه صنعت کاغذ پارس به ارزش ۴.۵ میلیارد تومان در حالی میان سهامداران عمده این سهم با معاملات انتقالی مواجه شد که ۷ میلیون سهم فولاد مبارکه اصفهان به ارزش کمتر از ۲ میلیارد تومان به کدهای درونگروهی سهامدار عمده تجمیع شد.
همچنین بیش از ۴ میلیون سهم دارویی رازک به ارزش ۷ میلیارد تومان و بیش از ۳.۵ میلیون سهم ایران ترانسفو به ارزش ۲ میلیارد تومان از سوی سهامداران این دو سهم کدبهکد شد و درنهایت ۳ میلیون سهم داده آتیه پرداز به ارزش بیش از ۲.۵ میلیارد تومان با معاملات انتقالی از سوی سهامدار عمده روبرو شد.
بر اساس این گزارش امروز بازار سهام در آستانه موعد تسویه معاملات اعتباری شرکتهای کارگزاری و انتظار برای افزایش حجم فروش سهام در آخرین روزهای معاملاتی باقیمانده تا پایان سال، شاهد ریزش قیمت سهام درگروههای پیشرو بهویژه گروه فلزات اساسی و معدنی و البته پالایشیها بود.
دلیل بنیادی غلبه فروشندگان سهام بر خریداران در این گروهها اقدام رئیسجمهور آمریکا برای وضع تعرفه ۲۵ درصدی برای واردات آلومینیوم و فولاد از کشور چین عنوان شده است.
بر این اساس ترامپ در روز پنجشنبه هفتهای که گذشت با انتقاد از تأثیر تجارتهای دوجانبه دیگر کشورها با آمریکا عنوان کرده که از هفته جاری برای واردات فولاد تعرفه ۲۵ درصدی و برای واردات آلومینیوم تعرفه ۱۰ درصدی تعیین خواهد کرد.
این اقدام در بازارهای جهانی اگرچه باعث ریزش قیمتها ۲.۵ دلاری قیمت هر تن آلومینیوم شد، اما چشمانداز تقاضا در سال میلادی جاری و از یک سو حجم انبارهای بورسهای جهانی در کنار تقاضای عمده برای برخی کالاییها ازجمله مس و آلومینیوم در صنایع خودروسازی هیبریدی حاکی از گرایش قیمتها با شیب صعودی است.
در گروه خودروییها و قطعهسازی نیز امروز اقبال برای جمعآوری سهام در حالی توأم با شکلگیری صف خریدهای ناپایدار در برخی نمادها ادامه یافت که موضوع تجدید ارزیابیهای داراییهای ثابت در کنار نوسازی ناوگان حملونقلی باعث شده تا عمده تحلیلها بر مبنای این دو عامل در گروه خودروییها تبیین شود.
بر اساس این گزارش انتظار میرود، طی هفته جاری با پایان دوره تسویه معاملات اعتباری کارگزاریها همچون سنت همیشگی آخرین روزهای پایانی سال توأم با انباشت تقاضا بهویژه در تکسهمها و شرکتهای حاضر در بازار دوم بورس همراه باشد.