«سیف» رفتنی شد
خبرهای غیررسمی حکایت از آن دارد که دولت درباره تغییر رئیس کل بانک مرکزی به جمع بندی رسیده است.
به گزارش تسنیم، با نزدیک شدن به اتمام حکم ریاست کلی، ولی الله سیف در بانک مرکزی، رئیس جمهور تصمیم گرفته جانشین وی را انتخاب کند.
خبرهای رسیده حکایت از آن دارد که در جلسه تیم اقتصادی با رئیس جمهور، درباره جانشین، ولی الله سیف در بانک مرکزی نیز مباحثی مطرح شده است.
رئیس کل بعدی بانک مرکزی احتمالاً یکی از مردان نظام بانکی است، ولی هنوز نام وی به صورت رسمی از سوی دولتیها اعلام نشده است.
گفتنی است، سیف زمانی که ریاست بانک مرکزی را برعهده گرفت دلار در دامنه قیمتی ۳ هزار تومان بود، ولی الان قیمت دلار در بازار قاچاق بیش از دو برابر افزایش یافته است.
حکم رئیس کلی، ولی الله سیف در ۳۰ مرداد ماه ۹۲ و در پنجاه و پنجمین جلسه مجمع عمومی عادی بانک مرکزی صادر شد و به امضاء رئیس جمهور رسید.
طبق مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام، حکم رئیس کل بانک مرکزی ۵ ساله است و رئیس جمهور در صورتی که از دوره تصدی رئیس کل بیش از یک سال باقی مانده باشد، میتواند رئیس کل بانک مرکزی را تغییر دهد.
براساس این مصوبه رئیس کل بانک مرکزی به پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی و بعد از تصویب هیأت دولت، با تأیید و حکم رئیس جمهور نصب میشود و دوره تصدی ریاست کل بانک مرکزی پنج سال خواهد بود و انتخاب مجدد وی بلامانع است.
گفتنی است، از سال ۱۳۳۹ تاکنون بانک مرکزی ۱۷ رئیسکل را به خود دیده که هرکدام سیاستها و عقاید متفاوتی در خصوص بانکداری و بازار پولی و ارزی داشتند و همین امر موجب شد تا اقتصاد ایران در سالهای مختلف شاهد وقایع متفاوت ارزی و پولی باشد.
ابراهیم کاشانی، علیاصغر پورهمایون، مهدی سمیعی، خداداد فرمانفرمائیان، عبدالعلی جهانشاهی، محمد یگانه، حسنعلی مهران، یوسف خوشکیش، محمدعلی مولوی، علیرضا نوبری، سید محسن نوربخش، مجید قاسمی، سید محمدحسین عادلی، ابراهیم شیبانی، طهماسب مظاهری و محمود بهمنی، رؤسای بانک مرکزی از سال ۱۳۳۹ تا ۱۳۹۲ هستند؛ و با حکم رئیس جمهور نام، ولی الله سیف بهعنوان هجدهمین رئیسکل بانک مرکزی در تاریخ ثبت شد.