سامسونگ دوربین موبایل 576 مگاپیکسلی تا سال 2025 می سازد

در سال ۲۰۱۹ شرکت سامسونگ از نخستین سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی تولید شده بهصورت انبوه برای گوشیهای موبایلی رونمایی کرد. هفته گذشته نیز غول کرهای نخستین سنسور دوربین موبایلی ۲۰۰ مگاپیکسلی خود موسوم به ISOCELL HP1 را عرضه کرد.
«بازتاب»؛ مهتاب جهاندار– با اینحال سامسونگ برنامههای بهمراتب بهتری را در ذهن دارد. کمپانی کرهای سال گذشته اعلام کرد که قصد دارد یک سنسور دوربین ۶۰۰ مگاپیکسلی را تولید نماید.
سامسونگ در صدد عرضه سنسور ۵۷۶ مگاپیکسلی برای اتومبیلها است هاچانگ لی؛ نایب رئیس ارشد واحد سنسورهای اتومبیل در سامسونگ الکترونیکس حین سخنرانی خود در اجلاس SEMI Europe Summit از یک اسلاید جالب استفاده کرد. این اسلاید نمای کلی پیکسلهای درون سنسور دوربین و روند تکامل رزولوشن سنسورها از سال ۲۰۰۰ به بعد را نمایش میدهد. همچنین اسلاید مذکور نشان میدهد که سامسونگ در صدد عرضه یک سنسور دوربین ۵۷۶ مگاپیکسلی در سال ۲۰۲۵ است. اما این سنسور احتمالا ویژه اتومبیلها طراحی شده و در اسمارتفونها بهکار گرفته نخواهد شد.
“ما در جدیدترین سنسور تصویربرداری ۱۰۸ مگاپیکسلی خود موسوم به ISOCELL Bright HM1 از فناوری اختصاصی نانوسل (Nanocell) بهرهبرداری کردیم. این فناوری میزان نور جذب شده توسط پیکسلها را به میزان چشمگیری افزایش میدهد. فناوری پیشین موسوم به تتراسل (Tetracell) از آرایه پیکسلی ۲×۲ استفاده میکرد؛ در حالیکه ساختار پیکسلی ۳×۳ در فناوری نانوسل موجب میشود تا ۹ پیکسل مثلا ۰.۸ میکرونی با یکدیگر ادغام شده و نقش یک پیکسل ۲.۴ میکرونی را ایفا نمایند. این قابلیت به کاهش مشکلات ناشی از عکاسی در فضاهای کمنور کمک میکند؛ محیطهایی که اطلاعات نوری در آنها غالبا محدود است.”
وبسایت سامسونگ پیشتر اعلام کرده بود که رزولوشن چشم انسان تقریبا معادل ۵۰۰ مگاپیکسل بوده و کمپانی امیدوار است تا رزولوشن سنسورهای دوربین خود را از این حد نیز فراتر ببرد. سامسونگ با عرضه سنسور ۵۷۶ مگاپیکسلی احتمالا به این هدف دست خواهد یافت. با اینحال این پدیده لزوما بدان معنا نیست که استفاده از سنسور مذکور در اسمارتفونها کار پیش پا افتادهای خواهد بود.
برعکس چنین سنسورهایی در اتومبیلهای خودران، هواپیماهای بدون سرنشین و تجهیزات پزشکی مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین اتومبیلهای خودران به منظور پردازش تصاویر و ویدیوهای ارسالی از سنسورهای دارای رزولوشن بالا نیازمند بهکارگیری تراشههای فوقالعاده قدرتمند هستند. بنابراین این فرضیه که چنین سنسورهایی در اسمارتفونها بهکار گرفته نمیشوند؛ کاملا منطقی بهنظر میرسد.