درخواست طلاسازان از دولت
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر ایران می گوید:«صنعت طلا با دو تهدید قاچاق و مالیات بر ارزش افزوده روبرو شده در حالی که این صنعت می تواند هم اشتغالزایی کند و هم با صادرات برای کشور ارزآور باشد.»
به گزارش خبرآنلاین،طلا یک کالای کم حجم و دارای ارزش بسیار بالایی است، در نتیجه قاچاق آن به داخل کشور و یا خارج آسان تر از بقیه کالاهاست. به گفته فعالان این صنعت حتی طلای قاچاق از ترکیه بسیار ارزان تر از طلای ساخت داخل تمام می شود. ز سویی ورود طلای خارجی به داخل کشور تهدیدی برای فرصتهای شغلی و درآمدزایی و همچنین ارزآوری برای کشور است.
صنعت ساخت طلا ،جواهر و نقره ایران توان جذب بیش از ۳۰۰ هزار نیروی کار را دارد؛ اما با توجه به سود بیشتر قاچاق این کالا، صنف طلا و جواهر نتوانسته زمینه اشتغالزایی بالایی فراهم کند
عبدالله محمدولی،رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر ایران در گفت و گو با خبرآنلاین گفت:« در حال حاضر بازار طلا به بازاری بی مشتری تبدیل شده است و از طرف دیگر کارگران زیادی از این چرخه خارج شده اند که این افراد بیکار علاوه بر آنکه برجمیت بیکار کشور اضافه می شوند،بلکه تهدیدی برای واردات طلای قاچاق هم محسوب می شوند.»
وی افزود:«حال و روز تولیدکننده های طلا در بخش فروش چندان خوب نیست و تقریبا نزدیک به دو سال است که این صنعت زیان ده است. بازار بزرگی که بازاری ۸۰ میلیون نفری بود با ضرر مواجه شده، چون کارگاه های بسیاری به تعطیلی کشیده شده است. دولت ، وزارت اقتصاد و دارایی و وزارت صنعت و معدن باید برای این صنعت چاره اندیشی کنند تا صنعت طلا و جواهر از بین نرود.»
محمدولی ادامه داد:«در حال حاضر اعمال قانون مالیات بر ارزش افزوده هم مزید بر این علت بیکاری و زیان های وارده شده است. روشی که امروزه در چرخه مالیات بر ارزش افزوده اعمال شده باعث بیکار شدن واحدهای ما در این زمینه شده است. اکنون چاره ای جز درخواست کمک از دولت نداریم،از وزرایی که متولی کسب و کار هستند کمک می خواهیم که به داد این صنعت برسند.»
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر ایران اظهار داشت:«هرچند که طلا در حال حاضر جزو ضرورت های زندگی مردم به حساب نمی آید و مردم بیشتر به دنبال پوشاک به دنبال مایحتاج اصلی زندگی می روند،اما به لحاظ سرمایه گذاری و ارزشی که در زندکی مردم از گذشته داشته،در بین خانواده های ایرانی ارزش و جایگاه خود را دارد.با این حال این صنعت امروز با مشکلات بزرگ مواجه است،حال آنکه این صنعت طلا می توانست علاوه بر زمینه های اشتغالزایی،در حوزه صادرات هم برای اقتصاد کشور ارزآور باشد.»
وی رشد قاچاق طلا را بزرگترین معضل این صنعت دانست و یادآورشد:«بعد از قاچاق که متاسفانه هنوز هم ادامه دارد، روش اجرایی مالیات بر ارزش افزوده هم این صنعت را رسما ازپا درآورده است.»