تأثیر چاقی بر سلامت روان زنان

    کد خبر :1154597
چاقی سلامت روان زنان

فرحناز چنگایی، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان، با اشاره به افزایش نرخ چاقی در میان زنان، از تأثیرات روانی و عاطفی قابل توجه آن به‌ویژه در دوران بارداری خبر داد.

او گفت: چاقی در حال تبدیل شدن به یک بحران جهانی سلامت است و در زنان، شیوع بالاتری نسبت به مردان دارد. سبک زندگی بی‌تحرک و تغذیه نامناسب از عوامل اصلی این معضل هستند و به‌ویژه در زمان بارداری می‌توانند با عواقب جدی همراه شوند.

چنگایی خاطرنشان کرد که زنان چاق در مقایسه با زنان دارای وزن طبیعی، بیشتر در معرض مشکلات روانی از جمله اضطراب، افسردگی و احساس تحقیر در مراجعه‌های پزشکی قرار دارند.

به گفته او، این وضعیت در دوران بارداری می‌تواند باعث کاهش پایبندی به مراقبت‌های بهداشتی، افزایش رفتارهای پرخطر و افزایش احتمال افسردگی پس از زایمان شود.

وی افزود: شاخص توده بدنی (BMI) قبل و حین بارداری، معیار مهمی برای تشخیص سلامت تغذیه‌ای زنان است و زنان با BMI بالا باید در دسته بارداری‌های پرخطر قرار گیرند.

نتایج یک مطالعه انجام‌شده توسط این پژوهشگر نشان می‌دهد که افزایش بیش از حد BMI می‌تواند تأثیرات منفی قابل‌توجهی بر سلامت روان مادر در دوران بارداری و پس از زایمان داشته باشد.

به گزارش ایسنا، او تأکید کرد: نیاز است برنامه‌هایی در جهت آگاهی‌بخشی، مشاوره مدیریت وزن، بهبود تصویر ذهنی از بدن و آموزش تکنیک‌های مقابله با استرس برای زنان باردار تدوین شود تا از عوارض روانی چاقی در این دوره حساس جلوگیری گردد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید