بهترین منابع تامین امگا۳ برای بدن/ فیلم
دکتر محمد هاشمی، دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی با تاکید بر اینکه اسیدهای چرب امگا ۳ در ماهی آزاد، سالمون، ساردین، قزلآلا و میگو و نیز در بذر کتان،سویا،حبوبات و گردو یافت میشود، میگوید: «تخممرغ و لبنیات و روغن کانولا،کلزا و زیتون مقادیر قابلتوجهی امگا۳ دارند.»
بازتاب_او ادامه میدهد: «پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و لخته شدن خون و تنطیم رشد مغزی و جسمی کودکان با کمک امگا۳ ممکن است. کمبود این اسید چرب ضروری منجر به خشکی و شکنندگی ناخن و موها و دردهای پراکنندگی مفصلی و خستگی میشود.»
هاشمی بیان میکند: «اما در مورد همراهی مکمل امگا۳ برای کاهش وزن، نظرات متفاوتی وجود دارد. در صورت داشتن میزان کافی ترکیبات حاوی امگا۳ در برنامه غذایی روزانه نیازی به مصرف مکمل آن نخواهیم داشت.»
امگا ۳ یک نوع اسید چرب ضروری است که برای سلامت قلب، مغز و سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. بدن انسان نمیتواند این اسیدهای چرب را تولید کند، بنابراین باید از طریق منابع غذایی آن را تأمین کرد.
بهترین منابع تأمین امگا ۳ برای بدن عبارتند از:
ماهیهای چرب: ماهیهای چرب مانند سالمون، ساردین، قزلآلا، و ماکرل منبع عالی امگا ۳ هستند. این ماهیها بهویژه غنی از DHA و EPA، دو نوع امگا ۳ مهم برای سلامت قلب و مغز، میباشند.
دانهها و مغزها: دانههایی مانند بذر کتان، چیا و هندوانه، و مغزهایی مانند گردو، از منابع گیاهی امگا ۳ محسوب میشوند. این منابع بیشتر ALA (آلفا لینولنیک اسید) را تأمین میکنند که بدن میتواند آن را به DHA و EPA تبدیل کند.
روغنهای گیاهی: روغنهایی مانند روغن کتان، روغن گردو، و روغن کانولا دارای مقادیر قابل توجهی از اسید چرب امگا ۳ هستند.
سبزیجات برگدار تیره: برخی سبزیجات مانند اسفناج و کلم کیل هم مقدار اندکی از امگا ۳ را فراهم میکنند.
تخممرغ: تخممرغهایی که از مرغهای تغذیهشده با مواد غنی از امگا ۳ تولید میشوند، میتوانند منبع خوبی از این اسید چرب برای بدن باشند.
مکملها: اگر تأمین امگا ۳ از طریق منابع غذایی دشوار باشد، استفاده از مکملهای روغن ماهی یا روغن کتان نیز میتواند راهی برای تأمین این اسید چرب ضروری باشد.
استفاده از این منابع بهطور منظم میتواند به حفظ سلامت قلب، کاهش التهابها و بهبود عملکرد مغز کمک کند.