بهبود یادگیری و کاهش حافظه با قهوه
یک مطالعه جدید نشان داده است که یک ترکیب زیستفعال موجود در دانههای قهوه باعث بهبود یادگیری و کاهش حافظه در موشهای مسن میشود. این یافتهها راه را برای توسعه یک ترکیب دارویی مکمل برای درمان یا پیشگیری از زوال شناختی مرتبط با افزایش سن باز میکند.
افراد مسن اغلب در حل مسئله کندترند و کاهش استدلال سیال، کاهش سرعت ادراکی و اختلال در حافظه و توانایی فضایی را تجربه میکنند. با افزایش سن جمعیت جهان، تحقیقات زیادی در مورد راههای کاهش یا جلوگیری از این ضعف شناختی مرتبط با افزایش سن انجام شده است.
محققان برای کاهش روند پیری مغز، به ترکیبات طبیعی و زیستفعال با خواص محافظتکننده عصبی روی آوردهاند. مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه تسوکوبا در ژاپن انجام شد، بررسی کرد که چگونه تریگونلین (TG)، ترکیبی آلکالوئیدی که غلظتهای بالایی از آن در دانههای قهوه وجود دارد، بر عملکرد شناختی موشها تاثیر میگذارد.
کافئین، TG و اسید نیکوتینیک (نیاسین یا ویتامین B۳) سه ترکیب فعال زیستی مهم در قهوه هستند. طی فرآیند رست یا بو دادن دانهها، TG به اسید نیکوتین تجزیه میشود که برای سیستم عصبی و گوارشی و پوست مفید است. با این حال، مطالعات نشان دادهاند که TG هم اثرات درمانی خاص خود را دارد. این ترکیب همچنین در دانههای شنبلیله و تربچه ژاپنی یافت میشود.
در مطالعه اخیر، محققان از موشهای مسن که نقصهای یادگیری فضایی و علائم از دست دادن حافظه را نشان میدادند، استفاده کردند و از TG خوراکی با دوز ۵ میلیگرم به ازای هر کیلوگرم در روز و به مدت ۳۰ روز استفاده کردند. پس از ۳۰ روز، موشها تحت آزمایش رفتاری قرار گرفتند تا یادگیری و حافظه فضایی آنها اندازهگیری شود.