بازار مسکن چشمانتظار تلنگری برای رونق گرفتن
در حالی که آمارها حاکی از رونق بازار مسکن است، اما بسیاری از سازندگان و کارشناسان، خبر از رکود سنگین در این بازار را میدهند.
زمزمههای گرانی مسکن کمکم به گوش میرسد، به طوری که بسیاری از مستاجران که زمانی امید به خانهدار شدن داشتند با اجرایی شدن طرحهای مختلف تسهیلات مسکن، کمکم ناامید شدند.
طبق آمارهایی که وزارت راه و شهرسازی ارائه کرده است، قیمت مسکن روزبهروز در حال افزایش است، به طوری که در هفتماهه نخست امسال، قیمت مسکن شهر تهران ۴.۵۸ میلیون تومان در هر متر مربع بوده که طبق بررسیهای انجامشده ۶.۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش یافته است.
همچنین، بسیاری از مستاجرانی که امیدوار به کاهش قیمت مسکن در نیمه دوم سال بودند با ارائه این آمارها کمکم قید خانهدار شدن را میزنند و همچنان کولهبار وسایل مستاجری خود را باید از خانهای به خانه دیگر بکشنند.
بر اساس این گزارش، طبق آمارها مناطق غرب و شمال تهران رکورددار گرانی واحدهای مسکونی هستند، و مناطق ۱۸ و ۱۹ رکورددار ارزانی واحدهای مسکونی به شمار میروند. به طوری که در این ماه از میان مناطق ۲۲گانه شهر تهران، منطقه یک با ۱۰.۲ میلیون تومان بیشترین و منطقه ۱۸ با ۲.۳ میلیون تومان کمترین متوسط قیمت را داشته است.
بر اساس این گزارش، بر خلاف این آمارها بسیاری از کارشناسان و انبوهسازان صحبتهایی بر خلاف این آمارها ارائه دادند به طوری که معتقدند، رونقی در بازار مسکن صورت نگرفته است.
ایرج رهبر، نایبرئیس انجمن انبوهسازان مسکن تهران با اشاره به تداوم رکود در بازار مسکن اظهار کرد: تا زمانی که دو عامل اصلی رکود، از جمله افزایش قدرت خرید مسکن و کاهش هزینههای ساختوساز در کشور برطرف نشود، رونق در بازار مسکن ایجاد نمیشود.
وی در ادامه افزود: با کاهش هزینههای ساختوساز میتوانیم انگیزه تولیدکنندگان را برای افزایش تولید مسکن بیشتر کنیم و این امر میتواند نقطه عطفی برای بهبود بازار مسکن به شمار آید.
به گفته رهبر، داشتن یک برنامهریزی مناسب برای رونق مسکن میتواند به بهبود بازار کمک کند. همچنین برای داشتن رونق پایدار باید از ابزارهای مختلف از جمله اجرای طرحهای جمعیتی مانند مهاجرت معکوس استفاده کنیم.
بر اساس این گزارش، تجربه سالهای گذشته نشان میدهد که بعد از دو سال رکود، بازار مسکن با یک جهش قیمتی روبرو شده و این امر میتواند زنگ خطری برای بسیاری از خریدار ان مسکن به شمار آید. اما هنوز بعد از گذشت پنج سال اتفاقی در بازار به جز انباشت متقاضیان مسکن به ویژه در تهران رخ نداده است.
به گزارش جوان،با افزایش متقاضیان مسکن، حبابی در این بازار ایجاد میشود که به گفته بسیاری از کارشناسان با ترکیدن این حباب قیمتی به صورت نجومی شاهد افزایش قیمتها خواهیم بود.
گفتنی است، دولت باید هرچه سریعتر با اجرای طرحهای مختلف خود از جمله افزایش مدت زمان بازپرداخت تسهیلات، کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن و نیز ارائه تسهیلات ویژه به خانهاولیها، مانع افزایش قیمت مسکن در این بازار شود.