افزایش خطر زوال عقل با این خوراکی

    کد خبر :1025589
تحقیقات جدید پژوهشگران نشان می دهد؛ مصرف برخی از گوشت ها خطر زوال عقل را افزایش و در نقطه مقابل، خوردن برخی دیگر انواع پروتئین حیوانی این خطر را کاهش می دهند.
نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد:یک بار مصرف گوشت های فراوری شده مانند بیکن در روز خطر ابتلا به زوال عقل را تا ۴۴ درصد افزایش می‌دهد.

در واقع این مطالعات نشان داد: خوردن تنها ۲۵ گرم گوشت فرآوری شده در روز با افزایش خطر زوال عقل مرتبط بود. به گفته محققان، گوشت های فرآوری شده رایج عبارتند از سوسیس، بیکن، سالامی و  کالباس و گوشت خشک و دودی شده است.

از نظر علم تغذیه، گوشت فرآوری شده به هر نوع پروتئین حیوانی اطلاق می شود که به صورت تازه فروخته نشده و با فرآوری از جمله پخت، نمک زدن و دود کردن دارای ماندگاری می شود.

با این حال، باید توجه داشت که مصرف همه نوع گوشت ها در این زمینه بد نیستند.  مطالعات فوق نشان داد خطر ابتلا به زوال عقل در افرادی که روزانه ۵۰ گرم گوشت قرمز فرآوری نشده و تازه از جمله مصرف می کردند، ۱۹ درصد کاهش یافت.

زوال عقل از هر ۱۲ نفر فرد بالای ۶۰ سال یک نفر را تحت تاثیر قرار می دهد که آلزایمر شایع ترین شکل آن است که حدود ۶۰ درصد موارد را تشکیل می دهد. هویفنگ ژانگ، نویسنده اول این مطالعه، در رابطه با یافته های خود گفت: در سرتاسر جهان، شیوع زوال عقل در حال افزایش است و رژیم غذایی به عنوان یک عامل قابل تغییر می تواند نقش داشته باشد.

تحقیقات نشان داد؛ مصرف گوشت فرآوری شده را با افزایش خطر ابتلا به طیف وسیعی از بیماری های غیر قابل انتقال مرتبط می کند.به گزارش سیناپرس،در این مطالعه از داده های تقریباً نیم میلیون نفر که در Biobank انگلستان ذخیره شده بود، استفاده شد. Biobank یک پروژه بلندمدت است که بهزیستی داوطلبان را در بریتانیا از جمله داده های ژنتیکی و سلامتی ردیابی می کند.

در این میان مشخص شد عوامل خطر برای ابتلا به زوال عقل عبارتند از: سن بالا، فقر، سیگار کشیدن و فعالیت بدنی کمتر. البته عوامل خطر ژنتیکی نیز نقش مهمی در این مورد ایفا می کند.

پروفسور جانت کید، یکی از پژوهشگران ارشد این مطالعه، در رابطه با موضوع فوق گفت: هر اقدامی که بتوانیم برای کشف عوامل خطر بالقوه زوال عقل انجام دهیم، ممکن است به ما در کاهش میزان این وضعیت ناتوان کننده کمک کند. این تجزیه و تحلیل اولین گام برای درک این واقعیت است که آیا چیزی که می خوریم می تواند بر این موضوع تأثیر بگذارد یا خیر.

شرح کامل این مطالعه در مجله آمریکایی تغذیه بالینی (The American Journal of Clinical Nutrition) منتشر شده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید