افت 10 هزار واحدی شاخص کل بورس در یک روز/ وضعیت بازار سرمایه تا پایان سال

شاخص کل بورس امروز (۳ آذر ماه) با افت بیش از ۱۰ هزار واحدی به کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد بازگشت.
بازار سرمایه روزهای پر التهابی را سپری می کند، روز گذشته افتی ۲۵۲۱ واحدی داشت و شاخص کل به رقم یک میلیون و ۴۰۴ هزار واحد رسید، امروز هم نتوانست کانال ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد را حفظ کند و در جریان معاملات بیش از ۱۰ هزار واحد کاهش داشت.
به گزارش ایسنا، شاخص کل بورس امروز با ۱۰ هزار و ۴۴۵ واحد کاهش رقم یک میلیون و ۳۹۴ هزار واحد را ثبت کرد. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۱۵۷۰ واحد کاهش یافت و به رقم ۳۸۳ هزار و ۴۷۰ واحد رسید.
معاملهگران این بازار ۴۷۹ هزار معامله به ارزش ۳۴ هزار و ۴۴۵ میلیارد ریال انجام دادند.
۱۳۳ نماد بورسی مثبت و ۲۵۱ نماد منفی بودند که از میان آنها فولاد مبارکه اصفهان، سرمایه گذاری تامین اجتماعی، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، پتروشیمی پردیس، بانک ملت، پالایش نفت تهران و پالایش نفت اصفهان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.
در این میان شاخص کل فرابورس هم دوباره به کانال ۱۹ هزار واحد سقوط کرد و با ۱۸۱ واحد کاهش در رقم ۱۹ هزار و ۹۶۷ واحد ایستاد.
معاملهگران این بازار ۲۹۱ هزار معامله به ارزش ۹۴ هزار و ۷۸۸ میلیارد ریال انجام دادند.
بررسی وضعیت بازار سرمایه
در شرایطی که نرخ دلار در بازار رو به رشد است و به ۲۹ هزار تومان رسیده ، اما بورس اوراق بهادار تهران روندی کاملا ریزشی به خود گرفته است، امروز شاخص کل بورس در همان نیم ساعت ابتدایی معاملات با افت بیش از هزار واحدی به یک میلیون و ۴۰۲ هزار واحد رسید و سرانجام به کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد برگشت.
شاخص بازار سرمایه در هفته ها و ماه های اخیر روندی نزولی داشته است، به گفته یک کارشناس بازار سرمایه، در صورت رفع سه ابهام نرخ بهره بانکی، عوارض گمرکی و قیمتگذاری دستوری، میتوان در انتظار روزهایی روشن در معاملات بورس بود.
علی طباطبایی، کارشناس بورس معتقد است که چندان امیدی به رشد قابل توجه در شاخص بورس آن هم در آینده کوتاهمدت نیست.
به گفته طباطبایی، با توجه به سیاست اوراقفروشی و سیاست کنترل نقدینگی، رشد قابل توجه شاخص کل بعید است و شاخص احتمالا بیشتر از یک میلیون و ۶۰۰ واحد نمیشود.
این کارشناس بازارهای مالی می افزاید: اگر شاخص تا حدود یک میلیون و ۳۰۰ اصلاح بزند، ممکن است تا پایان سال، رشد همگون متعادلی در حد ۳۰ تا ۴۰ درصد در کلیت بازار اتفاق بیفتد.
اما علیرضا تاجبر، دیگر کارشناس بازار سرمایه «اعتماد سهامداران» را مهمترین عامل برای ورود نقدینگی به بازار سرمایه می داند و می گوید: بورس در یک سال گذشته روزهای سختی را پشت سر گذاشت و به دنبال آن زمینه ایجاد ترس سهامداران برای ورود سرمایههایشان به این بازار فراهم شد.
او با تاکید بر اینکه بازار سرمایه از لحاظ بنیادی و نیز عوامل اثرگذار بر روند معاملاتی در شرایط خوبی برای سرمایهگذاری قرار گرفته است، اظهار می کند: با توجه به قرار گرفتن نرخ جهانی فلزات اساسی و مواد پتروشیمی در بالاترین قیمتها و تثبیت نرخ دلار در قیمتهای فعلی، امکان سرمایهگذاری درست و کسب بازدهی معقول از بورس فراهم شده است.