ارزش سهام بزرگان بورسی کم شد
امروز بازیگران بازار سرمایه در سهمهای بزرگ عمدتا شاهد کاهش قیمت و در سهمهای کوچک اکثرا شاهد افزایش قیمت بودند ارزش معاملات نیز نسبت به ابتدای هفته گذشته با رشد همراه بود.
در اولین روز معاملاتی بورس و فرا بورس ایران در این هفته، گروههای بورسی بزرگ عمدتاً با کاهش قیمت سهام روبرو شدند و تعدادی گروههای کوچکتر شاهد افزایش قیمتها بودند؛ به طوری که شاخص کل هموزن بر خلاف نماگر اصلی با رشد مواجه شد.
نمادهای تأثیرگذار فلزی امروز بار دیگر در شاخصهای بازار نقش بسزایی داشتند اما ارزش معاملاتشان امروز به مراتب نسبت به روزهای ابتدایی هفته پیش با کاهش روبرو شد.
به گزارش ایسنا، امروز شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۹۲۴ واحد افت کرد و به رقم ۱۶۴ هزار و ۳۷۰ واحدی رسید. همچنین شاخص کل هم وزن با ۱۰۸ واحد افزایش تا رقم ۳۰ هزار و ۷۲۳ واحدی بالا رفت. شاخص آزاد شناور با ۱۰۴۵ واحد افزایش تا رقم ۱۸۳ هزار و ۷۷۶ پایین آمد و شاخص بازار اول و دوم هر کدام به ترتیب ۷۵۰ و ۱۵۱۵ واحد افت کردند.
فولاد مبارکه اصفهان، معدنی و صنعتی گلگهر و ملی صنایع مس ایران امروز بیشترین تأثیر کاهنده را روی شاخصهای بازار سرمایه داشتند. هر یک از نمادهای یاد شده به ترتیب ۲۲۷، ۹۹ و ۸۹ واحد تأثیر کاهنده روی شاخصهای بازار سرمایه داشتند.
از طرفی بانک صادرات، لابراتوار داروسازی دکتر عبیدی و پتروشیمی فجر از نمادهایی بودند که سعی کردند شاخص کل را در سطح بالاتری نگه دارند. هر یک از این نمادها ۸۷، ۴۹ و ۴۷ واحد تأثیر افزاینده روی شاخصهای بازار سرمایه داشتند.
امروز گروه بانکی از معدود نمادهایی بودند که اکثراً با رشد قیمت مواجه شدند. در بانک صادرات که جزو تاثیرگذاران روی شاخصهای بازار بود، شاهد افزایش پنج درصد نسبت به روز گذشته بودیم. اما در گروه مواد و محصولات دارویی روند قیمت تقریباً نیمی از سهمها افزایشی بود و این گروه در کنار برخی از نمادها توانست تأثیر بسزایی در افزایش شاخص هموزن بگذارد. در گروه فلزات اساسی نیز روند قیمتها با افت همراه بود؛ به طوری که بسیاری از نمادها تا دو درصد کاهش قیمت را تجربه کردند.
در گروه لاستیک و پلاستیک روند قیمت سهمها عمدتاً افزایشی بود و در این گروه به جز یک سهم مابقی از یک درصد تا ۴.۵ درصد رشد قیمت را تجربه کردند. همچنین در گروه فعالیتهای کمکی و نهادهای مالی واسط شاهد رشد قیمت بودیم به طوری که در این گروه تأمین سرمایهها و بورسها از نیم درصد تا ۴.۴ درصد رشد قیمت را تجربه کردند. در عین حال در گروه سیمانی و قندی قیمتها با افت مواجه بود.
در گروه فرآوردههای نفتی و کک و سوخت هستهای قیمت سهمها عمدتاً کاهشی بود و در گروه استخراج کانههای فلزی نیز روند قیمت سهمها بیشتر افت کرد.
ارزش معاملات بورس تهران به رقم ۴۰۷ میلیارد تومان رسید و حجم معاملات به ۱.۴ میلیارد سهم و اوراق مالی دست پیدا کرد. همچنین تعداد معاملات از رقم ۱۴۳ هزار و ۶۶۰ نوبت گذشت.
آیفکس نیز با افت ۰.۸۷ واحدی مواجه شد و به رقم ۲۰۹۹ واحد رسید. ارزش معاملات فرا بورس ایران رقم ۳۶۱ میلیارد تومان را تجربه کرد و حجم معاملات به رقم ۶۸۷ میلیون سهم و اوراق مالی رسید.