ارتباط نیترات موجود در گوشت و اختلال روانی
طبق گزارش محققان، مواد شیمیایی مورداستفاده در گوشت های فرآوری شده نظیر هات داگ و سوسیس، با اختلال رفتاری موسوم به “مانیا” یا شیدایی مرتبط است.
مواد شیمیایی افزوده شده به گوشت های فرآوری شده موسوم به نیترات ها از رشد باکتری ها جلوگیری می کنند.
دکتر «رابرت یولکن»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه جان هاپکینز مریلند آمریکا، در این باره می گوید: «اسناد و شواهد متعدد نشان می دهد که میکروب های درون روده ها می توانند بر مغز اثر داشته باشند.»
محققان در این مطالعه داده های بیش از ۱۰۰۰ نفر مبتلا به مشکلات روانی و افراد فاقد چنین مشکلاتی را بررسی کردند.
محققان دریافتند افرادی که برای مدتی به خاطر اختلالات ناشی از بیماری روانی شیدایی نظیر بیش فعالی، هیجان و بیخوابی بستری شده بودند در مقایسه با افراد فاقد سابقه یک اختلال روانی جدی، ۳.۵ بار بیشتر گوشت های حاوی نیترات مصرف کرده بودند.
در تحقیق دیگر مشخص شد موش ها بعد از تغذیه با غذاهای حاوی نیترات تنها به مدت چند هفته، رفتارهای شبه مانیا از خود بروز دادند. همچنین این موش ها در مقایسه با سایر موش های تغذیه نشده با نیترات، الگوی باکتری های روده شان متفاوت بود.
به گزارش مهر، مانیا معمولا در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی روی می دهد اما ممکن است افراد مبتلا به شیزوفرنی هم مبتلا به آن شوند. مانیا شامل اندیشه ها و تفکر خودمهم انگاری است و منجر به رفتارهای پرخطر می شود.
با این حال محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه به منظور توجیه این رابطه تاکید دارند.